Uncategorizedکیک و شیرینی

دستور چند نوع چیز کیک

چیز کیک شاه توتی و چیز کیک گریپ ‌فروت و شکلات وچیزکیک لیوانی انار

چیز کیک شاه توت

مواد لازم

آرد ساده ۱۰۰ گرم
پودر کاکائو ۱ قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم
شکر ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
کره (سرد) ۲/۱ پیمانه (۵۰ گرم)
تخم ‌مرغ ۳ عدد (۱۶۵ تا ۱۸۰ گرم)
روغن جامد به مقدار لازم
ماست چکیده ۲ پیمانه (۴۰۰ گرم)
آرد ذرت ۲ قاشق سوپ‌خوری (۲۰ گرم)
رنده پوست لیموترش ۱ قاشق چای‌خوری
خامه (فرم گرفته) ۲/۱ پیمانه (۱۰۰ میلی‌لیتر)
پنیر خامه ای ۴۵۰ گرم
ژله شاه‌توت طبق دستور داده شده
مواد لازم (برای تهیه ژله شاه‌توت)
ورق ژلاتین ۶ عدد
آب شاه توت ۴/۱ ۱ پیمانه (۲۰۰ میلی لیتر)
شاه توت (له شده) ۱۵۰ گرم
شکر ۵ قاشق سوپ‌خوری (۶۵ گرم)
وانیل شکری ۸/۱ قاشق چای‌خوری


طرز تهیه

. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید؛
آرد را روی سطح کار خود قرار دهید، سپس با پودر کاکائو، نمک و دو قاشق سوپ خوری از شکر مخلوط کنید و یک گودی در وسط آن ایجاد کنید؛
. کره را به تکه‌های کوچک خرد کرده و در دور اطراف گودی پخش کنید. یک عدد از تخم‌مرغ را وسط آن بشکنید و کمی آب ولرم به آن بیفزایید، سپس خمیر را ورز دهید؛
. خمیر را به شکل توپ درآورید و سریعاً با سلفون روی آن را بپوشانید و به‌مدت تقریباً ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید؛
. پس از این مدت، خمیر را از یخچال درآورده و در بین دو عدد کاغذ روغنی به کمک وردنه باز کنید. کف قالب ۳۰×۴۰ سانتی‌متری را با روغن جامد کمی چرب کرده و با خمیر روی آن را بپوشانید؛

. ماست چکیده را با بقیه شکر، آرد ذرت، بقیه تخم‌مرغ، و رنده پوست لیمو مخلوط کنید؛
. خامه را با همزن هم بزنید تا سفت شود، سپس به مخلوط پنیر اضافه کنید و قالب را از این مخلوط پُر کنید و روی آن‌ را با پشت قاشق صاف کنید و به‌مدت ۴۰ دقیقه در طبقه وسط فری که از یک ربع قبل گرم کرده اید قرار دهید تا بپزد (برای پی بردن به پختگی آن، یک عدد خلال دندان در وسط آن فرو کنید، آگر چیزی به آن نچسبید یعنی پخته است)؛
. پس از این مدت، فر را خاموش کنید، اما بگذارید کیک به‌مدت ۱۰ دقیقه در فر بماند طوری که درِ فر نیمه باز باشد سپس از فر بیرون ‌آورده و بگذارید خنک شود؛
. ژله شاه‌توت آماده‌شده را به آرامی روی چیزکیک بریزید و به‌مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله خود را بگیرد. پس از این مدت، از یخچال بیرون آورده، در ظرفی مناسب قرار دهید و سرو کنید.

روش تهیه (برای تهیه ژله شاه‌توت):

. ورقه‌های ژلاتین را به مدت یک دقیقه در آب سرد خیس کنید؛

. آب شاه توت را از صافی عبور داده، در قابلمه‌ای مناسب، روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پس از داغ شدن، ورق‌های ژلاتین را از آب سرد خارج کرده و آبِ اضافی آن ها را بگیرید و به آب شاه توت داغ اضافه کنید؛

. شاه توت، شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و سریعاً هم بزنید تا ورقه‌های ژلاتین در آب شاه توت حل شود، سپس از روی حرارت بردارید تا خنک شود؛

. پس از اینکه سرد شد، مخلوط شاه‌توت را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا نیم بند شود، سپس استفاده کنید.


چیز کیک گریپ ‌فروت و شکلات

مواد لازم

بیسکویت شکلاتی (پودرشده) ۲۵۰ گرم
کره (ذوب شده) ۹۰ گرم
پنیرخامه ای ۴۰۰ گرم
شکر (نرم و دانه ریز) ۲۰۰ گرم
پوست گریپ فروت (رنده شده) ۱ قاشق چای خوری
خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
آرد نول قنادی (الک شده) ۲ قاشق سوپ خوری
آب گریپ فروت ۱۲۵ میلی لیتر
تخم مرغ ۳ عدد
شکلات چیپسی ۸۰ گرم


طرز تهیه

.بیسکویت شکلاتی و کره را در ظرفی با یکدیگر مخلوط کنید؛

.مخلوط بیسکویت را داخل قالب کمربندی گِرد به قطر ۲۵ سانتیمتر بریزید؛

.بیسکویت را با فشار دست یا قاشق، داخل قالب پرس کنید تا فضای خالی آن گرفته شود، سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید؛

.در ظرفـی، پنیر خامه ای، شکـر و رنده پوست گریپ فروت را با همزن برقی، هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند؛

خامه را به آن اضافه کنیــد و مجدداً هم بزنید؛ فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روی حـرارت ۱۷۰ درجــه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید؛

.آرد نـــول و آب گریپ فـروت را به تدریج به مخلوط بالا بیفزایید و با همزن برقی، هم بزنید. تخم مرغ ها را یکی یکی به مواد اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود؛

.مایه آماده شده را در قالب، روی مخلوط بیسکویت بریزید؛

.شکلات چیپسی را روی آن بریزید؛

.اطراف قالب را با فویل آلومینیومی بپوشانید (این کار، برای جلوگیری از ورود آب به قالب انجام میشود)؛
.مقداری آبِ جوش در سینی فر ریخته و قالب را در سینی بگذارید و به مدت تقریبی ۵۰ دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا بپزد. پس از پختِ کیک، درِ فر را باز بگذارید تا کیک سرد شود، سپس آن را به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود. پس از این مدت، چیزکیک آماده سرو است.


نکته
توجه کنید قسمت وسط چیزکیک گریپ فروت و شکلات، پس از پخت، نرم میماند و این نرمی، نشانه خامی آن نیست. پس از استراحت، این قسمت چیزکیک نیز خود را میگیرد و سفت میشود.


چیز کیک هلو

مواد لازم

شکر (نرم و دانه ریز) ۸۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل شکری ۲/۱ قاشق چایخوری
آرد نول (الک شده) ۱۲۰ گرم
بیکینگ پودر ۴/۱ قاشق چایخوری
نمک ۸/۱ قاشق چایخوری
مایه چیز کیک طبق دستور داده شده
خامه (فرم گرفته) مقداری برای تزیین
هلو (خلالی خردشده) مقداری برای تزیین
مغز بادام (پرک شده) مقداری برای تزیین
مواد لازم (برای تهیه مایه چیز کیک)
پودر ژلاتین ۲ قاشق سوپخوری
آب لیموترش ۲/۱ قاشق چایخوری
پنیر ماسکارپونه ۳۰۰ گرم
پودر شکر (الک شده) ۲۵۰ گرم
خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
هلو (بدون هسته) ۳۰۰ گرم
وانیل شکری ۱ قاشق چایخوری


طرز تهیه

فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید. در ظرفی، شکر، تخم مرغ و وانیل را با همزن برقی، هم بزنید تا کرم رنگ شود؛
. در ظرفی دیگر، آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط و الک کنید، سپس آن را به تدریج و به آرامی به مخلوط تخم مرغ بیفزایید و با لیسک به صورت دَوَرانی از یک جهت، هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود؛
. کفِ قالب کمربندی به قطر ۲۵ سانتیمتر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مایه آماده شده را در آن بریزید. قالب را به مدت تقریبی ۴۵ دقیقه، در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا کیک کاملاً بپزد؛
. پس از پخت، کیک را از فر خارج کرده و بگذارید به مدت چهار ساعت در دمای محیط بماند تا خنک شود، سپس آن را روی توری سیمی برگردانید، کاغذ روغنی را از آن جدا کرده و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه بماند تا کاملاً خنک شود. پس از خنک شدن، دایرهای به قطر ۲۰ سانتیمتر از قسمت بالای کیک جدا کرده، مایه چیزکیک را در آن بریزید و به مدت چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا خود را بگیرد. پس از این مدت، چیزکیک را از قالب خارج کرده و در ظرف موردنظر قرار دهید، به صورت مثلثی برش داده و روی آن را با خامه فرم گرفته، هلو و بادام پرک شده تزیین و سرو کنید.

روش تهیه مایه چیزکیک :

در ظرفی، پودر ژلاتین را با آب لیموترش و ۱۲۵ میلیلیتر آبِ سرد، روی حرارت بخار آبِ جوش قرار دهید تا ذرات ژلاتین کاملاً در آب حل شود (روش بن‏ماری)؛
. در ظرفی دیگر، پنیر ماسکارپونه، پودر شکر و خامه صبحانه را با همزن برقی، هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود؛
. نیمی از هلو را نگینی خرد کرده و نیم دیگر را در دستگاه مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید تا به صورت پوره درآید، سپس آنها را به همراه ژلاتین ذوب شده و وانیل به مخلوط پنیر افزوده و با لیسک، به صورت دَوَرانی هم بزنید تا یکدست شود.


چیزکیک لیوانی انار

مواد لازم

پودر بیسکویت ۲۵۰ گرم
کره (ذوب شده) ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم
پودر ژلاتین یک و نیم قاشق سوپخوری
آب سرد ۳ قاشق سوپ‌خوری
پنیر خامه ای ۵۰۰گرم
شکر (نرم و دانه ریز) ۱۰۰گرم
خامه صبحانه ۳۰۰ گرم
شیر سرد ۵ قاشق سوپخوری
آب جوش یک و نیم پیمانه
پودر ژله انار ۱ بسته
دانه انار ۲۰۰ گرم
برگ نعناع مقداری برای تزیین


طرز تهیه
.

در ظرفی، بسته پودر بیسکویت را با کره مخلوط کنید تا کاملاً یکنواخت شود؛ به اندازه ۲ قاشق سوپخوری از مخلوط را در کف لیوانهای دسر مورد نظر بریزید و با سر انگشتان آن را فشرده کنید تا صاف شود سپس لیوانها را به مدت تقریباً ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید.

. بسته پودر خامه را در ظرف همزن بریزید، شیر را به آن بیافزایید و به مدت تقریباً ۳ دقیقه با دور تند هم بزنید تا فرم بگیرد و سفت شود. پنیر خامه ای را درون همزن بریزید و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه با دور متوسط هم بزنید تا یکنواخت شود.سپس شکر را اضافه کرده و دوباره هم بزنید .خامه صبحانه و شیر را هم اضافه کرده و بوسیله همزن برقی بزنید تا کاملا یکدست شود .

. پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده و روی حرارت غیرمستقیم آماده کرده و به مخلوط بالا اضافه کنید و سریع هم بزنید .

. مایه آماده شده را با قیف داخل لیوانها بریزید تا نیمی از ارتفاع لیوان را پُر کند، سپس روی آن را صاف کنید.

. لیوانها را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا چیزکیک کاملاً خودش را بگیرد.

در این فاصله، در ظرفی پودر ژله انار را با یک و نیم پیمانه آب جوش بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا ژلاتین در آب حل شود. آب انار را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند.

. لیوانها را از یخچال خارج کنید و ۱ تا ۲ قاشق سوپخوری از دانه های انار را روی چیزکیک ها بریزید و در ادامه لیوانها را تا نزدیکی لبه آنها با ژله انار پُر کنید و مجدداً لیوانها را یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله کاملاً بسته شود. در پایان میتوانید، روی لیوانهای دسر خود را با برگهای نعناع تزیین کنید.


چیزکیک دو رنگ موکا

مواد لازم

کیک اسفنجی شکلاتی طبق دستور داده‌شده
گاناش شکلاتی طبق دستور داده‌شده
پودر ژلاتین ۲ قاشق سوپخوری
شیر ۵۰۰ میلی‌لیتر
شکر (نرم و دانه‌ریز) ۱۶۰ گرم
پنیر خامه‌ای ۴۰۰ گرم
وانیل شکری یک چهارم قاشق چایخوری
شکلات تلخ (خردشده) ۱۵۰ گرم
کره ۲۰ گرم
پودر نسکافه ۳ قاشق سوپخوری
کمپوت گیلاس مقداری برای تزیین


طرز تهیه

• ژلاتین و ۱۰۰ میلی‌لیتر از شیر را در ظرفی نسوز ریخته و بگذارید ژلاتین باز شود سپس روی حرارت بخار آب جوش قرار داده و هم بزنید تا ژلاتین در شیر حل شود.
روش تهیه

باقیمانده شیر و شکر را در قابلمه ای روی حرارت ملایم ریخته و هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. ژلاتین ذوبشده را به آن اضافه کرده سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.

پنیر خامه ای را به همراه وانیل در ظرفی ریخته و با همزن برقی هم بزنید تا یکدست شود. مخلوط شیر را به تدریج به آن اضافه کرده و با همزن برقی مرتب هم بزنید تا مخلوط چیزکیک یکدست شود.

نیمی از مخلوط چیزکیک را در حفره کیک اسفنجی ریخته و ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد.

در این فاصله، شکلات، کره و پودر نسکافه را در ظرفی نسوز ریخته و روی حرارت بخار آب جوش قرار داده و هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند (روش بنماری) سپس آن را به باقیمانده مخلوط چیزکیک اضافه کنید.

. مخلوط چیزکیک موکا را مجدداً در حفره کیک اسفنجی ریخته و مجدداً ۲ ساعت در یخچال قرار داده تا ببندد. پس از این مدت، چیزکیک را از یخچال خارج آماده کنید. چیزکیک را برش دهید و به همراه گاناش شکلاتی و گیلاس تزیین و سرو کنید.

روش تهیه کیک اسفنجی

۱. زرده و سفیده ۶ عدد تخممرغ را جدا کنید. زرده تخم مرغ را به همراه ۱۵۰ گرم شکر و یک چهارم قاشق چایخوری وانیل در ظرفی بریزید و هم بزنید تا کرمرنگ و کشدار شود سپس ۳ قاشق سوپخوری آب جوش به آن اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط شوند. سفیده های تخم مرغ را در ظرفی بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد سپس به مخلوط زرده اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.

۲. ۳۰ گرم پودر کاکائو و ۱۲۰ گرم آرد را با یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر مخلوط و الک کنید سپس به تدریج به مایه تخم مرغ اضافه و با لیسک هم بزنید و در قالب ۲۳ سانتیمتری که کف آن را با کاغذ روغنی پوشاندهاید، بریزید. قالب را ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید، قرار دهید تا بپزد سپس کیک را از فر خارج و از قالب جدا کنید تا سرد شود. کیک سردشده را با فاصله یک و نیم سانتیمتری از دیواره های کیک با چاقو برش بزنید و به صورت دایره جدا کنید و کنار بگذارید (دقت کنید که کف و دیواره های کیک آسیب نبیند).

روش تهیه گاناش شکلاتی

۱۰۰ گرم خامه را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود سپس ۱۰۰ گرم شکلات تلخ (رنده شده) به آن اضافه کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و هم بزنید تا شکلات ذوب و مواد یکدست شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن