نان

طرز تهیه نان سنتی

روغن جوشی کرمان یکی از نان‌های سنتی و محلی مخصوص کرمانی‌هاست

روغن جوشی کرمان

مواد لازم:

آرد: یک کیلو

خمیر مایه: به اندازه اناری کوچک

زردچوبه: یک قاشق مرباخوری

نمک: به مقدار کافی

جوش شیرین: یک قاشق چای‌خوری

تخمی(شنبلیله،خشخاش،زیره، گل خشت، سیاه‌دانه و گشنیز): ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

* خمیر مایه را در ۲ لیوان آب حل کرده تفاله آن را صاف کنید.

* نمک، زردچوبه و تخمی را داخل آنها بریزید.

* بعد آردها را هم اضافه کرده و خمیر کنید کم‌کم آب اضافه کنید تا خمیر سفتی بدست آید.

* بعد خمیر را مشت داده تا کاملاً خمیر جا افتاده شود سپس روی خمیر را با پارچه گرمی بپوشانید چند ساعت نگه دارید.

* بعد جوش شیرین را آب کرده قاطی خمیر کنید و باز مشت داده ربع ساعت نگهدارید تا خمیر کاملاً بالا آمده کمی ترش شود.(ورآمده وآماده پخت گردد).

* بعد خمیر را چونه کرده پهن می‌کنیم و دانه دانه در تابه‌ای که مقدار زیادی روغن دارد می‌اندازیم و زیر و رو می‌کنیم تا سرخ شود.

* ناگفته نماند هر دفعه که از خمیر چونه می‌گیرید به اندازه یک انار متوسط باشد روغن هم کاملاًداغ و آتش هم تند باشد تا روغن جوشی پف کند(سعی کنید از روغن مایع استفاده کنید) بعد از سرد شدن چنانچه دوست داشته باشید می‌توانید روی آن‌ها شکر بپاشید.


طرز تهیه نان فسایی

مواد لازم

آرد گندم (آرد نان سنگک) ۳۵۰ گرم
روغن جامد ۱۹۰ گرم
پودر شکر ۱۶۰ گرم
جوش شیرین ۲/۱ قاشق چایخوری سرخالی
پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
محلول زعفران ۲ قاشق چایخوری
کنجد به مقدار لازم


طرزتهیه

جوش شیرین را با آرد الک نمایید.
روغن را با پودر شکر با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود سپس پودر زنجبیل را اضافه و به زدن ادامه دهید حالا مواد خشک الک شده را افزوده و خمیر را بگیرید. ورز دهید و برای یک ساعت استراحت دهید سپس خمیر را به ضخامت یک سانتی متر باز کنید و قالب بزنید و در سینی چرب شده بچینید. سپس روی آنرا با محلول زعفران پوشش داده کمی کنجد بپاشید. سپس سینی را در فر گرم شده ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در طبقه اول از بالا قرار دهید تا روی شیرینی ها کمی طلایی رنگ شود سپس سینی را از فر خارج و پس از سرد شدن از سینی جدا و در ظرف در بسته نگهداری کنید.
توضیح: در صورت دلخواه می توانید از کره و روغن جامد تواما” استفاده نمایید و زعفران ساییده شده را هم با گلاب به صورت محلول در آورید.

loading...
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن