سس و ترشی ها

طرز تهیه چند روش ترشی بادنجان

ترشی لیته خانگی مخلوط و خوشمزه با سه روش جدید وبادنجان شکم پر

 

ترشی لیته خانگی مخلوط و خوشمزه [ سه روش جدید ]

این ترشی لیته مخلوطه، ترشی لیته بادمجان هم داریم که فقط توش از بادمجون و سبزی استفاده میشه. عطر و طعمش محشره چون از بادمجون کبابی توش استفاده کردم. به طور سنتی میتونید بادمجون رو با سرکه و آب بپزید 

مواد لازم

بادمجان ۵ عدد

گل کلم نصف ۱ عدد کوچک

هویج ۲ عدد

سبزی ترشی خرد شده ۵ قاشق غذاخوری ( شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، شوید و نعناع)

سیر ۳ حبه

فلفل سبز تند ۱-۲ عدد

سیاه دانه نصف قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

نمک به مقدار لازم

سرکه ۱ لیتر ( ۴ لیوان )


طرز تهیه

بادمجون ها رو بشورید و روی شعله پخش کن یا حرارت مستقیم شعله گاز کبابی کنید تا خوب مغز بادمجون ها نرم و پخته بشه و پوستشون سیاه شه.

اگه از منقل یا شعله آتیش استفاده کنید که چه بهتر. بادمجون های کبابی شده رو بذارید کنار تا خنک بشن و بعد پوست بگیرید.

نکته : برای اینکه پوست بادمجون کبابی راحت کنده بشه وقتی داغ هستن بذاریدشون توی کیسه فریزر و ببندیدش تا خنک بشن. بعد راحت تر پوستش گرفته میشه.

بادمجون ها رو ساتوری کنید و کنار بگذارید تا آبشون خارج بشه. از بادمجون بدون تخم استفاده کنید. بادمجونهای من متأسفانه تخم زیاد داشتند.

هویج رو پوست بگیرید و رنده کنید یا نگینی خرد کنید.

گل کلم رو هم بعد از شستن ریز خرد کنید و اجازه بدید رطوبتش کاملاً گرفته بشه.

فلفل و سیر رو هم ریز خرد کنید. من هر دو رو با هم در خردکن ریختم.

سبزی ترشی هم ریز خرد کنید. من سبزی هام رو خشک کرده بودم و توی خرد کن پودرشون کردم. نیازی نیست سبزی خشک بشه. فقط نم و رطوبتش گرفته بشه کافیه.

بذارید رطوبت همه ی سبزیجات گرفته بشه، در غیر این صورت باعث کپک زدن ترشی میشه.

همه ی سبزیجات خرد شده رو در ظرفی بریزید و سیاه دانه و زردچوبه و نمک رو اضافه کنید.

نیازی به ادویه ترشی نیست، چون طعم کبابی بادمجون رو تحت تأثیر قرار میده ولی در صورت تمایل میتونید اضافه کنید.

مواد رو هم بزنید. سرکه رو اضافه کنید و هم بزنید.

ممکنه نیاز به کل مقدار سرکه نداشته باشید. ترشی نباید آبکی بشه.

ترشی رو در شیشه بریزید و درش رو خوب ببندید و اجازه بدید ترشی جا بیفته.

حدود یک هفته الی ده روز بهش زمان بدید تا برسه.


روش دوم  برای تهیه ترشی لیته خانگی

مواد لازم

بادمجان یک کیلو
سبزی معطر پاک کرده نیم کیلو
فلفل دلمه ی سبز یک عدد
فلفل دلمه ی قرمز یک عدد
سیر رنده شده یک قاشق سوپ خوری
فلفل سبز ۵۰ گرم
هویج ۳ عدد
کلم پیچ سفید ۲۵۰ گرم
سرکه یک کیلو
ادویه ی ترشی یک قاشق سوپ خوری
نعنای خشک یک قاشق غذاخوری
پونه ی خشک یک قاشق غذاخوری
زرد چوبه یک قاشق مرباخوری


طرز تهیه

سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و … است که آنها را کاملاً خرد می کنیم.
بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم.
کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.
سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.
سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالا ترشی آماده است.


روش سوم. ترشی لیته  ساده خانگی

آماده کردن این ترشی لیته خانگی کار راحتیه و در زمان کمی می تونین اون رادرست کنید.

مواد لازم

۱ کیلو بادمجان
۷۵۰ گرم گوجه خام
۲۰۰ گرم فلفل سبز تند
سبزی نعناع ۱ دسته
سرکه


طرز تهیه

بادمجان، گوجه، فلفل و سبزی را ساطوری کرده یا با دستگاه غذاساز خرد می کنیم.

تمام مواد را مخلوط کرده و نمک به مقدار لازم اضافه می کنیم و در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن سرکه می ریزیم.

یک هفته الی ده رو بگذارید جا بیفتد.

این ترشی را با آبغوره هم میشه درست کرد اما مدت ماندگاریش کم هست، ۷ الی ۱۰ روز اونم تو یخچال.


بادنجان شکم پُر:

بادمجان ۱ کیلوگرم

هویج ۳ عدد

پیاز ۴ عدد

سیر ۵ حبه

فلفل دلمه ای سبز ۳ عدد

سرکه به میزان لازم

نمک ۱ قاشق چایخوری

فلفل به میزان دلخواه

نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه

۱٫ بادمجان ها را بشویید و کلاهک آنها را بگیرید. لازم نیست سر بادمجان را کامل جدا کنید ، فقط قسمتهای اضافی آن را ببرید.همچنین نیازی به گرفتن پوست بادمجان ها نیست. با یک چاقوی تیز روی بادمجان ها یک شکافی طولی ایجاد کنید. دقت کنید تا حدی شکاف دهید که پوست بادمجان از پشت پاره نشود. ٫

۲.بادمجان ها را در یک قابلمه آب قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. از هنگامیکه آب به جوش آمد به مدت ۵-۱۰ اجازه دهید کمی بپزند( بسته یه نوع بادمجان و درشت یا ریز بودن آن این زمان می تواند متغیر باشد). بادمجان ها در حدی باید بپزند که فقط کمی نرم شوند. اگر بیش از حد در آب بجوشند وا می روند و زیبایی ترشی کم می شود.

۳٫ سپس بادمجان ها را در صافی ریخته و اجازه دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. می توانید یک سینی یا بشقاب روی بادمجان ها قرار دهید و یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا تحت فشار آب بادمجان ها کاملا و سریعتر گرفته شود ( البته وزن جسم سنگین نباید در حدی باشد که بادمجان ها را له کند!)

۴٫ هویج را به صورت خلال های نازک برش بزنید. پیاز را ریز خرد کنید. فلفل دلمه ای را به قطعات دلخواه خرد کنید( بهتر است برش های فلفل دلمه ای درشت تر باشد تا در ترشی دیده شود و رنگ سبز آن باعث جلوه بیشتر ترشی شود). پوست سیرها را نیز گرفته و بصورت نگینی خرد کنید.

۵٫ در کاسه ای هویج، پیاز،سیر ، فلفل دلمه ای، نعنا، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. داخل شکم هر بادمجان مقداری از مخلوط مواد خرد شده بریزید. بادمجان ها را کمی فشار دهید تا دو لبه کمی بهم نزدیک شوند و مواد داخل آن به بیرون نریزد.

۶٫ سپس آن ها را در ظرف بچینید بطوریکه شکاف بادمجان ها به سمت بالا باشد. سرکه را به آن اضافه کنید، تا حدی سرکه بریزید که روی بادمجان ها را بپوشاند( بسته به نوع ظرفی که انتخاب کردید مقدار سرکه می تواند کم و زیاد شود). در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. ترشی بادمجان شکم پر معمولا پس از ۷ الی ۱۰ روز قابل خوردن است و جا می افتد.

نکته

برای تهیه این ترشی بادمجان هایی را انتخاب کنید که بدون تخم و پوست مشکی باشند. بادمجان هایی که پوست بنفش دارند طعم خوبی ندارند و معمولا تلخ یا تند می باشند. بهتر است از بادمجان هایی استفاده کنید که کمی تپل و گوشتی باشند. اگر بادمجان ها زیادی باریک و قلمی باشند ممکن است مواد داخل آن به بیرون بریزد و ترشی شما زیبا نباشد.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن