دسر

طرز تهیه سه نوع باسلوق انگور (ترخینه انگور) ساده ولقمه ای

باسلوق دسری سنتی که به چند روش تهیه میشود

مواد لازم
آب انگور دو و نیم پیمانه (۴۰۰ میلی لیتر)
نشاسته (پودر شده) ۲ پیمانه (۲۳۰ گرم)
شکر ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم)
کره ۱ قاشق سوپخوری (۱۶ گرم)


طرز تهیه
آب انگور را بجوشانید تا حدی که یک سوم آن تبخیر شود. پس از سرد شدن به تدریج به مخلوط نشاسته و شکر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ و به صورت خمیر نرمی در آید. پس از آن کره را افزوده و از روی حرارت بردارید. قالبی به ابعاد ۱۵×۲۰ سانتی متر انتخاب کرده، کف و دیواره آن را چرب کنید. پس از این مرحله، خمیر را روی آن پهن کرده و به مدت هفت الی هشت ساعت در یخچال قرار دهید. سپس به دلخواه برش داده و در ظرف مورد نظر بچینید.

نکته
بعد از مدتی روی این ترخینه را گرد سفیدی می پوشاند که اصطلاحاً می گویند” شکرک” زده و این شکرک بسیار خوشمزه و پرطرفدار است.


باسلوق ساده خانگی

نشاسته / ۲ پیمانه
آب / ۲ پیمانه
شکر / ۱.۵ پیمانه
گلاب / نیم پیمانه
کره / ۱۰۰گرم
پودر نارگیل / به میزان لازم
مغز گردو / به میزان لازم


طرز تهیه باسلوق خانگی

ابتدا نشاسته را در یک ظرف تفلون در آب سرد حل کنید و از صافی رد کنید. سپس ظرف را روی حرارت بگذارید.

نشاسته که کمی گرم شد، شکر را به آن اضافه کنید. آن را مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. اگر گلوله شد با پشت قاشق آن را صاف کنید.

سپس گلاب را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که نشاسته سفت شود.

بعد از اینکه نشاسته سفت شد، کره را به آن بیفزایید و هم زده و خوب مخلوط کنید. در انتها نشاسته باید مثل خمیر شده باشد. خمیر نباید به دست بچسبد.

سپس مقداری پودر نارگیل روی یک سینی یا کاغذ روغنی بریزید.

بعد خمیر را روی پودر نارگیل پهن کنید و گردو را در یک طرف خمیر قرار داده و به کمک کاغذ آن را رول کنید و دو سر آن را بهم بچسبانید.

صبر کنید تا رول کمی خنک شود. سپس آن را درون یخچال بگذارید تا چند ساعت بماند.

بعد باسلوق را از یخچال در آورده و آنها را به صورت دلخواه برش زده و درون ظرف مورد نظر بچینید.

نکته ۱: می توانید به مواد باسلوق کمی زعفران اضافه کنید.
نکته ۲: می توان به جای آب از آبمیوه برای طعم دار و رنگی کردن باسلوق استفاده نمود.
نکته ۳: می توان از خلال بادام یا خلال پسته نیز در کنار گردوها استفاده نمود.


باسلوق لقمه ای

مواد لازم برای باسلوق
نشاسته ۱ لیوان
شکر ۲ لیوان
گلاب نصف لیوان
پودر ژلاتین ۲ قاشق چایخوری
آب ۳ لیوان
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر نارگیل و مغز گردو به مقدار لازم


.

طرز تهیه باسلوق لقمه ای

طرز تهیه : نشاسته را داخل کاسه ای بریزید و به آن ۱ لیوان آب سرد اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بگذارید بماند سپس هم بزنید تا نشاسته حل شود ، ۲ لیوان دیگر آب و شکر را به نشاسته اضافه کنید.

محلول نشاسته را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شفاف شود سپس حرارت را کم کنید و ژلاتین ( پودر ژلاتین را داخل کاسه ای بریزید و کمی آب روی آن بپاشید و روی بخار آب قرار دهید تا حالت اسفنجی پیدا کند ) ، وانیل و گلاب را اضافه نمایید.

داخل سینی یا ظرفی گود پودر نارگیل را به قطر ۵ سانتیمتر پخش کنید ، به کمک ابزار داخل پودر نارگیل حفره هایی ایجاد کنید و در انتهای هر حفره تکه ای مغز گردو قرار دهید.

با مخلوط نشاسته که روی حرارت کم قرار دارد این حفره ها را پر کنید و در انتها نیز روی آن را با پودر نارگیل بپوشانید و اجازه دهید خوب سرد شود ، پس از سرد شدن تک تک خارج کنید و سرو نماید.

نکته ها : میتوانید بجای مغز گردو از پسته ، بادام ، کنجد و … نیز استفاده کنید ؛ دقت کنید که نشاسته باید گرم باشد چون نشاسته سرد شده فرم دلخواه را نخواهد داد ، برای کشدار شدن باسلوق به جای گلاب از ۲۰۰ گرم گلوکز مایع استفاده کنید.

***

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن