غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند نوع غذا برای شب یلدا

غذا های سنتی دلچسب شب یلدا متنوع وخوشمزه به سبک آداب و رسوم نیاکان خود

انار پلوی خوشمزه برای شب یلدا

مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج ۲ پیمانه
انار دانه شده یک و نیم پیمانه
خلال پسته یک سوم پیمانه
گشنیز تازه خرد شده یک پیمانه
پودر تخم گشنیز یک قاشق مربا‌خوری
کشمش پلویی نصف پیمانه
زعفران به مقدار لازم


طرز تهیه 
برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.

مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف
برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا
اجازه دهید برنج دم بکشد.
هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.


سالاد لبو:بای شب یلدا

مواد لازم

چغندر متوسط دو عدد یا ۳۰۰ گرم
كلم سفید سه پیمانه
كلم بروكسل و انار از هر کدام یك پیمانه
طرز تهیه:
چغندر را با مقداری آب بپزید، سپس قالب زده یا به صورت نواری برش دهید و با كلم‌های خردشده و انار مخلوط كرده، سپس سرو كنید.

مواد لازم برای سس:

سركه بالزامیك نصف پیمانه
شكر یك قاشق چایخوری
فلفل سیاه كوبیده نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون نصف پیمانه
نمک به میزان لازم
طرز تهیه سس :
برای تهیه سس تمام مواد را مخلوط كرده و هم بزنید.


مسمای انار مخصوص شب یلدا

مواد لازم:

مرغ ۱عدد

پیاز متوسط ۲عدد

دانه انار ۱ پیمانه

رب گوجه ۲قاشق غذاخوری

رب انار ۴قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

زعفران دم کرده به میزان لازم


طرز تهیه:

ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را می توانیم درسته سرخ نمایید و هم چند تکه بکنید و در روغن همراه با پیاز تفت دهید.

در این مرحله انارهای
دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده و رب گوجه فرنگی را اضافه
میکنیم و تفت میدهیم. و در آخر آب اضافه میکنیم و می گذاریم به مدت ۴۵
دقیقه کاملاً جا بیفتد.

بعد از اینکه خوب جا افتاد رب انار را اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می توانید خورش را برای سرو آماده کنید.

خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.

می توانید کمی شکر به این خورش انار بیافزایید تا طعم آن شیرین تر شود.


خورش انار و بادمجان:

مواد لازم 

۴۰۰گرم گوشت مرغ

۱پیمانه دانه انار

۲ پیمانه آب انار

۱عدد پیاز متوسط

۲ق س روغن

۳ عدد بادجان قلمی


طرز تهیه:

پیاز را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابه ای مقداری رروغن بریزید و
روی حرارت بگذارید وقتی روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و پس از برشته شدن
آن را از روغن دراورده به کناری بگذارید

مرغ را در روغن داغ در تابه گذاشته و سرخ کنید بهتر است هنگام سرخ کردن
درتابه را بگذارید تا مرغ بهتر سرخ شود میتوانید کمی نمک و فلفل هم به مرغ
اضافه کنید تا طعم دار شود

پس از سرخ شدن مرغ دانه های انار را هم به تابه اضاافه کنید و پس از کمی تفت دادن پیاز سرخ شده را هم افزوده و خوب مخلوط کنید

حالا نوبت اضافه کردن ادویه نمک و فلفل سیاه است پس از کمی تفت دادن
مواد داخل تابه،میتوانید آب انار را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با
حرارت کم آرام آرام بپزد و جا بیفتد

بادمجان ها را پوست کنده ،نمک زده و کناری بگذارید.بعد از حدود ۲۰ دقیقه
آنها را با دستمال خشک کنید و در تابه ای با مقداری روغن سرخ کنید.۲۰
دقیقه مانده به آخر پخت ،بادمجانهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید و اجازه
دهید تا خورش جا بیفتد

اگر آب انار در دسترس نبود مبتوانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید

ادویه خورشی شامل زیره سیاه زنجبیل جوز هندی فلفل قرمز زردچوبه و فلفل
سیاه است همینطور اگر دانه های انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه
کنید


خورش انار (ناردون) با مرغ غذای شب یلدای شمالی ها

مواد لازم:

مرغ ۱ عدد
پیاز درشت ۱ عدد
دانه انار تازه ۲ پیمانه
رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل ، زردچوبه، دارچین و روغن به مقدار لازم


طرز تهیه :

مرغ را کمی سرخ کرده و با ۲ لیوان آب به مدت ۱/۵ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا بپزد.
پیاز را خرد کرده و در روغن طلایی می کنیم.

دانه های انار را در آن تفت می دهیم تا آب انار کشیده شده و خورشت به روغن بیفتد.
در صورت قرمز نبودن انارها رب گوجه را اضافه کرده، نمک و ادویه جات را داخل آن می ریزیم.
در کنار مرغ یا گوشت پخته شده قرار می دهیم.

توجه داشته باشید که تنها کمتر از یک پیمانه آب داخل خورش باقی مانده باشد.
خورشت
را بدون گذاشتن درپوش قابلمه ( زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت
نیمساعت روی حرارت ملایم نگه می داریم تا اصطلاحاً جا افتاده و کاملاً به
روغن بیفتد. غلظت خورش مانند فسنجان باشد.
در صورت تمایل می توانیم بادمجان های سرخ شده را هم در کنار آن قرار دهیم.


آش آذری یا آش انار ( غذای شب یلدا )

مـواد لازم

گوشت چرخ کرده ۳۰۰گرم ۵۵۰کیلوکالری
سبزی آش خردشده ۸لیوان ۲۰۰کیلوکالری
برنج ۱/۵لیوان ۲۴۰کیلوکالری
لپه ۰/۵لیوان ۱۰۰کیلوکالری
پیاز ۶عدد ۷۵کیلوکالری
روغن کانولا ۶قاشق غذاخوری ۵۴۰کیلوکالری
آب انار ۴لیوان ۲۴۰کیلوکالری
رب انار ۱/۵قاشق غذاخوری ۰کیلوکالری
نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه ۰کیلوکالری


طـرز تـهـیـه :

ابتدا در تابه ای، پیازها را با ۳ قاشق غذاخوری روغن کانولا سرخ کنید و کنار بگذارید. در قابلمه ای دیگر، گوشت و لپه را در باقیمانده روغن تفت دهید و نصف پیاز را به آن اضافه کنید. در مرحله بعدی سبزی ها را اضافه کنید و به این مخلوط ۴ لیوان آب انار و ۴ لیوان آب معمولی بیفزایید. سپس نمک، فلفل سیاه، رب انار و باقیمانده پیاز سرخ شده را نیز اضافه کنید. بگذارید تا محتویات آش در کنار هم به مدت ۳ ساعت روی شعله ملایم باقی بمانند. به این ترتیب آش آماده خوردن خواهد بود.

نکات

همراه این غذا
می توانید آش را با برش های نازک نان میل کنید و بهتر است نان مصرفی از نوع سبوس دار باشد. به علاوه، این نان می تواند تهیه شده با آرد گندم یا جو باشد. البته نان های خشک نیز گزینه های انتخابی مناسبی هستند اما نباید در مصرفشان زیاده روی کرد زیرا به راحتی باعث افزایش کالری دریافتی و بروز چاقی می شوند.

۸ راز آش انار :
آش انار از جمله غذاهای آذری است که در فصل زمستان پخته و مصرف می شود. این آش حبوبات ندارد و فقط از غلات تهیه شده، بنابراین آش سبکی است و پس از مصرفش کمتر کسی احساس سنگینی می کند. البته در ۲ طعم «ترش» و «ترش و شیرین» می توان آن را تهیه کرد، اما نکته هایی برای پخت این غذا وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:

۱. برای هرچه خوشمزه تر شدن این آش بهتر است قبل از آنکه سبزی آش را به سایر محتویات اضافه کنید، آن را تفت دهید. به این ترتیب طعم آش خاص تر می شود.

۲. اگر لپه قبل از اضافه شدن به سایر مواد تشکیل دهنده آش، تفت داده شود، شکل خود را حین پخت بهتر حفظ خواهد کرد.

۳. بنابر ذائقه از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید. البته بهتر است این رب در آش انار خیلی ترش و خیلی شیرین نباشد.

۴. بهتر است به جای آب انارهای آماده از آب انار خانگی استفاده کنید یعنی آب انار را خودتان در خانه بگیرید و در آش بریزید.

۵. بهتر است آش را در قابلمه های مسی بپزید و از پختن آش در قابلمه های تفلون خودداری کنید.

۶. تا زمانی که آش جا بیفتد آن را روی شعله بگذارید. نشانه های این موضوع، پخته شدن لپه ها و آمدن روغن روی تمام محتویات آش است.

۷. هر قدر پیاز سرخ شده این آش بیشتر باشد، بهتر است. البته پیازها باید نگینی خرد شده باشند، نه به صورت هلالی. یادتان باشد پیازهای هلالی سرخ شده فقط در آش رشته مورد استفاده قرار می گیرد.

۸. برای تزیین این آش کافی است فقط از نعناع سرخ شده استفاده کنید و هنگام سرو آن هیچ چاشنی ای در آش نریزید زیرا آب انار و رب انار به آن مزه ویژه ای می ده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن