آشپزی ملل

تهیه سه غذای معروف لبنانی، سرآشپز لبنانی

دستور پخت غذایی لبنانی معروف بسیار خوشمزه کباب چوبی و پلو مرغ بادنجان وکیبه

کباب چوبی

مواد لازم:

گوشت گوساله (چرخ کرده): ۶۰۰ گرم

پیاز (رنده شده): ۲ عدد

سیر (له شده): ۲ حبه

زیره (پودر شده): ۲ ق. چ. تخم گشنیز (پودرشده): ۲ ق. چ

پاپریکا: ۲ ق. چ

فلفل قرمز (پودرشده): یک چهارم ق .چ

پودر کاری: یک دوم ق. چ

فلفل سیاه (پودر شده): یک دوم ق.چ

نمک: به مقدار لازم

برگ گشنیز (تازه): یک مشت

برگ جعفری (تازه): یک مشت


طرز تهیه:

۱. پیاز را درشت رنده کرده و آب آن را به خوبی بگیرید. آن را با گوشت چرخ کرده، سیر له شده، زیره، تخم گشنیز، پاپریکا، فلفل قرمز پودر شده، فلفل سیاه پودرشده، پودر کاری، نمک، برگ گشنیز و برگ جعفری تازه خرد شده در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید.

۲. مواد را به خوبی ورز داده و روی آن را بپوشانید و حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید. سپس گلوله هایی از مخلوط گوشت جدا کرده و به شکل سوسیس درآورید و به سیخ چوبی بکشید. آن‌ها را روی گریل کباب کنید تا بپزند. سپس به همراه سالاد و نان پیتا سرو کنید

.


پلوی مرغ و بادنجان

مواد لازم:

سینه مرغ: ۴۰۰ گرم

سرکه: ۳ ق. س. آب: ۳ ق. س. آب لیمو سنگی: نصف یک عدد

پاپریکا: یک چهارم ق. چ

زیره (پودرشده): یک چهارم ق. چ

جوز هندی (پودرشده): یک چهارم ق. چ

تخم گشنیز (پودرشده): یک چهارم ق. چ

بادنجان (نگینی خردشده): نصف یک عدد

نمک: به مقدار لازم

فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم

دانه انار: برای تزیین

برنج (دم کشیده): برای سرو


طرز تهیه:

۱. مرغ را به باریکه‌های کوچکی برش دهید. سرکه، آب و آب لیمو ترش را با هم مخلوط کنید. تکه‌های مرغ را اضافه کرده و حداقل ۲ ساعت یا از شب قبل در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید.

۲. تکه‌های مرغ را روی یک سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی چیده و روی آن نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، زیره، جوز هندی و تخم گشنیز بپاشید.

۳. بادنجان نگینی خردشده را اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و حدود ۲۰ د. قیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا مرغ بپزد. سپس به همراه برنج دم کشیده و دانه انار سرو کنید.


کیبه

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

بلغور گندم (پخته): سه چهارم پیمانه

پیاز (ریز خردشده): یک عدد

فلفل سیاه تاز (پودر شده): به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

مواد لازم میانی:

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

پیاز (ریز خرد شده): یک عدد

پسته (خرد شده): یک مشت

نمک: به مقدار لازم

فلفل سیاه تازه (پودر شده): به مقدار لازم

پودر کاری: یک دوم ق. چ

دارچین (پودر شده): یک دوم ق. چ

روغن: به مقدار لازم

مواد لازم سس:

ماست: ۲ ق. س

سس مایونز: ۲ ق. س

سیر (له شده): ۴ حبه

نمک: به مقدار لازم

فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم


طرز تهیه:

برای تهیه لایه رویی گوشت چرخ کرده، پیاز، بلغور گندم پخته، زیره، نمک و فلفل سیاه تازه پودر شده را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کرده و ورز دهید. بهتر است مواد را داخل غذاساز یا مخلوط کن کاملا به صورت خمیر درآورید.

طرز تهیه مواد میانی:

۱. پیاز ریز خردشده را در روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید. نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و پودر دارچین بپاشید. هنگامی که گوشت سرخ شد و تغییر رنگ داد، ظرف را از روی حرارت بردارید و پسته خرد شده را اضافه کنید.

۲. دستان خود را مرطوب کرده و گلوله هایی از مخلوط گوشت لایه رویی جداکرده وسط آن‌ها حفره‌ای ایجاد کنید. گلوله‌های کوچکی از مخلوط مواد میانی جدا کرده و در حفره لایه رویی قرار دهید و سپس آن را ببندید.

۳. کیبه‌ها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی چیده و به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا بپزند. آن‌ها را به همراه سس سرو کنید.

طرز تهیه سس:

ماست، سس مایونز و سیر له شده را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل سیاه بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن