Uncategorizedغذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند نوع غذای مناسب روزهای سرد

انواع غذا هایی که بدن ما را گرم کند و مقوی مناسب روزهای سرد

 آش ، شله قلمکار است

آش شله قلمکار از آن جا که در مواد اولیه آن ها گوشت هم وجود دارد غذای مناسبی برای فصل سرما محسوب می شود. این آش را اگر تند مصرف کنید می تواند به گرمی غذا بیش تر کمک کند. –

– مواد لازم :

– گوشت بدون استخوان : نیم کیلوگرم

– نخود ، لوبیا چیتی ، ماش ، عدس ، لوبیا چشم بلبلی و برنج : هر کدام یک فنجان

– سبزی آش ( جعفری ، گشنیز ، اسفناج ، تره ، ترخون و مرزه ) : به میزان لازم

– پیاز داغ : به مقدار لازم

– نمک ، فلفل ، زردچوبه ، روغن و نعناع داغ : به مقدار لازم


طرزتهیه :

شب قبل حبوبات را خیس کنید. بعد از آن که گوشت و پیاز را سرخ کردید ع زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی آب در آن بریزید و بگذارید خوب بپزد. سبزی آش را خرد کنید. وقتی گوشت نیم پز شد ، حبوبات را به آن اضافه کنید. وقتی گوشت و حبوبات خوب پخت ، سبزی را به آن اضافه کنید. از آن جا که مدت پخت اش طولانی است بهتر است حرارت زیر آن را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شده و جا بیفتد. نمک و فلفل را زمانی اضافه کنید که آش خوب پخته باشد. بعد از آن روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.


– هلیم 

هلیم غذایی مناسب برای فصل زمستان است ، به خصوص اگر نخود هم به آن اضافه شود ؛ یعنی اگر می خواهید هلیم بپزید به دنبال هلیمی باشید که فقط از گندم درست نشده باشد. نخود گرم است و به گرمی هلیم کمک می کند. اضافه کردن دارچین به مقدار مناسب هم می تواند این هلیم را برای فصل سرما مناسب کند.

مواد لازم :

– گندم پوست کنده : یک لیوان و نیم

– نخود : یک دوم لیوان

– گوشت گوسفند سردست : ۴۰۰ گرم

– نمک : یک پنجم قاشق چای خوری

– پیاز متوسط : دو عدد

– آب گوشت : دو لیوان

– دارچین : به مقدار لازم

– شکر : به مقدار لازم

– کره : چهار قاشق سوپ خوری


طرزتهیه :

نخود را ۲۴ ساعت قبل از پخت خیس کنید. گندم را ۲۴ ساعت زودتر خیس کرده و با نمک بپزید. نخود را همراه با پیاز و گوشت پخته ، سپس گوشت پخته را از آب و نخود جدا کنید و بکوبید تا رشته رشته شود. گندم را هم با کمی آب جوش در مخلوط کن بریزید تا کاملاً له شود. اما نخود را با کمی آب گوشت له کنید. این کار را هم می توانید در مخلوط کن انجام دهید. بقیه آب گوشت ، نخود ، گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط کرده و در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود نیم لیتر آب به آن اضافه کرده و بگذارید هلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد. حواس تان باشد که در این مدت هلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد.


 خورش فسنجان

بعضی خورش ها مانند خورش کدو و خورش آلو اسفناج به دلیل رطوبتی که دارند برای فصل سرما مناسب نیستند اما خورش فسنجان به دلیل حرارت خوبی که گردو به آن می دهد برای این فصل توصیه می شود. این غذا شیرین و چرب است و به دلیل گردوی فراوان می تواند در سرما طبع شما را به سمت گرمی ببرد.

مواد لازم :

– گردو : ۵۰۰ گرم

– گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم

– پیاز : یک عدد

– دارچین : سه قاشق چای خوری

– رب انار : پنج قاشق غذا خوری

– شکر : دو قاشق غذا خوری


طرز تهیه :

پیاز را ریز رنده کنید و با گوشت چرخ کرده ، نمک ، فلفل و یک قاشق چای خوری دارچین مخلوط کنید تا مواد چسبندگی مناسبی پیدا کنند. حالا با دست کوفته های کوچکی از این مواد درست کرده و داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. گردو ها را چرخ کنید ، درون قابلمه دو لیوان آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کرده سپس حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. پس از این که آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت سه ساعت گردو ها با آب خوب بجوشند و به اصطلاح به روغن بیفتند. بعد از این که گردوهها پخت ع رب انار و دو قاشق چای خوری دارچین ، شکر و کمی نمک اضافه کنید سپس به مقدار لازم آب بریزید. گوشت های قلقلی را که آماده کرده بودید به خورش اضافه کنید و یک ساعت دیگر هم بگذارید تا گوشت ها درون فسنجان بجوشند. بعد از یک ساعت فسنجان شما آماده است.


– سوپ گندم 

اگر علاقه به خوردن سوپ دارید بهتر است بدانید که خوردن سوپ هایی مانند سوپ جو به دلیل مزاج سرد برای فصل سرما مناسب نیستند ، به جای آن می توانید از سوپ گندم استفاده کنید که طبعی گرم دارد.

مواد لازم :

– گندم : یک پیمانه

– جعفری : سه پیمانه ، خرد شده

– پیاز : یک عدد

– هویج : یک عدد

– نمک ، فلفل ، زنجبیل و زردچوبه : به مقدار لازم


طرز تهیه :

مدت ۲۴ ساعت گندم را خیس کنید. بعد آن را در ظرفی بریزید و آب را اضافه کنید. ادویه ها را هم می توانید در این مرحله اضافه کنید و ظرف را روی حرارت بگذارید تا کاملاً گندم ها بپزد و به اصطلاح مغزش بشکفد. در پایان هویج را رنده کرده و به همراه سبزی خرد شده و پیاز به سوپ اضافه کنید و آن را بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و نوش جان کنید.


– ته چین 

بهتر است در این فصل از مخلوط برنج سفید و سبزی ها و حبوبات همراه گوشت استفاده کنید. غذاهایی مانند نخود پلو ، شوید پلو و ته چین از این نظر مناسبند.

مواد لازم :

– سینه مرغ پخته و خرد شده : چهار عدد

– زرده تخم مرغ : چهار عدد

– ماست سفت و چکیده : چهار پیمانه

– برنج : پنج و نیم پیمانه

– کره آب کرده : پنج قاشق غذا خوری

– روغن مایع : یک پیمانه

– نمک و زعفران : به مقدار لازم

– آب مرغ : یک پیمانه


طرزتهیه :

بعد از خیس کردن برنج ، آب مرغ را به آن اضافه کرده و بگذارید بپزد. سپس برنج را آب کش کنید و بگذارید آب آن کامل برود. در همین زمان مرغ را همراه با پیاز و نمک پخته و آن را رشته رشته کنید. ماست ، زعفران ، تخم مرغ ، نمک ، کره آب کرده و نصف روغن را با هم مخلوط کرده و به برنج اضافه کنید طوری که برنج کامل به این مواد آغشته شود. یک قابلمه نچسب که کف آن نازک نباشد روی گاز بگذارید و بقیه روغن را کف آن بریزید. مقدار کمی برنج که حالا آغشته به زعفران ، ماست و تخم مرغ است را کف ظرف پخش کرده و یک دست کنید. حالا یک لایه مرغ روی آن بریزید و دوباره برنج را روی آن اضافه کنید. این کار را به صورت لایه لایه تکرار کنید تا مواد تمام شود.


– هویچ پلو ؛ مخصوص زمستان

هویج پلو و کلم پلو هم از جمله غذاهای مناسب برای فصل سرما هستند چون هویج جزء خوراکی های گرم و تر است. بهتر است به این غذا دارچین هم اضافه کنید. این غذا از جمله غذاهای رژیم غذایی استاندارد بوده و برای بیش تر افراد مناسب است.

مواد لازم :

– هویج : یک کیلوگرم

– برنج : یک کیلوگرم

– شکر : ۲۰۰ گرم

– روغن مایع سرخ کردنی : ۶ قاشق سوپ خوری

– گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم

– زعفران : به مقدار لازم

– پیاز : یک عدد – نمک : به مقدار لازم – دارچین : نصف قاشق سوپ خوری


طرزتهیه :

هویج را به صورت خلال های باریک خرد کنید و داخل روغن تفت دهید. بعد شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. زعفران را هم به آن اضافه کنید و پس از یکی ، دو جوش ، زیر اجاق گاز را خاموش کنید. به این ترتیب مایه هویج آماده است. حالا پیاز را در گوشت چرخ کرده ، رنده کنید. نمک و دارچین را هم به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته های ریزی در آورید. کوفته ریزه ها را تفت دهید. وقتی برنج را آب کش کردید ، در یک قابلمه به صورت لایه لایه مایه هویج و برنج را بریزید.


– خاگینه 

تخم مرغ گرم و زرده اش گرم تر است و می توان برای تهتر شدن کمی فلفل سیاه هم به آن اضافه کرد و خاگینه مناسبی تهیه کرد.

مواد لازم :

– تخم مرغ : دوعدد

– شیر پاستوریزه : چهار قاشق غذا خوری

– آرد گندم : نصف پیمانه

– بیکینگ پودر : نصف قاشق چای خوری

– زعفران ساییده شده : یک چهارم قاشق چای خوری

– روغن مایع مخصوص سرخ کردنی : به مقدار لازم

– دارچین ک یک دوم قاشق غذا خوری

– پودر گل محمدی : یک دوم قاشق چای خوری

– پودر هل : یک دوم قاشق چای خوری

– پودر زنجبیل : یک دوم قاشق چای خوری

– پودر پسته : یک قاشق چای خوری

– شربت : ۲۵۰- ۳۰۰ میلی گرم

– مغز گردوی خشک شده : سه ، چهار قاشق غذا خوری


طرزتهیه :

تخم مرغ ها را با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده ، بیکینگ پودر و آرد را کم کم روی مایه الک کرده و مخلوط کنید. سپس زعفران ، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید. در تابه تفلون مقداری روغن بریزید با قاشق غذا خوری از مایه در روغن ریخته و سرخ کنید. هر دو طرف آن که طلایی شد ، در شربت قرار دهید تا کمی شربت به خورد آن برود. از شربت خارج کرده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین ، پودر گل محمدی ، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و آن را با گردو ، پودر پسته تزیین کنید.


– میگو پفکی 

در غذاهای دریایی تنها میگوست که مزاج گرم دارد. خوردن ماهی ها در این فصل باید همراه با مصلح باشد ( یعنی چیزهایی که طبع سردشان را اصلاح می کند ). به عنوان مثال بهتر است هنگام پخت به آن ها روغن کنجد یا روغن زیتون اضافه کرد. آویشن هم می تواند ادویه اصلی این نوع غذاها باشد. بعد از مصرف ماهی حتماً خرما میل کنید.

مواد لازم :

– میگو : ۴۰۰ گرم

– سیر له شده : دو حبه

– زعفران و آرد : به میزان لازم

– ماء الشعیر : نصف پیمانه

– بیکینگ پودر : یک قاشق چای خوری

– روغن مایع : دو قاشق غذا خوری

– نمک و فلفل : به میزان لازم


طرزتهیه :

میگو را پاک کرده و کنار بگذارید. سیر ، زعفران بیکینگ پودر ، ماء الشعیر ، روغن مایع ، نمک و فلفل را مخلوط کرده ، آرد را کم کم افزوده تا سس به غلظت ماست زده شده در بیابید. میگو ها را داخل مایه گذاشته و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه درون مواد بماند. سپس میگوها را داخل روغن داغ سرخ کرده و درون ظرف چیده آن را تزیین کنید.


چلو ماهیچه 

در این فصل بیش تر باید از گوشت های قرمز استفاده کنید ، مانند گوشت بره یا گوسفند. در افراد مسن استفاده از گوشت شتر مرغ یا گوشت شتر که مزاج گرمی دارند ، مناسب است. گوشت پرنده های کوچک هم گرم است و می توان در صورت تمایل از آن استفاده کرد.

مواد لازم :

– گوشت ماهیچه گوسفندی : نیم کیلو

– پیاز : دو عدد

– نمک و فلفل و دارچین : به مقدار لازم


طرز تهیه

پیاز ها را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید. حالا گوشت ماهیچه را کف قابلمه روی پیازها بگذارید. در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه با شعله ملایم گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد. کمی دارچین به گوشت بزنید و حدود یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. آب نباید روی گوشت را بگیرد. وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و حدود سه ساعت زمان بدهید تا ماهیچه حسابی بپزد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید