مرباجات

طرز تهیه مربا خرمالو به چند روش

آموزش درست کردن مربای خرمالو خوشمزه مقوی با طعم های متفاوت

مربا خرمالو :

مواد لازم 

خرمالو تازه ۸۵۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
آب لیمو تازه ۲۰۰ میلی لیتر


طرز تهیه

خرمالوها را زیر خرد کرده و پوست شان را جدا کنید.
خرمالو ها را با چاقو له کنید و درون قابلمه بریزید. قابلمه را روی گاز و شعله کم بگذارید.
شکر را آرام آرام اضافه کرده و هم بزنید تا شکر و خرمالوها کاملا مخلوط و شکرها حل شوند.
حال آب لیموی تازه را اضافه کرده و هم بزنید.

بگذارید برای حدود ۴۰ دقیقه روی شعله متوسط باشد تا به جوش بیافتد.
بعد از اینکه مایع به غلطت مد نظر تان رسید شعله را خاموش کرده و صبر کنید تا خنک شود.
در انتها مربا را درون شیشه ها بریزید و در یخچال نگه داری کنید.


مرباخرمالو با سیب

مواد لازم

خرمالوی رسیده ۴۰۰ گرم
سیب رنده شده ۱ عدد
هل سبزنیم کوب ۱ ق چ
گلاب ۱ لیوان
آبلیمو ۱ ق س


مواد لازم

ابتدا پوست خرمالوها را جدا کنید و بعد سیب را پوست بکنید و رنده کنید.

سیب رنده شده را به همراه شکر داخل یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت قرار دهید .گلاب را هم در این فاصله اضافه کنید و اجازه دهید گلاب با شکر حل شده بجوشد . بعد حرارت زیر قابلمه را کم کنید و مدام کف روی مربا را با قاشق بگیرید تا هم تلخی آن گرفته شود و هم رنگ مربا شفاف شود.

پس از اینکه شهد مربا انقد جوشید که قوام آورد، خرمالوی پوست گرفته شده را به شهد مربا اضافه میکنیم تا به مدت ۵ دقیقه خرمالو هم با بقیه مواد بجوشد و جا بیفتد .در پایان پخت هم آبلیمو و هل را اضافه میکنیم و مربا را از روی حرارت بر میداریم و درقابلمه را میگذاریم و یک ۱۲ ساعت اجازه میدهیم بماند و کم کم سرد شود.سپس مربای آماده شده را داخل ظرف مورد نظر میریزیم و در آن را میبندیم و در یخچال نگهداری میکنیم.


مربای خرمالوی

مواد لازم:

خرمالوی رسیده به اندازه دلخواه
شکر هم وزن خرمالو
آبلیمو ۱ ق غذاخوری
چوب دارچین ۱ الی ۲ تکه


طرز تهیه:

برای تهیه مربای خرمالو ابتدا گوشت خرمالوی کاملا رسیده را با قاشق جدا کرده، داخل ظرفی بریزید.

اگر خرمالوهایی که دارید هنوز سفت هستند، می‌توانید حدود یکی، دو روز آن‌ها را در دمای اتاق قرار دهید تا کاملا نرم شده و به اصطلاح برسند و بعد از آن‌ها استفاده کنید.

بعد از جدا‌کردن همه خرمالو‌ها از پوست، آن‌ها را توسط ترازو وزن کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید.

هم‌وزن خرمالو‌ها، شکر برداشته و روی خرمالو‌ها بریزید و به مدت یک شب داخل یخچال نگه دارید تا کمی آب بیندازند.

فردای آن شب؛ بدون اینکه قطر‌ه‌ای آب به میوه‌ها اضافه کنید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

دمای گاز نباید زیاد باشد و مربا اصلا نباید جوشیده شود.

خرمالوها را به مدت یک ساعت بپزید.

در ۵ دقیقه نهایی پخت مربا و برای جلوگیری از شکرک زدن مربا به آن ابلیمو اضافه کنید.

مربای خرمالوی شما آماده است. مثل بقیه انواع مرباها باید آن را بعد از خنک‌شدن، داخل ظرف تمیز، خشک و در دار ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.


مربای خرمالو

مواد لازم :

خرمالوی بزرگ رسیده ۶ عدد

شکر یک پیمانه

آب یک عدد لیموی تازه

آب دو قاشق غذاخوری

آرد ذرت یک قاشق غذاخور


طرز تهیه :

ابتدا پوست خرمالو و سپس گوشت آن را با قاشق جدا کرده و داخل غذاساز بریزید. دستگاه را روشن کنید، خرمالوها باید به صورت پوره نرم و یکدستی در آید. پوره خرمالو را داخل قابلمه متوسط یا ظرف موردنظر خود ریخته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید و یک پیمانه شکر به آن اضافه کنید

برای مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم پوره خرمالو را به همراه شکر مخلوط کنید و گاهی آن را به هم بزنید. در یک ظرف کوچک آب و آرد ذرت را با هم مخلوط کنید به صورتی که آرد در آب حل شود. سپس آن را به قابلمه ای که روی حرارت است اضافه کنید، آب لیموی تازه را هم به این مواد بیافزایید و سپس حرارت را کم کنید تا برای مدت ۱۵ دقیقه دیگر مواد روی گاز باقی بماند

همچنان به هم زدن مواد ادامه دهید تا مواد کمی غلیظ شود. بعد از این مدت گاز را خاموش کرده و اجازه دهید مربا در دمای اتاق خنک شود. مربا را بعد از خنک شدن در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک ریخته و در آن را محکم بسته و در یخچال قرار دهید اگر خرمالوهایی که برای این منظور تهیه کرده اید کاملا رسیده نیست آنها را در دمای اتاق قرار داده و چند روزی صبر کنید تا خرمالوها کاملا رسیده شود و سپس از آنها برای درست کردن مربا استفاده کنید

نکات

برای عطر بهتر مربا می توانید از کمی دارچین یا وانیل استفاده کنید، در صورتی که از چوب دارچین برای معطر کردن آن استفاده می کنید بعد از تمام شدن پخت مربا چوب های دارچین را از ظرف خارج کنید. مقدار شکری که برای این مربا استفاده می شود بسته به میزان شیرینی خرمالوها متفاوت است بعد از اضافه کردن شکر کمی از مواد بچشید و در صورتی که نیاز بود باز هم شکر اضافه کنید، ولی معمولا مقدار شکری که گفته شد برای این تعداد خرمالو مناسب است

برای داشتن عطر و طعم بهتر، می‌توانید یکی، دو تکه چوب دارچین نیز هنگام پخت مربا داخل قابلمه بیندازید و بعد از اتمام پخت، آن‌ها را از ظرف خارج کنید. این مربا هنگام پخت خیلی آب می‌اندازد که قابل استفاده نیست و باید دور ریخته شود. می‌توانید از مقداری خلال بادام نیز در تهیه این مربا استفاده کنید.

اگر مزه مربا گس بود نشان دهنده این است که میزان شکر کم است، کمی بیشتر به آن شکر اضافه کنید در صورتی که مزه مربا با وجود اضافه کردن شکر گس بود و آن را دوست نداشتید می توانید از این مربا برای درست کردن کیک خرمالو استفاده کنید، مزه گس آن در کیک احساس نخواهد شد. این مربای ساده می تواند انتخاب خوبی برای یک صبحانه پاییزی باشد، پس آن را تهیه و از مزه و خواص بی نظیر این میوه استفاده کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید