اطلاعات تغذیه

انواع غذا بدون روغن رژیمی و خوشمزه

غذا بدون روغن برای افرادی که از رژیم‌های خاصی پیروی می کند غذا هایی سالم و خوشمزه

انواع غذا بدون روغن رژیمی و خوشمزه

شاید شما هم از جمله کسانی باشید که به دنبال کاهش سطح چربی و کلسترول خون خود هستند. بدون شک وجود چربی‌ها در بدن بسیار حیاتی و مهم هستند و پختن غذایی با چربی صفر تقریبا غیرممکن است، اما با این حال می‌توان مصرف آن را به حداقل رساند. در این مقاله به معرفی انواع غذا با چربی بسیار کم خواهیم پرداخت.

وظیفه چربی‌ها در بدن، تامین انرژی، ترمیم بافت‌ها و جابجایی ویتامین هاست و میزان دریافت روزانه این ماده‌ی غذایی برای زنان ۳۰ گرم و برای مردان ۴۰ گرم است؛ بنابراین رعایت رژیم‌های بدون چربی لزومی ندارد و حتی در مواقعی استفاده از آن‌ها برای سلامتی مضر است. البته افرادی که بیماری‌های خاصی دارند و ناگزیر به رعایت چنین رژیم‌هایی هستند می‌توانند از غذا‌هایی با چربی کمتر استفاده کنند و با استفاده از چربی‌های غیر اشباعی که در دانه‌های روغنی وجود دارند، میزان کلسترول خون را متعادل نگه داشته و خود را از بیماری‌های قلبی مصون دارند.

۱. خوراک سیب زمینی تخم مرغ

یکی از انواع غذا بدون روغن که خوردن آن در مواقع سرماخوردگی توصیه می‌شود، سیب زمینی و تخم مرغ آبپز است. هرچند این غذا بسیار ساده به نظر می‌رسد، ولی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و میزان کالری بالایی دارد. برای تهیه این غذا سیب زمینی و تخم مرغ را آبپز کرده و سپس رنده کنید یا به صورت حلقه‌ای برش بزنید. مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و برای خوشمزه‌تر شدن، کمی پیازچه خرد شده روی آن بریزید.

۲. انواع سوپ

سوپ‌ها از انواع غذا بدون روغن و رژیمی هستند که دارای تنوع بالایی بوده و از مواد مختلفی در آن‌ها استفاده می‌شود. انواع سبزیجات مورد استفاده در تهیه سوپ نیازی به سرخ شدن ندارند و معمولا عصاره گوشت یا مرغ در آن‌ها به کار می‌رود. در صورت استفاده از مرغ نیز می‌توان از سینه مرغ استفاده کرد که چربی کمتری دارد.

۳. جوجه کباب

جوجه کباب یکی از انواع غذا بدون روغن است که در صورت استفاده از سینه مرغ برای این منظور میزان چربی آن به حداقل می‌رسد. تهیه جوجه کباب زغالی بدون استفاده از روغن باعث سوختن گوشت مرغ شده و غذا ظاهر دلچسبی پیدا نمی‌کند، بنابراین بهتر است این غذا را در تابه درست کرد.

طرز تهیه

سینه مرغ را به قطعات کوچکی برش بزنید
با پیاز و فلفل دلمه‌ای خرد شده، محلول زعفران، ماست، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه در کاسه‌ای ریخته و با دست خوب مخلوط کنید
روی ظرف سلفون بکشید و ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود
مرغ‌ها را در تابه رژیمی بچینید، درب تابه را بسته و روی حرارت ملایم قرار دهید
گاهی مرغ‌ها را زیر و رو کنید تا دو طرف آن‌ها پخته شود

۴. ماهی کباب

ماهی کباب یکی دیگر از انواع غذا بدون روغن بوده که هم بر روی زغال، هم در فر و هم بر روی اجاق گاز قابل تهیه است. ماهی خود دارای چربی است و برای پختن آن نیازی به اضافه کردن روغن نیست و تنها با مزه دار کردن ماهی می‌توان یک غذای خوشمزه و در عین حال سالم درست کرد.

طرز تهیه

ماهی را با پیاز رنده شده، زعفران دم کرده، آبلیمو، نمک و فلفل مخلوط کنید
این ترکیب را یک ساعت در یخچال استراحت دهید تا مزه دار شود
آن را در تابه، فر یا بر روی منقل بپزید

 

۵. آبگوشت بدون روغن

آبگوشت یکی از انواع غذا بدون روغن است که نیازی به سرخ کردن ندارد و به صورت آبپز درست می‌شود. طرز تهیه این غذای اصیل ایرانی بسیار ساده بوده و تنها عاملی که باعث خوشمزه شدن آن می‌شود، دادن زمان پخت کافی و جاافتادن غذاست. گوشت مورد استفاده برای تهیه آبگوشت گوشت گوسفندی است که اگر با قلم و چربی باشد در خوشمزه‌تر شدن غذا بی تاثیر نیست، ولی افرادی که می‌خواهند از رژیم‌های غذایی بدون چربی پیروی کنند می‌توانند گوشت ماهیچه بدون چربی را در تهیه‌ی آن به کار برند. از ترکیب گوشت گوسفندی، نخود، لوبیا، سیب زمینی و گوجه فرنگی می‌توان یک غذای بدون روغن درست کرد که هم خوشمزه بوده و هم از سلامت بالایی برخوردار است.

 

۶. انواع خورش

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که خورش‌ها در دسته غذا‌های سرخ کردنی قرار دارند که نمی‌توان آن‌ها را بدون روغن درست کرد، ولی بد نیست بدانید که حتی خورش‌ها را نیز می‌توان بدون استفاده از روغن درست کرد. معمولا در تهیه خورش‌ها از نوعی گوشت استفاده می‌شود که آن را به صورت تکه‌های مکعبی برش می‌زنند و با پیاز و روغن تفت می‌دهند تا کاملا سرخ شود، ولی شما می‌توانید به روش دیگری عمل کنید.

طرز تهیه خورش بدون روغن

پیاز خرد شده را بدون روغن بر روی حرارت ملایم قرار دهید
درب قابلمه را ببندید تا پیاز در بخار خود کمی نرم و سبک شود، سپس گوشت را به آن اضافه کنید
حرارت را کم کرده و درب قابلمه را ببندید تا چربی موجود در گوشت در آزاد شده و گوشت آب بیندازد
در این حالت گوشت در آب و روغن طبیعی خود تفت داده شده و رنگ آن تغییر می‌کند
پس از اینکه آب گوشت کشیده شد، شما می‌توانید سایر مواد را به آن اضافه کنید و یک خورش بدون روغن و سالم درست کنید

نکته:
استفاده از این روش نه تنها برای پیاز بلکه برای همه سبزیجات دیگر نیز کاربرد دارد و تنها نکته آن استفاده از حرارت ملایم و بستن درب قابلمه است تا سبزیجات و سایر مواد در بخار ایجاد شده پخته و نرم شوند.

 

همانطور که ذکر شد تقریبا همه غذا‌ها را می‌توان بدون روغن و سرخ کردن نیز درست کرد. حتی غذا‌های روغن جوش مانند انواع کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی و کتلت که دستور اصلی آن‌ها سرخ کردن در روغن فراوان است می‌توانند با کمترین میزان روغن در تابه رژیمی یا در فر تهیه شوند. غذا‌هایی مانند سالاد الویه که در تهیه آن‌ها سس مایونز به کار می‌رود نیز با حذف سس مایونز و استفاده از مخلوط ماست چکیده با آبلیمو یا سرکه سالم‌تر خواهند بود و می‌توانند در برنامه غذایی افرادی با رژیم‌های خاص غذایی قرار گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن