سس و ترشی ها

طرز تهیه چند نوع ترشی پاییزی

انواع ترشی های پاییزی بسیار خوشمزه با طعم خاص ترش کدو حلوایی و ترشی بامیه و ذغال اخته و خرمالو

ترشی کدو حلوایی

ترشی کدو حلوایی یکی از انواع ترشی های خوشمزه پاییزی است که شاید خیلی شناخته شده نباشد. این ترشی خوشمزه علاوه بر اینکه ظاهر بسیار زیبا و مجلسی دارد ، طعم بسیار خاص و جدیدی نیز دارد.

مواد لازم:

کدو حلوایی ۱ کیلوگرم

پوست لیمو ترش ۱ عدد

دانه فلفل سیاه ۱۰ عدد

چوب دارچین ۱ عدد

شکر ۱ قاشق غذاخوری

زنجبیل تازه ۱ تکه کوچک

سرکه ۲ پیمانه

دارچین و نمک به اندازه کافی


طرز تهیه

پوست لیمو را به صورت خلالی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید. باید در ظرفی ترشی را تهیه کنید که به سرکه واکنش نشان ندهد. در ادامه سرکه را به همراه نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.

در مرحله بعدی شکر را به همراه زنجبیل خرد شده و دارچین به قابلمه اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید. مواد را هم بزنید

پس از اضافه کردن کدو حلوایی ۱۵ دقیقه به کدو زمان بدهید تا کمی بپزد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. پس از اینکه ترشی سرد شد آنرا در ظروف شیشه ای استریل بریزید و روی مواد ترشی به اندازه بند انگشت روغن مایع بریزید.

درب شیشه ای را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید. این ترشی به صورت فوری آماده مصرف است و می توانید آنرا یک روز بعد مصرف کنید. توجه داشته باشید که باید ترشی کدو حلوایی را ظرف مدت یک هفته مصرف کنید.


ترشی خرمالو به دو روش

فصل پاییز موقع درست‌کردن انواع و اقسام ترشی‌هاست. یکی از خوش‌رنگ‌‌ترین، متفاوت‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع ترشی‌های پاییزی، ترشی خرمالو است که اگر طعم این میوه پاییزی مفید را دوست داشت باشید، حتما از مزه ترشی آن هم خوشتان خواهد آمد.

مواد لازم

خرمالو ۵ عدد

سرکه سیب ۱.۵ پیمانه

شکر ۲/۳ پیمانه

زنجبیل یک تکه ۲ سانتی

فلفل قرمز ۱/۲ ق چای‌خوری

نمک ۱ ق غذاخوری

فلفل سیاه ۱.۲ ق چای‌خوری

زعفران ۱/۸ ق چای‌خوری


طرز تهیه ترشی خرمالو به دو روش:

روش اول:

در روش اول شما باید ابتدا خرمالوها را شسته و داخل سبد بریزید تا کاملا خشک شوند و هیچ آب اضافه‌ای نداشته باشند.
خرمالوها را از عرض برش دهید.
سپس یک ظرف شیشه‌ای دردار برداشته و برش‌های خرمالو‌ را داخل آن بریزید.
زنجبیل تازه را برش داده یا رنده کنید و روی خرمالوها بریزید.
شیشه را با سرکه پر کنید به طوری که کاملا روی خرمالوها را بپوشاند.
شکر و ادویه‌جات را داخل شیشه ریخته و ظرف را به آرامی تکان دهید تا ادویه‌جات داخل سرکه حل شوند.
درب شیشه را محکم بسته و آن را داخل یخچال یا جای خنک بدون نور قرار دهید.ترشی شما بعد از حدود دو هفته آماده خوردن است.

روش دوم:

در روش دوم تهیه ترشی خرمالو، مواد نیاز به پخت دارند.
در این روش ابتدا باید برش‌های خرمالو را داخل شیشه بریزید.
سپس سرکه، شکر، و ادویه‌جات را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیایند.
وقتی شکر و سایر ادویه‌جات به خوبی داخل سرکه حل شدند،حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید مایع خنک شود.
سپس مایع خنک‌شده را روی خرمالوهای داخل شیشه بریزید.
حدود ۱/۴ بالای ظرف را خالی نگه دارید و شیشه را تا لبه، پُر نکنید.
لبه شیشه و اطراف آن را با یک دستمال تمیز، پاک کنید.
درب آن را سفت و محکم ببندید و شیشه را به مدت ۱۰ دقیقه داخل آب در حال جوش قرار دهید.
شیشه ترشی را از آب جوش خارج کرده و اجازه دهید خنک شود.
سپس آن را داخل یخچال قرار دهید.
ترشی خرمالوی شما بعد از یک روز ماندن داخل پخچال آماده است اما بهتر است حدود یک هفته یا بیشتر درب آن را باز نکنید تا ترشی جاافتاده‌تر و خوشمزه‌تر شود. نوش جان.


ترشی زغال اخته روش اول

مواد لازم :

زغال اخته نیم کیلو

شکر ۱قاشق غذاخوری

فلفل سفید درسته ۵عدد

سرکه قرمز نیم لیتر

رطب یا خرما ۳عدد(بدون هسته )

نمک ۲/۱ قاشق چایخوری


طرز تهیه :

زغال اخته را شسته روی پارچه خشک می کنیم . زغال اخته ها باید کاملا خشک شوند چون آب ناخالصی دارد و ممکن است باعث کپک زدن ترشی شود .

سرکه ، شکر ، فلفل سفید ، خرما ، نمک را داخل قابلمه ریخته ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم می جوشانیم و می گذاریم خنک شود . من مایع را بعد از آماده شدن توی ظرف شیشه ای ریختم تا خنک بشه . چون سرکه با ظرف روحی ناسازگاری داره و نباید توش بمونه .

زغال اخته را درون ظرف ترشی ریخته مایع را روی آن می ریزیم و می گذاریم هواگیری شود . سپس درب ظرف را بسته در جای خنک قرار می دهیم .

. این ترشی بعد از ۱۵ روز آماده است .


ترشی زغال اخته روش دوم

مواد لازم

۲ پیمانه زغال آخته

۳ ق غ نمک

سرکه به میزان لازم

گلپر به میزان لازم


طرز تهیه

زغال آخته ها را پس از شستن کاملا خشک کنید و درون شیشه با درب فلزی و محکم بریزید و نمک را روی آن بریزید.
سرکه را اضافه کنید تا ظرف کاملا پر بشه. چند پر گلپر نیز به ترشی اضافه کنید و در آن را محکم ببندید.
مراحل دستور ترشی زغال اخته عکس ۲
مراحل دستور ترشی زغال اخته عکس ۲
شیشه را درون ظرف محتوی آب جوش به مدت بیست دقیقه قرار میدهیم تا کاملا پاستوریزه بشه. سپس شیشه را ۲۴ ساعت معکوس روی سطح صافی قرار میدهیم.
این ترشی خوشمزه بین دو تا چهار هفته زمان میبره تا آماده بشه. اگه دوست ندهرین زغال اخته ها ترک بخورن با یه سوزن اونا را قبل از ریختن درون شیشه سوراخ کنید.امیدوارم شما نیز تهیه کنید و لذت ببرید. نوش جان


ترشی بامیه خانگی :

ترشی بامیه یکی از ترشی های خاص و خوشمزه می باشد و استفاده از این ترشی تاثیر زیادی برای سلامت بدن از جمله تقویت مغز،درمان چاقی و سلامت قلب دارد.

مواد لازم 

بامیه ریز یک کیلو

سیر یک بوته

فلفل سبز تند ۳ تا ۴ عدد

میخک ۲ عدد

نمک و سرکه به میزان لازم

شوید و ترخون یک ساقه


طرز تهیه 

ابتدا بامیه ها را پاک کرده و بدون اینکه ساقه را آن جدا کنید بشویید و بگذارید تا خوب خشک شود. در مرحله بعد سیرها را پوست گرفته و بشویید و بگذارید تا خشک شود.

بامیه را داخل یک شیشه تمیز بریزید و لابه لای آن فلفل، میخک، سبزی و سیر قرار دهید. در نهایت نمک و سرکه را مخلوط کرده و بریزید تا روی مواد را بگیرد. روی شیشه را با یک پلاستیک پوشانده و درب آن را محکم ببندید. ترشی بامیه را در یک محیط خنک و تاریک نگهداری کنید تا برسد.

نکته

برای رقیق کردن سرکه میتوانید به ازای هر یک لیتر سرکه یک لیوان آب جوشیده سرد اضافه کنید سپس روی مواد ترشی بریزید.
میزان فلفل به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید میزان آن را کم و یا زیاد کنید.
همه مواد ترشی باید کاملا خشک باشد خیس بودن مواد باعث کپک زدن ترشی میشود.
برای تهیه این ترشی حتما از بامیه های ریز استفاده کنید.


ترشی بادمجان شکم پر

یکی از ترشی های خوش طمع است که طرز تهیه ای بسیار ساده دارد و مواد اولیه آن همیشه و در تمام فصول در دسترس می باشد.

مواد لازم 

بادمجان قلمی : ۱ کیلوگرم (بادمجان ها نباید زیاد تپل باشند و بادمجان دلمه ای برای این ترشی مناسب نیست)

سرکه : به مقدار لازم

سیر: ۲۵۰ گرم

هویچ :۲۰۰ گرم

سبزی ترشی :نعناع و ترخون و.. به مقدار لازم

فلفل سبز : ۵۰ گرم


طرز تهیه:

ابتدا موادی که قرار است داخل شکم بادمجان ها را با آن پر کنیم یعنی فلفل, هویج, سیر و سبزی را خرد کرده و با هم مخلوط می کنیم.

بادمجان ها را با دادن یک برش عمودی و باز کردن شکم آنها در داخل سرکه به مدت ۵ الی ۷ دقیقه می پزیم و بعد از پختن آنها را از سرکه بیرون آورده و اجازه می دهیم تا خوب سرد شوند .

سپس شکم بادجان ها را با موادی که از قبل خرد و مخلوط کرده ایم پر می کنیم.

بادمجان های شکم پر را درون ظرف مورد نظر ریخته و سرکه را به آن اظافه می نیم به اندازه ای که سرکه تا اندازه ی بالاتر از بادمجان ها باشد, در ظرف را خوب می بندیم و بعد از ۱۰ الی ۱۲ روز ترشی قابل خوردن است.

نکته

بهترین نوع سرکه از انگور، کشمش و سیب تهیه میشود.
به دلیل ناخالص بودن سرکه ، آن را چند دقیقه ای بجوشانید و بعد از سرد شدن استفاده کنید.
سرکه را به مقداری داخل ظرف ترشی بریزید که روی مواد را بگیرد.
هرگز از ظروف پلاستیکی و روی برای ترشی استفاده نکنید و فقط از ظروف سفالی، بلوری یا چوبی استفاده کنید.
ظرف های ترشی باید در جای خنک قرار دهید.
برای تندتر شدن ترشی در هر لایه میتوانید از فلفل سبز قلمی استفاده کنید.
اگر با غذای تند ناسازگاری دارید سیر و فلفل کمتری داخل ترشی بریزید.
به جای نعنا خشک میتوانید از سبزی چوچاق یا زولنگ که یک سبزی محلی شمالیست استفاده کنید.
استفاده از مقداری سیاه دانه در این ترشی باعث خوش عطری آن خواهد شد.
بادمجان ها را فقط در حدی بپزید که خامی آنها گرفته شود.
سبزی ها و بادمجان های شسته شده باید کاملا خشک شوند.
در ترشی بادمجان برای زیباتر شدن از آن از سرکه قرمز استفاده کنید.
به میزان نمک گفته شده در هر شیشه ترشی دقت کنید تا شور نشوند.
در این ترشی به دلخواه میتوانید از از ادویه ی ترشی ، گلپر ،فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن