غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند نوع غذا سنتی استان خراسان

غذا های محلی استان خراسان بسیار خوشمزه و متنوع با طعم های بی نظیر

 

 ساطری پلو

مواد لازم 

برنج:سه پیمانه
هویج:۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده:۲۰۰ گرم
پیاز متوسط:یک عدد
کشمش پلویی:یک پیمانه
زعفران آب کرده:یک دوم پیمانه
روغن:به میزان لازم


طرز تهیه 

ابتدا برنج را که از قبل خیس کرده ایم، آبکشی کرده و کنار می گذاریم.
سپس هویج ها را خلالی خرد کرده و تفت می دهیم.
گوشت را نیز با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط و به شکل کوفته ریزه های کوچک درست کرده و سرخشان می کنیم.
آنگاه کشمش های شسته شده را تفت داده و تمام مواد تفت داده شده را با هم مخلوط کرده
و نیمی از زعفران آب کرده را به آن اضافه می کنیم.
در مرحله بعد، در قابلمه مورد نظر کمی از برنج آبکشی ریخته و روی آن مقداری از مواد آماده شده را می ریزیم،
این کار را لایه لایه تکرار می کنیم تا برنج و مواد تمام شود،
سپس روی آن مابقی زعفران را ریخته و می گذاریم برنج دم بکشد.
در مرحله آخر، هنگامی که برنج دم کشید، روی آن روغن گرم شده را ریخته و در ظرف مورد نظر می کشیم.


کشک سالاری

این غذا غذای سنتی شهر بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است.

مواد لازم 

آرد ۳ پیمانه
ماست ۱ پیمانه
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
سیاه دانه ۲ قاشق چایخوری

سیر ۲ حبه
روغن ۲ قاشق سوپخوری
آرد (طبق دستور فوق ۲ قاشق سوپخوری
نمک، زعفران یک دوم قاشق چایخوری
گردو ۶ عدد
آب، فلفل سیاه، دارچین

مواد لازم برای تهیه گوشت قرمه

گوشت خورشی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لپه یک دوم پیمانه
روغن ۲ قاشق سوپخوری
نمک، زعفران یک دوم قاشق چایخوری


طرز تهیه 

جهت تهیه آرد مخصوص کشک سالاری: ابتدا ماست را در کاسه بزرگی ریخته و آرد را کم کم اضافه کنید،
زردچوبه و سیاه دانه را هم به آن اضافه کنیدو تا جایی که خمیر به دست نچسبد
سپس خمیر را در ظرف می گذاریم رویش را پوشانده و بگذارید تا به مدت ۲ ساعت استراحت کند
سپس تکه های کوچک خمیر را روی یک پارچه تمیز چیده و بگذارید تا به مدت ۲ روز زیر آفتاب و در هوای خشک اتاق بماند
سپس آن را با دست به شکل پودر در آورده، بگذارید تا پودر هم کاملاً خشک شود
سپس آن را آسیاب می کنیم آرد آماده است.

طرز تهیه گوشت قرمه:

ابتدا گوشت را در قابلمه ریخته ۲ لیوان آب اضافه کنید، بگذارید تا بجوشد.
کف گوشت را بگیرید. سپس یک پیاز درسته، لپه و روغن را بیفزایید و بگذارید تا بپزد و جا بیفتد.
در پایان محلول زعفران را هم اضافه کنید.

طرزتهیه کشک سالاری:

ابتدا سیر داغ تهیه کنید و یک چهارم پیمانه آب روی آن بریزید تا جوش آید و سیر بپزد و آب تبخیر شود
سپس آرد را افزوده و کمی تفت دهید.
حال آب را اضافه و گوشت قرمه را همراه با لپه، زعفران و گردوی پودر شده اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
هنگام مصرف روی آن را دارچین و فلفل سیاه می ریزیم.
در صورتی که از گوشت استفاده نمی کنید می توانید در پایان زرده سفیده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید
و آن را در غذا بریزید و بلافاصله شعله گاز را خاموش کنید و غذا را هم بزنید.
در صورتی که تهیه آرد برای شما مشکل بود می توانید از آرد معمولی استفاده کنید
البته در این صورت به هنگام مصرف کشک سالاری را با آبغوره مخلوط کنید.
هنگام پخت این غذا آبغوره نریزید چون رنگ غذا سیاه می شود.
کشک سالاری را به صورت تلیتو یا همراه با نان مصرف می کنند.


خورش ریواس با نعناع و جعفری

خورش ریواس به خاطر طعم ترش ریواس، یکی از خوشمزه ترین خورش های فصل بهار است. خورش این خورش را اگرچه می توان به ۲روش پخت ولی پخت آن همراه نعنا و جعفری (مانند خورش کرفس) عطر و بوی بی نظیری دارد.

مواد لازم

ریواس یک کیلوگرم
گوشت بدون استخوان نیم کیلو گرم
پیاز ۲ عدد
شکر ۲ تا ۳قاشق سوپ خوری
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم
نعنا تازه ۱۵۰ گرم
جعفری تازه ۲۵۰ گرم
خورش ریواس با نعناع و جعفری


طرز تهیه:

۱. ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و رو شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

۲. گوشت را بشویید و به صورت قیمه ای خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲تا۳لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر کنید.

۳. در این فاصله ریواس ها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات ۳سانتی متری یا به اندازه ۲ بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.

۴. حالا در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.

۵. بعد از آنکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.

نکات:

۱. زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می شود.

۲. با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شکر اضافه کنید.

۳. مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن