فوت و فن آشپزیکیک و شیرینی

فوت وفن های گاناش شکلاتی بدون خامه

طرز تهیه گاناش شکلاتی یک کرم لطیف یکدست و خوشمزه برای تزئین انواع کیک‌ها

 

اولین و مهم ترین کاربرد گاناش شکلاتی، در تزئین کیک های مختلف از جمله کیک شکلاتی و وانیلی است. همچنین از این کرم فوق العاده بین لایه های کیک به‌عنوان فیلینگ نیز استفاده می‌شود. علاوه بر آن از گاناش شکلاتی برای تزئین انواع دسر نیز میتوان استفاده کرد، دستورهای زیادی برای تهیه گاناش شکلاتی بر اساس کاربرد و هدف استفاده از آن وجود دارد و این کرم بی‌نظیر در غلظت‌های مختلف تهیه می گردد. ترکیبات اصلی این کرم خامه و شکلات است و با انواع اسانس ها قابل طعم دهی است، البته گاهی از کره، روغن یا شربت نیز برای براق شدن آن استفاده می‌گردد.

همان‌طور که گفتیم خامه یکی از مواد اصلی در تهیه گاناش شکلاتی است و برای داشتن یک گاناش عالی، غلیظ و خوشمزه بهتر است از خامه پرچرب با چربی بالای ۴۰ درصد استفاده کنید. اما برخی از افراد به دلایل مختلفی همچون رژیم غذایی خاص مجاز به استفاده از این ماده غذایی نبوده و ناچار هستند از این کرم بی‌نظیر و خوشمزه صرف نظر نمایند. در این مطلب قصد داریم شما را با دو دستور مختلف طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه آشنا نماییم تا بتوانید بدون نگرانی از کالری بالای خامه پرچرب از این کرم فوق العاده در تزئین کیک‌ها و دسرهای خود استفاده نمایید.

گاناش شکلاتی با نشاسته بدون خامه 

مواد لازم:

نشاسته ذرت ۱/۴ پیمانه

شکر ۱.۵ پیمانه

نمک  ۱/۴ قاشق چای‌خوری

زرده تخم مرغ ۴عدد

شیر۳ پیمانه

کره  ۲ قاشق غذاخوری

آب لیموی تازه  ۲ قاشق غذاخوری

شکلات ۲۰۰ گرم

وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری


طرز تهیه 

ابتدا نشاسته ذرت را در یک قابلمه مناسب بریزید. بهتر است ظرفی که انتخاب می کنید استیل باشد سپس شکر و نمک را به نشاسته افزوده و خوب هم بزنید تا کاملاً باهم ترکیب گردند. در مرحله بعد زرده های تخم مرغ را به نشاسته اضافه نمایید سپس شیر را آرام آرام اضافه نموده و هم بزنید تا ترکیب شوند، پس ‌از آنکه مواد خوب با یکدیگر مخلوط شدند قابلمه را بر روی شعله متوسط گاز قرار دهید و بدون وقفه هم بزنید تا نشاسته و مواد دیگر به خوبی بپزند و ترکیب شما حالت کرم مانند پیدا کند.

هنگامی که ترکیب به غلظت مناسب رسید (منظور از غلظت مناسب یعنی مثل ماست شل باشد) شعله گاز را خاموش نمایید و در همان حالت که مواد داغ است شکلات، کره، وانیل و آب لیمو را به ترکیب اضافه نموده و خوب هم بزنید تا شکلات ها کاملاً حل گردند. البته برای راحتی بیشتر کار می‌توانید ابتدا شکلات را خرد کرده و به شیوه بن ماری در یک ظرف مناسب آب نموده و سپس به ترکیب اضافه نمایید. پس ‌از آنکه مواد کاملاً یکدست شدند گاناش ما حاضر است.


گاناش شکلاتی براق بدون خامه با نشاسته:

مواد لازم:

پودر کاکائو  ۱/۴ پیمانه

پودر قند۱/۳ پیمانه

شیر۱/۲ پیمانه

کره  ۴ قاشق غذاخوری

عسل  ۲ قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت  ۲ قاشق چای خوری


طرز تهیه 

ابتدا پودر کاکائو، پودر قند، شیر، نشاسته ذرت را در ظرفی ریخته و به خوبی مخلوط می‌کنیم. مایع به‌دست آمده را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم و با قاشق آن را هم می‌زنیم تا به جوش آید. سپس ظرف را از روی گاز برداشته و کره را به مایع اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم. دوباره ظرف را روی حرارت قرار می‌دهیم و به شکل قبل هم زدن را ادامه می دهیم تا قوام آید و به غلظت موردنظر برسد. سپس آن را از روی گاز برداشته و بعد از آنکه کمی خنک شد دو قاشق عسل را به آن اضافه می‌کنیم.

اگر دوست دارید سس غلیظی داشته باشید از شب قبل از استفاده آن را تهیه و در یخچال بگذارید. اما اگر می خواهید سس روان باشد کافی است تا خنک شدن آن بعد از پخت، صبر کنید. برای تهیه این نوع از گاناش شکلاتی از پودر شکر هم می توان به جای پودر قند استفاده کرد. همچنین اگر پودر کاکائو ندارید می‌توانید از تکه های شکلات که به صورت بن ماری حل شده اند نیز استفاده کنید.

فوت ‌و فن‌های طرز تهیه گاناش شکلاتی بدون خامه

گاناش شکلاتی بدون خامه خوشمزه استفاده از شکلات مرغوب و با درصد بالای کره کاکائو است. اغلب شکلات هایی که در سوپرمارکت ها به فروش می‌رسند به علت وجود میزان زیادی پارافین به‌عنوان جایگزین کره کاکائو دیرتر ذوب می‌شوند و طعم خوبی نیز ندارند. بنابراین برای داشتن یک گاناش شکلاتی خوشمزه باید از شکلات‌های تخته‌ای مرغوب استفاده نمایید.

طعم گاناش شکلاتی بسته به ذائقه شما دارد. اگر گاناش شکلاتی تلخ دوست دارید می‌توانید از شکلات خالص تر یا کاکائو بیشتر استفاده کنید و اگر طمع شیرین می خواهید می‌توانید شکر یا پودر قند بیشتری بریزید.

در تهیه گاناش شکلاتی به‌هیچ وجه از کره‌ ی سردی که تازه از یخچال خارج کرده اید استفاده نکنید! زیرا این کار علاوه بر این‌که سبب می‌شود ترکیب کردن آن با سایر مواد زمان بیشتری طول بکشد می‌تواند موجب تکه تکه شدن گاناش شما نیز گردد. بنابر این

بهتر است حتماً کره را قبل از استفاده مدتی خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای اتاق برسد.
چنانچه قصد دارید از گاناش شکلاتی بدون خامه برای تزئین روی کیک استفاده نمایید بهتر است اجازه دهید کمی از حرارت بیفتد

سپس از آن استفاده کنید. ریختن گاناش روی کیک در حالتی که خیلی داغ و رقیق است باعث می‌شود ضخامت لایه گاناش شکلاتی روی کیک شما خیلی کم شود، اگر قصد دارید از گاناش شکلاتی به‌عنوان فیلینگ در لابه لای کیک استفاده نمایید بهتر است گاناش خود را از شب قبل آماده کرده و در یخچال قرار دهید تا کاملاً خود را بگیرد.

شرایط نگهداری گاناش شکلاتی بدون خامه:

بهترین مکان برای نگهداری گاناش شکلاتی بدون خامه در یخچال است، معمولاً گاناش شکلاتی در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر تا یک ماه نیز قابل نگهداری است.
البته این کرم در محیط خنک خارج از یخچال نیز تا دو روز قابل نگهداری می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن