آش و سوپغذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه آش امام قزوین

پر طرفدارترین آش سنتی قزوین (آش امام سجاد) + با تمام فوت و فن ها

مواد لازم 

گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم

آب گوشت یا آب قلم: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پیاز: ۲ عدد متوسط

فلفل سبز: ۱ عدد

برنج: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

ماش: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

بلغور: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

عدس: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

لوبیا چشم بلبلی: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

لوبیا قرمز: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

روغن سرخ کردنی: به میزان لازم


طرز-تهیه

ابتدا حبوبات و گوشت را آماده کنید

پیش از هر چیز همه حبوبات را در آب خیس کنید. برنج را در ظرف جدا بخیسانید. گوشت را بشویید و به شکل مکعبی برش بزنید. گوشت را به همراه فلفل دلمه و ۱ پیاز که به ۴ قسمت برش زده‌اید، در یک قابلمه بریزید و روی آن را به اندازه ۲ تا ۳ لیوان آب جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. به آن زردچوبه و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید کاملا بپزد.

در یک قابلمه لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و ماش بریزید. بعد از اینکه مواد کمی پختند و نرم شدند، عدس و برنج را هم اضافه کنید. بعد از نیم‌پز شدن، به آن مقداری زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنید. گوشت را بعد از اینکه پخت، ریش ریش کنید. در یک قابلمه دیگر یک پیاز را خلالی یا نگینی خرد و سرخ کنید.

گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت یا آب قلم به پیاز اضافه کنید. همه حبوبات و برنجی را که از قبل پختیم، به گوشت اضافه کنید و نصف مقدار از دارچینی که داشتیم، به آن اضافه تا مواد با هم بپزند و جا بیفتند. در مراحل پایانی پخت نمک و فلفل غذا را به میزان دلخواه اضافه کنید.

هر‌از‌گاهی مواد را به هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی آش امام سجاد غلیظ شد، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. روی آش امام را با باقی مانده دارچین تزیین کنید.

 

فوت و فن های طرز تهیه آش امام قزوین

می‌توانید روی آش امام سجاد را با پیاز داغ، کمی سبزیجات و حتی کشک هم تزیین کنید.

می‌توانید فلفل دلمه و پیاز را سرخ کنید و همه حبوبات را به همراه آب گوشت یا قلم در آن بپزید.

برای لعاب بیشتر آش امام قزوین یک قاشق آرد را در ۱/۲ لیوان دسته‌دار آب حل و در ۱۰ دقیقه پایانی به مواد آش اضافه کنید.

می‌توانید از هر سبزی که دلخواهتان است در طرز تهیه آش امام قزوینی استفاده کنید.

 هر چقدر از حبوبات بیشتر استفاده کنید، آش شما خوشمزه‌تر خواهد شد.

برای تهیه آش قزوین نباید پیاز را به طور کامل سرخ کنید، تنها کمی طلایی شدن پیاز کافی است.

در طرز تهیه آش امام قزوینی شعله گاز باید روی حرارت ملایم تنظیم باشد تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد.

اضافه کردن دارچین به آش امام اختیاری است اما معمولاً برای طعم دادن به آش امام سجاد از مقداری دارچین استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید