کیک و شیرینی

طرز تهیه دو نوع شیرینی تر خانگی

شیرینی تر خانگی یکی از خوشمزه ترین شیرینی ها مناسب عصرانه و مهمانی

شیرینی تر خانگی یکی از خوشمزه ترین شیرینی ها که تهیه آن در خانه لذت زیادی دارد. لایه ای از کیک با طعم وانیلی، شکلاتی یا موزی و …. که با فیلینگی از خامه، باترکریم یا انواع کرم ها و…. پوشانده می شود در این میان برای طعم بیش تر می توان از موز، گردو، شکلات، پودر قهوه یا پودر کاکائو و انواع ترافل تزیین کرد.

شیرینی تر خانگی با موز و گردو

مواد لازم

تخم مرغ ۶ عدد

آرد ۱۲۰ گرم

پودر کاکائو ۳۰ گرم

شکر ۱۵۰ گرم

بکینگ پودر ۱ و ۱/۲ قاشق چای خوری

وانیل ۱ و ۱/۲ قاشق چای خوری

آب جوش ۱/۲ لیوان

فیلینگ

خامه شیرین شده ۳۵۰ گرم

پودر کاپوچینو ۱ بسته

وانیل ۱ قاشق چای خوری

پودر فیت و فان ۱ قاشق چای خوری

موز ۱ عدد

گردو ۵۰ گرم

پودر قهوه ۱ قاشق چای خوری

تمامی مواد را از یک ساعت قبل در دمای محیط قرار دهید.


طرز تهیه 

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد از ۲۰ دقیقه قبل از پخت کیک روشن کنید.

یک قالب گالوانیزه ۴۵*۳۵ سانتی متر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

در دو کاسه جدا سفیده و زرده تخم مرغ را بشکنید. مراقب باشید ذره ای از زرده درون سفیده تخم مرغ نریزد.

قبل از کار کاسه ها و پره های همزن را با مایع ظرفشویی بشویید، سپس با دستمال تمیز خشک نمایید.

برای زرده از کاسه ای با اندازه بزرگ استفاده کنید.

آرد، پودر کاکائو و بکینگ پودر را در یک ظرف ریخته مخلوط کنید و برای ۳ بار الک کنید.

سفیده تخم مرغ را با سرعت تند همزن به مدت ۱۰ دقیقه بزنید تا زمانی که با برعکس کردن ظرف سفیده نریزدو وقتی پره همزن را در سفیده فرو کرده و بیرون می آورید قله های نوک تیز ایجاد شوند.

سفیده فرم گرفته را در یخچال قرار دهید.

پره های همزن را بشویید و با دستمال خشک کنید و با سرعت متوسط همزن شروع به زدن زرده کنید، کم کم شکر و آب جوش را به زرده اضافه کرده و برای ۱۰ دقیقه زرده را هم بزنید تا زرده کشدار شود.

سپس مخلوط آرد و پودر کاکائو را در ۳ مرحله اضافه کرده و با همزن تنها در حد مخلوط شدن بزنید.

از زیاد همزدن مایه کیک خودداری کنید

سفیده را از یخچال خارج کرده و در سه مرحله به مخلوط کیک اضافه کنید، سپس با لیسک در یک جهت بزنید تا هیچ اثری از سفیده باقی نماند.

در صورتی که سفیده ها به خوبی از بین نرفته باشد کیک شما خراب خواهد شد.

از زیاد زدن مخلوط کیک خودداری کنید.

مایه کیک را در سینی مخصوص بریزید و برای حدود ۲۰ دقیقه در فر بپزید. حین پخت با خلال دندان پخت کیک را بررسی کنید.

کیک را بعد از پخت کنار گذاشته تا کاملا خنک شود.

خامه با طعم کاپوچینو

پودر کاپوچینو را با ۳ قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کنید.

خامه شیرین شده را در یک کاسه به همراه ۲ قاشق غذاخوری کاپوچینو، پودر فیت و فان و وانیل بریزید و با سرعت متوسط همزن به مدت ۱۵ دقیقه بزنید تا خامه فرم بگیرد.

کاغذ روغنی را از کیک جدا کرده و کیک را به ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید.

اولین لایه کیک را در ظرف قرار داده و با باقیمانده کاپوچینو دمکرده روی کیک را خیس کنید. روی لایه اول را با خامه پوشانده، سپس گردو خرد شده و موز حلقه شده قرار داده و به همین ترتیب دو لایه دیگر را قرار دهید.

لایه ی آخر را با خامه و پودر قهوه بپوشانید.

کیک را در یخچال قرار داده تا خنک شود سپس مطابق تصویر برش زده و در کاغذ مخصوص شیرینی تر قرار دهید.

شیرینی ها را در ظرف سرو چینده و برای ۴ ساعت در یخچال استراحت داده تا شیرینی آماده سرو شود.


شیرینی تر خانگی

مواد لازم

تخم مرغ ۲ عدد

شکر ۱/۲ لیوان

وانیل‏ ۱/۲ قاشق چای خوری

رنده پوست لیمو یا پرتقال ۱/۲ قاشق چای خوری۱/۲ لیوان

شیر یا ماست یا خامه ۱/۲ لیوان۱/۲ لیوان

روغن مایع ۱/۲ لیوان

آرد سفید ۱.۵ لیوان

نشاسته ذرت۱ قاشق غذا خوری

بیکینگ پودر۱ قاشق غذا خوری

خامه فرم گرفته ۲۰۰ گرم

پودر نارگیل ،شکلات یامیوه دلخواه(برای تزئین) به مقدار لازم


طرز تهیه

تخم مرغ ها شکر وانیل را ۵ دقیقه با همزن بزنید تا کشدار و روشن شوداواخر زدن پوست پرتقال رنده شده را نیز بیفزایید

روغن مایع و شیر را افزوده در حد مخلوط شدن بزنید

آرد نشاسته و ب پ را که از قبل الک کرده اید در چندمرحله به مواد افزوده با الیسک یا قاشق به ارامی مخلوط کنید تا مایه یکدستی بدست آید.فقط در حد مخلوط و یکدست شدن هم بزنید.

مایه آماده شده را داخل سینی مستطیل شده ۲۵ ×۳۵ که کاغذ روعنی دارد ریخته و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع بپزید حتما برای اطمینان از پخت تست خلال دندان انجام دهید چون شیرینی نازک است در مدت کوتاهی پخته می شودمیتوانید در آخر کمی گریل را روشن کنید.

بعد از پخت یک پارچه روی سینی کشیده یک ربع اجازه میدهیم تا گمی خنک شود بعد از خنک شدن کیک کاغذ روعنی را جدا کرده کیک را به دو قسمت تقسیم میکنیم .

با کمی شربت یا شیر یا چای کمرنگ شیرین شده سطح کیک را مرطوب کرده خامه فرم گرفته سطح کیک ریخته و صاف میکنیم و لایه دیگر کیک را روی لایه زیزی قرار میدهیم مجددا روی لایه دوم هم خامه کشیده با چاقوی تیز برش می دهیم و به دلخواه تزیین میکنیم .چندساعتی در یخچال قرار داده سپس میل کنید.

نکته

نشاسته ذرت قابل حذف است
برای شکلاتی کردن کیک دو قاشق پودرکاکایو افزوده و نشاسته ذرت را حذف کنید
درصورت نداشتن رنده پوست پرتقال کمی بیشتر وانیل استفاده کنید
این شیرینی هرچه بیشتر در یخچال بماند خوش طعم تر خواهد شد پس برای خوردن عجله نکنید!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن