سس و ترشی ها

طرزدرست کردن “سس زیتون” خوشمزه

دستور درست کردن سس زیتون بسیار خوشمزه با طعم سبزیجات معطر مناسب سالاد و روی نون تست

 سس زیتون” خوشمزه

این سس دلپذیر را می توانید همراه با سالاد یا روی نان تست به عنوان پیش غذا سرو کرد.

مواد لازم

روغن زیتون:۱ لیتر
زیتون سبز بدون هسته:۸۰۰ گرم
زیتون سیاه بدون هسته:۴۰۰ گرم
ریحان:۱۵۰ گرم
نعناع:۲۰۰ گرم
نمک و فلفل:به میزان کافی


طرز تهیه 

زیتون ها را به همراه نعناع ، ریحان ، نمک و فلفل در دستگاه غذا ساز بریزید تا کاملا مخلوط و له شوند.

در هنگام میکس کردن مواد در داخل دستگاه به تدریج روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید تا روغن به خورد مواد برود و سس نرم و یکدستی به وجود بیاید.


سس روغن زیتون و سرکه

سس روغن زیتون و سرکه یکی از سس‌های خوشمزه و مفید است که در ترکیب با بسیاری از سالادها طعم خوبی به وجود می‌آورد. در قلب هر سالاد خوشمزه ای یک سس شگفت انگیز نهفته است. 

نکته : این سس را می‌توانید به مدت ۵ روز در یخچال سالم نگهداری کنید. فقط به سبب این که روغن زیتون در سرما می‌بندد قبل از مصرف مجدد آن را برای دقایقی در دمای اتاق قرار دهید سپس مصرف کنید.

مواد لازم 

روغن زیتون ½ فنجان
سرکه ۲ قاشق غذاخوری
سبزیجات خرد شده تازه ۱ قاشق غذاخوری ( یا ا قاشق چای خوری سبزیجات خشک شده)
سیر خرد شده ۱ حبه
نمک و فلفل نصف قاشق چای خوری


طرز تهیه

در تهیه سس روغن زیتون و سرکه از هر نوع روغنی می‌توان استفاده کرد اما پیشنهاد ما به شما استفاده از روغن‌های خوشمزه و متعادل و مغذی از جمله روغن زیتون طبیعی یا روغن گردو است. در رابطه با سرکه هم محدودیتی وجود ندارد. هر نوعی از سرکه را که بیشتر دوست دارید، می‌توانید انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر تمایل شما بیشتر به سمت طعم‌های شیرین است می‌توانید سرکه بالزامیک یا انواع سرکه‌های میوه ای را انتخاب کنید. افزودن مقداری سبزیجات تازه یا خشک شده هم طعم و مزه خوشایندی به سس می‌بخشد.

هر نوع گیاه طعم دهنده تازه از ریحان گرفته تا طعم دهنده‌های ملایمی‌ از جمله جعفری می‌توانند به سس اضافه شوند. فقط توجه داشته باشید اگر می‌خواهید سس را برای روزهای آینده مصرف کنید سبزیجات تازه موجود در سس ممکن است رنگ سبز و شاداب خود را از دست بدهند و پلاسیده شوند. بنابراین بهتر است سبزیجات تازه را قبل از مصرف به سس اضافه کنید و یا از سبزیجات خشک شده استفاده کنید. استفاده از سبزیجات خشک شده در سس سالاد علاوه بر این که طعم و مزه بهتری به سس می‌بخشد دچار تغییر رنگ هم نمی‌شود.

اما به سبب عطر و طعم قوی‌تری که نسبت به سبزیجات تازه دارد بهتر است به نسبت کم‌تری استفاده شود. به عنوان مثال اگر در دستور تهیه ۱ قاشق غذاخوری سبزیجات تازه وجود دارد با ۱ قاشق چای خوری سبزیجات خشک شده برابری می‌کند. پس از مخلوط کردن تمامی‌ این مواد ( سرکه، روغن زیتون، سبزیجات) کافیست سیر خرد شده و نمک و فلفل را اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. اگر می‌خواهید سالاد را هم‌اکنون سرو کنید می‌توانید سس را در ظرف سالاد با مابقی مواد مخلوط کرده و با هم سرو کنید.

نکات مهم

فراموش نکنید برای این که سرکه و روغن زیتون در مخلوط از هم جدا نشوند بهتر است ابتدا سرکه را ریخته و سپس روغن زیتون را اضافه کنید و هم بزنید. اما اگر می‌خواهید سس را دیرتر مصرف کنید مثلا آن را برای سرکار حاضر کرده‌اید همه مواد سس را به سادگی در ظرفی دردار بریزید و پس از بستن درب ظرف آن را به شدت تکان دهید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند. البته ابتدا مطمئن شوید که درب ظرف کاملا بسته و چفت می‌شود. در این مورد تکان دادن ظرف کلید سس خوشمزه شماست.

اگر هم می‌خواهید در زمان مصرف سس مخلوط شده خوشمزه‌ای داشته باشد باید آن قدر ظرف را تکان دهید تا مطمئن شوید سبزیجات حسابی خیس خورده‌اند و از مواد دیگر جدا نخواهند شد. البته به این منظور می‌توانید از مخلوط کن هم استفاده کنید. در این صورت دیگر مطمئن خواهید شد که مواد به خوبی باهم مخلوظ شده‌اند و از هم جدا نمی‌شوند.

برخی ترکیبات پیشنهادی در تهیه سس روغن زیتون و سرکه خانگی
ترکیب روغن زیتون طبیعی + سرکه سیب + برگ آویشن تازه
روغن بادام زمینی + سرکه برنج + گشنیز تازه
روغن زیتون طبیعی + سرکه بالزامیک + رزماری خشک شده
روغن گردو + سرکه سیب + پیازچه
روغن زیتون + سرکه خرما + جعفری تازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن