غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه کوکوی سه رنگ تبریز

کوکو مجلسی تبریز در سه طبقه

 

مواد لازم برای لایه سبزی(لایه اول):

تره ۴۰۰گرم
آرد ۲تا۳قاشق سوپخوری
نمک ۱/۲قاشق چایخوری
زردچوبه ۱قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه ۱/۴قاشق چایخوری
پودر مرزه خشک(در صورت تمایل) ۱قاشق سوپخوری
زرشک(درصورت تمایل) ۲قاشق سوپخوری
گردو(در صورت تمایل) ۲قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۳تا ۴ عدد


طرز تهیه:
سبزی کوکو را شسته و خشک کنیدو کاملا ریز خرد کنید ابتدا آرد ,ادویه جات و مواد خشک را اضافه و خوب مخلوط کرده و بعد تخم مرغ ها را اضافه کنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند.

مواد لازم برای لایه سیب زمینی(لایه دوم):

سیب زمینی آبپز ۵۰۰ گرم,رنده شده
تخم مرغ ۳عدد
نمک حدود ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱/۲قاشق چایخوری
پودر کاری ۱/۲ قاشق چایخوری
محلول زعفران ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
تمام مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.

مواد لازم برای لایه لوبیا سبز(لایه سوم):

لوبیا سبز ریز شده و بخارپز ۲۰۰گرم
سیب زمینی نگینی خرد شده و سرخ شده دو و نیم پیمانه
هویج نگینی خرد شده و سرخ شده یک و نیم پیمانه
گوشت چرخ کرده و تفت داده شده ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
پیاز سرخ شده ۴قاشق سوپخوری
زرشک ۲ قاشق سوپخوری
گردوی نگینی خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
ادویه پلویی ۱ قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
محلول زعفران ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۴ عدد
روغن به مقدار لازم,برای چرب کردن قالب و تفت دادن مواد


طرز تهیه:
تمام مواد را مخلوط تا کوکو آماده پخت شود.
روغن مواد سرخ شده داخل کوکو باید گرفته شود هر چقدر مواد ریزتر خرد شود و آب و روغن اضافه نداشته باشد کوکوی منسجم تری خواهید داشت.

چون اندازه ی تخم مرغ ها متفاوت است,تخم مرغ را دانه دانه اضافه کنیدتا مواد کاملا به تخم مرغ اغشته شوند.کم بودن تخم مرغ باعث از هم پاشیدن کوکو و زیاد بودن تخم مرغ باعث سفت شدن کوکو میشود.

طرز تهیه کوکو سه لایه مجلسی:
وقتی تمام لایه های کوکو ها را تهیه کردید کف قالب بیست سانتیمتری دیواره بلندو تفلون را کاملا با روغن مایع چرب کنید فر را با دمای۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
لایه سبزی (اول) را بریزید و کاملا صاف و فشرده کنید سپس لایه سیب زمینی(دوم) را روی لایه سبزی ریخته و کاملا فشرده کنید و لایه لوبیا (سوم) را روی لایه سیب زمینی بریزید و فشرده کنید و بمدت یک تا یک و نیم ساعت داخل فر بپزید اگر روی کوکو قبل از اتمام پخت طلایی شد روی کوکو را با فویل بپوشانید تا نسوزد.
بعد از پخت که از فر خارج کردید و خنک شد از قالب خارج کنید و رویش را با پیاز داغ و زرشک و چیپس خلالی و……تزیین و سرو کنید.

برش زدن و بر گرداندن کوکو هنگامی که داغ است باعث از هم پاشیدن آن میشود.

کوکوی لوبیا سبز سه لایه,یکی از پیش غذا های سنتی و رایج شهر تبریز است که در میهمانی های رسمی و به ویژه ماه مبارک رمضان جایگاه خاصی بر سر سفره ها دارد.این کوکو بصورت تک لایه(لوبیا سبز)یا لایه(لایه لوبیا سبز و سیب زمینی) نیز سرو میشود اما ویژگی مهم آن ارتفاع زیاد کوکو میباشد.کوکوی تک لایه یا دو لایه بروی شعله ملایم گاز نیز قابل تهیه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن