آشپزی رژیمی

طرز تهیه انواع خوراک با لوبیا سبز رژیمی

دستور پخت انواع خوراک لوبیا سبز سرشار از ویتامین ومتنوع و رژیمی

۱.خوراک لوبیا سبز

مواد لازم

۱/۲ کیلو گرم لوبیا سبز پهن
۱ عدد پیاز
۷-۸ حبه سیر
۲ عدد گوجه فرنگی
نمک، فلفل و مقداری زنجبیل تازه


طرز تهیه

پیاز را نگینی و کمی سرخ کنید.

لوبیا را خرد کنید و با پیاز تفت دهید.

۲ لیوان آب روی آن بریزید وزنجبیل را به آن اضافه کنید و بجوشانید تا لوبیا نرم شود.

گوجه را نگینی خرد کنید یا بنا به سلیقه خود می توانید رنده کنید. سیرها را خرد یا رنده کنید و با گوجه به مواد اضافه کنید بگذارید بجوشد تا خوب جا بیفتد.

هنگام صرف غذا میتوانید روغن زیتون روی آن بریزید


خوراک لوبیا سبز. ۲

مواد لازم

۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده یا سویا
۲ لیوان لوبیاسبز خرد شده
۱عدد پیاز
۳ عدد هویج متوسط
۲ عدد سیب‌زمینی متوسط
فلفل سیاه و زردچوبه و دارچین و رب گوجه و نمک به میزان لازم


طرز تهیه

پیاز را خلال کرده و تفت دهید

قبل از سرخ‌ شدن پیاز گوشت و ادویه را اضافه کرده و تفت دهید.

هویج و سیب‌زمینی را در قطعات دلخواه خرد کرده و همراه با لوبیا به مواد اضافه کنید.

آب و یک قاشق غذاخوری رب اضافه کنید و بگذارید غذا با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.

روغن زیتون و لیموترش چاشنی‌های مناسبی برای سرو این خوراک هستند.


خوراک لوبیا سبز.۳

مواد لازم

۵۰۰ گرم لوبیا سبز
۳ عدد هویج بزرگ
۴ عدد سیب زمینی متوسط
۱ عدد پیاز بزرگ
۱۰۰ گرم قارچ (اختیاری)
۴ حبه سیر
۲ ق.غ رب گوجه فرنگی
۲ عدد رون مرغ یا ۱ عدد سینه مرغ
نمک, فلفل و زرد چوبه
۳ ق.غ خوری روغن


طرز تهیه

ابتدا روغن که کمی داغ شد سیر و پیاز رو خلالی میکنیم تفت میدیم.

بعد هویج خلالی یا حلقه ای و لوبیا رو درشت خرد کنید و رب رو هم میریزیم و کمی تفت میدیم. نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه میکنیم مواد و هم میزنیم

۳ لیوان آب جوش میریزیم همراه با مرغ ، روی شعله متوسط می ذاریم خوب بپزه.

بعد سیب زمینی ها رو نگینی کمی درشت، با قارچ به مواد اضافه میکنیم تا وقتی سیب زمینی و قارچ بپزند


خوراک لوبیا سبز. ۴

مواد لازم

۵۰۰ گرم لوبیا سبز
۲۰۰ گرم هویج
۲ عدد پیاز متوسط
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا کنجد
ادویه پاکستانی به مقدار لازم
نمک و فلفل و ادویه کاری به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
۱ قاشق غذاخوری پر رب گوجه


طرز تهیه

دو عدد پیاز را خلالی نازک ریز کرده و داخل روغن میریزیم خوب طلایی شود.

لوبیا سبز و هویج را نازک ریز کرده به پیاز اضافه میکنیم. یکم که تفت خورد ادویه ها رو اضافه میکنیم در این غذا من ادویه پاکستانی زیاد میریزم چون طعم فوق العاده ای به غذا میده.

ادویه ها هم که یه سر تفت خورد رب رو اضافه کرده و بعد از ٣ دقیقه آب رو اضافه میکنیم و در قابلمه رو میزاریم تا آب خوراک کم شود و مواد نیمه پز شود.


.

 خوراک لوبیا سبز.۵

مواد لازم

۲ پ لوبیا سبز فارسی بر خرد و تفت داده شده
۱ پ هویج خلالی خرد و تفت داده شده
۱ پ سیب زمینی خلالی خرد و تفت داده شده
۱/۲ پ گوشت مرینیت و پخته شده
۲ ق غ پیاز سرخ شده
۱/۲ ق غ رب
زعفران و نمک و فلفل و پاپریکا و پودر لیمو امانی مقداری


طرز تهیه

داخل تابه یه کوچولو روغن ریخته گوشت پخته شده رو به همراه پیاز سرخ شده کمی تفت میدیم ادویه ها رو به جز زعفران و پودر لیمو امانی اضافه میکنیم
و مخلوط میکنیم

تمام سبزیجات تفت خورده رو افزوده و مخلوط میکنیم
در آخر کمی رب زعفران و پود لیمو امانی رو افزوده و کمی بعد غذای ما آماده است


خوراک لوبیا سبز.۶

مواد لازم

۴۰۰ گرم لوبیا سبز خرد شده
۳ عدد هویج نگینی شده
۱۰۰ گرم نخودفرنگی
۲ ق‌غ پیاز داغ
۱ حبه سیر
نمک فلفل دارچین ادویه
۲۰۰ گرم گوشت خورشتی (یکم ریزتر از خورشت)
۱ ق‌غ رب گوجه


طرز تهیه

گوشت رو به همراه پیاز و سیر تفت بدید. بعد رب و فلفل و اضافه کنید. یک لیوان آب بریزید و با شعله ملایم اجازه بدید بپزه تا آبش کاملا کشیده بشه

لوبیا سبز ، هویج و نخود فرنگی رو داخلش بریزید (اگر از کنسرو نخود استفاده میکنید نیم ساعت آخر پخت اضافه کنید) یکم تفت بدید و مجددا یک لیوان آب اضافه کنید و با شعله ملایم بذارید بپزه

وقتی هنوز یکم آبدار هست نمک و دارچین (سلیقه‌ایه) و ادویه ها رو اضافه کنید و زمان بدید تا آبش تموم بشه و به روغن بیوفته

کنار این خوراک میتونید سیب زمینی هم سرخ کنید (ترجیحا نگینی باشه) و سرو کنید مکمل خوبی میشه


خوراک لوبیا سبز.۷
مواد لازم

۱ لیوان لوبیا سبز
۱ عدد سیب زمینی
۲ عدد هویج
۲ عدد پیاز
۲ عدد لیمو عمانی
۲۰۰‌ گرم گوشت مرغ یا گوشت قرمز
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی


طرز تهیه

پیاز رو خلالی میکنیم با کمی روغن تفت میدیم تا طلایی بشه. گوشت قرمز یا مرغ رو هم اضافه میکنیم با ادویه ها حسابی تفت میدیم‌. بعد لوبیا، سیب زمینی و هویج نگینی شده رو هم اضافه میکنیم. لیمو عمانی رو هم به همراه ۳ لیوان آب میرزیم روش و میزاریم‌ تا خوب بپزه و جا بیفته

یک فنجان لوبیا سبز (حدود ۱۰۰ گرم) شامل ۳۱ کالری، ۷ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۳ گرم قند، ۲ گرم پروتئین و بدون چربی می باشد. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، ۱۰ درصد اسیدفولیک و ۶ درصد آهن می باشد.

مزایای سلامتی لوبیا سبز:
۱. مزایای ویتامین K:

ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و زخم را بهبود می بخشد. همچنین استخوان ها را در سالمندان محکم و قوی حفظ می کند.

خواص لوبیا سبز

لوبیا سبز چه فوایدی دارد؟
۲. مزایای ویتامین C از خواص لوبیا سبز:
ویتامین C یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است ،که به کاهش واکنش های رادیکال آزاد کمک می کنند. این واکنش های رادیکال های آزاد، منجر به فرآورده های جانبی و فرآیندهای می شوند که ممکن است سرطان زا باشند.آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا سبز ،برای بدن بسیار مفید هستند.

۳. لوبیا سبز دارای کالری کم است :
لوبیا سبز تازه کالری بسیار کمی دارد. بنابراین، افرادی که به کالری ها بسیار حساس هستند، نیازی به نگرانی ندارند و می توانند آنها را در مقادیر زیادی مصرف کنند.همچنین حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع شده و کلسترول هستند.

۴.لوبیا سبز غنی از فیبر:
لوبیا سبز، منبع غنی از فیبر رژیمی است. الیاف رژیمی مزایای سلامتی زیادی را به همراه دارند.فیبر برای افراد مبتلا به مسائل گوارشی تجویز می شود. میزان فیبر در لوبیا سبز، به پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوز کمک می کند.میزان فیبر بالا در لوبیا سبز به حفظ سطح کلسترول و قند بدن کمک می کند.

مزایای لوبیا سبز

لوبیا سبز منبع غنی از فیبر می باشد
۵.لوبیا سبز از منابع فولات:
لوبیا سبز همچنین منبع خوبی از فولات است، که برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید هستند.غذاهای غنی از فولات برای زنان در دوران پریودی و بارداری نیز مفید هستند.تعدادی از ویتامین هایی، مانند؛ نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز موجود است، منبع خوبی از مواد مغذی هستند که به جلوگیری از عفونت های زیادی در بدن کمک می کنند.

۶. حفظ سلول و مایع بدن از خواص لوبیا سبز:
پتاسیم موجود در دانه های سبز به بدن کمک می کند تا سلول های بهتری تولید کند و حرکت مایع بدن را حفظ می کند.

۷. کنترل بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون با لوبیا سبز:
میزان پتاسیم لوبیا سبز نیز در کنترل فشار خون و سایر بیماری های مرتبط با قلب موثر است.

بیماری های فشار خون

کنترل کردن بیماری های قلبی عروقی با لوبیا سبز
۸. تاثیرات ویتامین A از فواید لوبیا سبز:
ویتامین A موجود در سبزیجات سبز در تهیه آنتی اکسیدان ها و همچنین در تولید ترکیباتی که مانع از پیری می شوند، موثر هستند.

۹. تاثیر منگنز از خواص لوبیا سبز:
موجودی منگنز در لوبیا سبز به عنوان عاملی برای آنتی اکسیدان ها در عمل آزاد سازی رادیکال کمک می کنند. لوبیا سبز تمایل دارد که شما را متناسب و سالم نگه دارد.

۱۰.مصرف لوبیا سبز برای پیشگیری از سرطان:
لوبیا سبز، حاوی مقدار زیادی کلروفیل است ؛ ممکن است اثرات سرطان زایی آمین های هتروسیلیکلی را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شود، را بتواند متوقف کند.افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح می دهند، باید آنها را با سبزیجات سبز ترکیب کنند، تا این خطر کاهش یابد.

خواص لوبیا سبز

پیشگیری از سرطان با مصرف لوبیا سبز
لوبیاسبز در بارداری و دوران قاعدگی
لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که نمی توانند از گوشت استفاده کنند می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیا سبز جبران کنند.

در خانم های سنین باروری مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، لوبیا سبز و … منجر به افزایش باروری آن ها می شود. خانم های باردار هم باید مقادیر کافی اسیدفولیک استفاده کنند تا نوزاد آن ها به نقایص مختلف سیستم عصبی دچار نشود زیرا کمبود اسید فولیک می تواند منجر به اختلال در تکامل سیستم عصبی جنین شود.لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است.

لوبیا سبز در بارداری

فواید مصرف لوبیا سبز در دوران بارداری
خطرات و عوارض مصرف لوبیا سبز ؛
افرادی که داروهای خونی ،مانند:کومادین یا وارفارین مصرف می کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.

لکتین ها، نوعی پروتئینی هستند که کربوهیدرات را به هم متصل می کنند. آنها در لوبیاها، از جمله لوبیا سبز وجود دارند و می توانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند ؛ پختن لوبیا می تواند سطوح لکتین را کاهش دهد.

لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک است که می تواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کند و مانع جذب آن توسط بدن شود. افرادی که کمبود مواد معدنی دارند، قبل از مصرف لوبیا سبز زیاد، باید با یک پزشک مشورت کنند. این یک رژیم غذایی یا الگوی غذایی است که در پیشگیری از بیماری ها و دستیابی به سلامت بسیار مهم می باشد بهتر است یک رژیم غذایی با انواع مختلفی از ترکیبات داشته باشید، تا اینکه تمرکز بر غذاهایی خاص برای سلامت خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید