دسر

طرز تهیه بستنی خانگی به چند روش

دستور درست کردن بستنی در منزل با روشهای متفاوت با ثعلب بستنی اکبر مشتی

مواد لازم برای درست کردن بستنی در خانه

شیر ۲ لیوان (نیم لیتر)
شکر ۴ قاشق سوپخوری (۱۰۰ گرم)
زرده تخم مرغ ۴ عدد
ثعلب به جای زرده تخم مرغ ۱۵ گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری


طرز تهیه

شکر، زرده تخم مرغ و وانیل را خوب با هم بزنید تا تخم مرغ کف کند.

شیر را جوش آورده و زرده و شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تخم مرغ با شیر کاملا مخلوط شود.
اگر می خواهید از ثعلب استفاده کنید باید بعد از گرم کردن شیر، شکر، وانیل و ثعلب را به آن بیافزایید و مخلوط کنید تا کاملا مخلوط وشکر حل شود.

اکنون برای اینکه شیر به شکل و شمایل بستنی شبیه شود باید آن را در سرما هم بزنید.
کسانی که بستنی ساز دارند، این وسیله کار را برایشان انجام می دهد اما کسانی که بستنی ساز ندارند باید به روش دیگری عمل کنند.

ظرفی پر از یخ تهیه کنید و شیر را در ظرفی فلزی ریخته، داخل ظرف یخ قرار دهید و با همزن بزنید تا کم کم کش دار شده و تبدیل به بستنی شود.

راه دیگر این است که ظرف شیر را که بهتر است فلزی (استیل) باشد در فریزر قرار دهید تا اطراف شیر کمی یخ بزند؛ سپس شیر را از فریزر درآورده و با همزن بزنید و آن قدر این کار را تکرار کنید تا شیر کش دار شده و به شکل بستنی درآید.
می توانید روی این بستنی ساده وانیلی مقداری کارامل بریزید


بستنی وانیلی خوشمزه با استفاده از ثعلب

مواد لازم

۲ لیوان : شیر
۲/۱ لیوان : شکر
۲/۱ قاشق چای خوری : وانیل
۲/۱ قاشق چای خوری : ثعلب
۲/۱ قاشق چای خوری : هل
مقداری گلاب


طرز تهیه 

: یک ظرف استیلی برداشته و شیر را داخل آن می ریزیم روی شعله می گذاریم.
: شکر، هل، وانیل و ثعلب را در ظرف دیگری ریخته و با هم ترکیب می کنیم.
: مخلوط شکر، وانیل، هل و ثعلب را وقتی شیر گرم شد به آن اضافه می کنیم.
: در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی، گلاب را اضافه کرده و جهت خوب مخلوط شدن مواد، عمل هم زدن را انجام می دهیم.
: ظرف را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا سرد شود و سپس در فریزر قرار می دهیم.
: بعد از یک ساعت ظرف را خارج کرده و بستنی را هم میزنیم و دوباره در فریزر می گذاریم.
: مرحله قبل چند بار با فاصله یک ساعت در میان انجام میدهیم.
: بعد از اتمام تکرار، ظرف را چند ساعت در فریزر می گذاریم تا خوب سفت شود.
:بستنی را از فریزر خارج کرده و سرو می کنیم.

نکته : هم زدن بستنی و تکرار آن باعث یکدست و یکنواخت شدن بافت بستنی شده و از یخ زدن آن جلوگیری می کند.


روش دوم: طرز تهیه بستنی وانیلی خوش عطر بدون ثعلب

مواد لازم

خامه : ۴۰۰ میلی لیتر
زرده تخم مرغ : ۵ عدد
شیر : ۱ لیوان
شکر : ۴/۳ لیوان
نمک : ۱پنس (مقداري كه بين دوانگشت شصت و اشاره وقتي كه چيزي را برداريم باقي مي ماند)
وانیل تازه (لوبیای وانیل) : ۱ عدد
وانیل مایع : ۱ قاشق چای خوری


: طرز تهیه بستنی اکبر مشتی 

: از وسط لوبیای وانیل را به دو قسمت تقسیم می کنیم.
: یک چاقو بر می داریم و به منظور جدا کردن دانه ها از پوست، چاقو را روی وانیل می کشیم.
: ظرفی را برداشته شکر، شیر و نمک را می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم تا این مواد خوب حل شوند.
: وقتی ترکیب داخل ظرف به جوش آمد، ظرف را از روی شعله بر می داریم.
: در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی، غلاف وانیل و دانه های آن ها را که در مرحله دوم جدا کرده بودیم داخل ظرف می ریزیم.
: در این مرحله درِ ظرف را می گذاریم و جهت پخش شدن عطر و بوی وانیل یک ساعت منتظر می مانیم .
: پس از گذر یک ساعت، مجدد ظرف را جهت گرم شدن روی شعله می گذاریم.
: در این میان چند قالب یخ داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم.
: خامه را داخل یک کاسه کوچک ریخته و کاسه را روی یخ ها می گذاریم.
: خامه را با استفاده از هم زن دستی خوب هم میزنیم تا یکنواخت شود.
: با استفاده از هم زن دستی زرده های تخم مرغ را هم می زنیم.
: به زرده های زده شده مقداری از شیر داغ را اضافه کرده و با هم زن دستی هم می زنیم.
: در این قسمت زرده های تخم مرغ را به مابقی شیر موجود در ظرف می ریزیم.
: ظرف را مجدد روی شعله می گذاریم و برای جلوگیری از پخته شدن زرده های تخم مرغ مواد را با قاشق چوبی یا سیلیکونی هم می زنیم.
: در این مرحله از طرز تهیه بستنی وانیلی، به وسیله پشت قاشق غلظت مایع را تست می کنیم. با انگشت روی آن خط می اندازیم اگر خط از بین نرفت یعنی مایع ما شبیه کاسترد شده و ما به غلظت مورد نظر دست یافته ایم.
: کاسترد را به وسیله صافی روی خامه ریخته و در عین حال هم میزنیم تا کاسترد خنک شود.
: یک ظرف در دار برداشته و ترکیب را داخل آن می ریزیم.
: برای اینکه بستنی خودش را بگیرد ظرف را یک روز (شب تا صبح) در فریزر می گذاریم.
: صبح ظرف را بیرون آروده و پوست وانیل را از داخل آن برداشته و ظرف را در فریزر می گذاریم.
: پس از گذر ۲ ساعت ظرف را از فریزر در آورده، با یک چنگال هم زده و دوباره به فریزر برمی گردانیم.
: عمل مرحله قبل را ۹ بار با فاصله زمانی ۲۰ دقیقه تکرار می کنیم.


روش سوم: طرز تهیه بستنی وانیلی با استفاده از دستگاه بستنی ساز

مواد لازم

۱ قاشق چای خوری : وانیل
۲ قاشق سوپ خوری : آرد ذرت
۲ فنجان : شیر
۴/۱ فنجان : پودر شیر خشک
۲/۱ : فنجان شکر


طرز تهیه

: در این روش از طرز تهیه بستنی وانیلی ابتدا شکر، وانیل، آرد ذرت و پودر شیر خشک را الک میکنیم.

: شیر را در یک ظرف ریخته و مواد الک شده را اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم تا مایع ما رقیق شود.

: ظرف را روی شعله گذاشته و جهت غلیط شدن مایع پی در پی هم می زنیم تا کمی سف تر از فرنی شود.
: مواد را جهت منجد شدن در داخل دستگاه بستنی ساز می ریزیم.

روش چهارم: طرز تهیه بستنی وانیلی ساده و خوشمزه بدون دستگاه بستنی ساز، ثعلب و تخم مرغ

مواد لازم

۴۰۰ گرم : شیر غلیظ شده شیرین
۲ فنجان : خامه زده شده سنگین
۲ قاشق چای خوری : عصاره وانیل


طرز تهیه

: خامه را در یک ظرف ریخته و جهت خنک شدن در فریزر می گذاریم.
: خامه را خارج کرده و با هم زن دستی هم میزنیم تا فرم بگیرد. (زیاده روی در هم زدن خامه باعث گلوله گلوله شدن آن شده و برای تهیه بستنی مناسب نخواهد بود).
: شیر را داخل ظرفی ریخته، عصاره وانیل را اضافه کرده و جهت یکنواخت شدن رنگ شیر با هم مخلوط می کنیم.
: مخلوط به دست آمده را به خامه اضافه کرده و به وسیله یک کاردک به صورت دایره ای و آرام هم می زنیم.
: بستنی را داخل ظرف فلزی ریخته و بدون وارد آوردن فشار، روی آن را صاف می کنیم. (با وارد کردن فشار هوای بین مواد از بین رفته و بستنی شکل نخواهد گرفت).
: برای آماده شدن بستنی، ظرف را حدود ۶ ساعت در فریزر می گذاریم.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن