کیک و شیرینی

طرز تهیه “دونات آمریکایی”به سبکی متفاوت

دونات یا پیراشکی یک نوع شیرینی لذیذ آمریکایی در انواع مختلف ساده، کرم دار، طعم دار، شکلاتی و ..

مواد لازم ( ۲۰ عدد دونات با سایز متوسط)

آرد گندم :۵۰۰ گرم ( حداقل ۳-۴ بار الک شده )
شکر:۱۰۰ گرم
کره: ۷۵ گرم ( آب کرده )
شیر ولرم : ۱ لیوان
تخم مرغ:۲ عدد ( متوسط )
پودر خمیر ترش :۲ قاشق سوپخوری ( سر صاف )
نمک:¼ قاشق چایخوری
وانیل :۸/۱ قاشق چایخوری
روغن مخصوص سرخ کردن : به مقدار لازم
مواد لازم برای تزئین روی دونات
شکلات کاکائویی :۱۰۰ گرم
شکلات شیری:۵۰ گرم
ترافل :به مقدار لازم
پودر گردو یا پسته:به مقدار لازم


طرز تهیه 

ابتدا مخمر را با کمی آب گرم مخلوط کرده و شیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
تخم مرغ را به مخلوط شیر و مخمر افزوده و کره را هم بریزید و مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

در مرحله بعد آرد را با نمک و وانیل مخلوط کرده و نیمی از این مخلوط را به همراه شکر به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند
سپس باقی آرد را اضافه کرده و مجدد هم بزنید تا خمیر درست شود. خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده قرار دهید و خوب ورز دهید تا خمیر نرم و یکدست شود.

سپس روی آن را بپوشانید و برای یک ساعت تا یک ساعت و نیم کنار بگذارید تا ورآید. در این میان خمیر را ۴ تا ۵ بار ورز دهید و دوباره روی آن را بپوشانید تا استراحت کند.
بعد از اینکه حجم خمیر دوبرابر شد آن را روی یک سطح صاف که کمی چرب کرده اید قرار دهید و با وردنه باز کنید.

سپس با قالب مخصوص دونات خمیر را برش بزنید، خمیرهای دونات را بعد از برش زدن در یک سینی چرب شده بچینید و روی آن یک پارچه پهن کنید و برای نیم ساعت کنار بگذارید تا حجمش دو برابر شود
. قابلمه مناسبی را روی حرارت قرار داده و داخل آن روغن بریزید ، بعد از اینکه روغن داغ شد دونات ها را یک به یک داخل آن سرخ نمایید.

سپس آن ها را روی یک توری بچینید تا خنک شده و روغن اضافی اش خارج شود. در این میان شکلات سفید و شکلات کاکائوئی را در دو ظرف جداگانه بریزید و آن ها را با حرارت غیر مستقیم آب کنید.
دونات ها را به شکلات سفید و یا شکلات کاکائویی آغشته کرده و روی آن ترافل رنگی و پودر گردویا پودر پسته بپاشید.

دونات شکلاتی

دونات شکلاتی یکی از محبوب‌ترین دونات‌ها در دنیاست که معمولا روی آن با شکلات پوشیده شده است. برای تهیه دونات شکلاتی مطابق با آنچه گفتیم پیش بروید و برای شکلات روی آن مواد زیر را تهیه کنید.

مواد لازم:

شکلات کاکائویی (نوتلا) نصف فنجان
شکلات شیری یا خامه
پودر گردو

اگر شکلات تخته‌ای دارید آن را گرم کنید تا شل شود و همین کار را با شکلات شیری هم کرده و با هم مخلوط کنید. اما اگر شکلات صبحانه و خامه دارید، این دو را با هم میکس کنید و یک طرف دونات را در این مخلوط بزنید تا آغشته به شکلات شود. در آخر گردوی ریز شده هم روی آن بریزید یا از خاک قند استفاده کنید. اگر دوست دارید دونات ظاهر قشنگ‌تری داشته باشد از نقل‌های ریز رنگی هم می‌توانید استفاده کنید.

دونات وانیلی

اگر از طرفداران شکلات و کاکائو نیستید، حتما دونات وانیلی را امتحان کنید. برای درست کردن دونات وانیلی، مواد زیر را تهیه کرده و روی دونات بریزید.

مواد لازم:

۱۰۰ گرم پنیر خامه‌ای
یک چهارم فنجان پودر قند
نصف فنجان شیر
عصاره وانیل یک قاشق چایخوری
در یک کاسه مواد بالا را با هم مخلوط کرده و حسابی هم بزنید تا یکدست شود و حالت خمیر به خود بگیرد. دونات را روی خمیر بزنید تا به آن آغشته شود.

دونات توت فرنگی

خمیر روی دونات توت‌فرنگی هم مشابه به دونات وانیلی است با این تفاوت که باید در آن مربا هم اضافه کرده و روی دونات بزنید. وقتی دونات را آغشته به خمیر توت‌فرنگی کردید، توت‌فرنگی های برش داده شده را هم روی آن بگذارید.

دونات کدو حلوایی

تصور بیشتر ما درباه دونات نوع شکلاتی و توت فرنگیش هست که البته شکی در خوشمزگی و محبوبیتش نیست. اما گاهی به خرج دادن تنوع برای امتحان یه مزه جدید، میتواند به همراه دارنده ی یک لایف استایل سالم تر باشد. چراکه از خواص کدو حلوایی می‌توان به کالری کم و تقویت کنندگی مغز اشاره کرد.

مواد لازم:

دو پیمانه آرد سفید
نصف پیمانه شیر ولرم
یک و نیم قاشق چایخوری بکینگ پودر
نصف پیمانه شکر
یک عدد تخم مرغ
یک چهار قاشق چایخوری وانیل
یک سوم پیمانه روغن مایع
دو قاشق چایخوری دارچین
نصف قاشق چایخوری
نصف پیمانه شکر و دارچین برای تزئنن
چودر دارچین یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای تهیه پوره کدو حلوایی دو قاشق شکر و یک لیوان آب را روی قطعه های کدو بریزید و بگذارید تا به جوش آید و سپس زمان دهید تا پخته شود. سپس تخم مرغ، پوره آماده شده، شیر و شکر، وانیل و روغن را مخلوط کنید. در نهایت آرد، بیکینگ پودر، دارچین و نمک الک شده را در سه مرحله به ترکیب ابتدایی اضافه کنید و مخلوط کنید تا یکدست شود. قالب را با اندکی روغن چرب کنید و ترکیب را داخل قالب ها بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه در فر دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. در نهایت برای تزئین دوناتتان میتوانید از مخلوط شکر و دارچین استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید