فوت و فن آشپزی

فوت و فن آشپزی

نکات مهم پخت غذاها چیکار کنیم کباب کوبیده از سیخ نریزد؟شل شدن ته چین و “وا رفتن ته چین”“رفع تندی غذا”

چیکار کنیم کباب کوبیده از سیخ نریزد؟

نکاتی که باعث جلوگیری از ریختن کباب کوبیده روی آتش می شود

اگر میخواهیدکباب کوبیده خانگی درست کنیم ولی بیشتر مواقع نمیتونیم اون کبابی که مد نظرمون هست رو تهیه کنیم و گاهی پیش میاد کباب روی آتیش بریزه یا خیلی سفت بشه

نکات مهم کباب زدن :

بهترین گوشت برای تهیه کباب کوبیده ، استفاده از گوشت سردست و گردن به همراه مقداری هم دنبه است که باید با هم چرخ شوند تا کباب چرب و خوشمزه ای درست شود.

قبل از اینکه مواد کباب را روی سیخ بکشید بهتر است سیخ ها را از قبل چند دقیقه ای داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا سرد شوند.
سیخ های کباب در هنگام استفاده حتما باید تمیز و خشک باشند.

گوشتی را که تهیه کردید و برای کباب کردن میخواهید استفاده کنید نباید بشویید ، چون چسبندگی خود را از دست می دهد و هنگام سیخ زدن و کباب شدن میریزید.

یکی از راههایی که برای چسبندگی گوشتها می توان انجام داد اضافه کردن مقداری گوشت مرغ چرخ شده به گوشت قرمز کبابیست. چرا که گوشت مرغ چسبندگی بالایی دارد.

برای مواد کباب کوبیده باید پیازها را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید و فقط تفاله پیاز را به گوشت اضافه کنید تا سبب شل شدن مواد و ریختن از روی سیخ نشود.

استفاده از جوش شیرین در کباب باعث از بین بردن آهن گوشت میشود و برای استفاده مکرر اصلا توصیه نمیشود ولی اگر هر از گاهی خیلی تصادفی هوس درست کردن کباب کوبیده کرده باشید برای یکدست و زیبا کردن کباب ها و نیز چسبندگی بیشتر ،میتوانید از مقدار خیلی کمی جوش شیرین در مواد کباب کوبیده استفاده کنید.

برای حالت چسبندگی بیشتر گوشت ها و برای اینکه از روی سیخ نریزند آنها را کاملا ورز دهید و بعدحدود ۴ تا ۵ ساعت در یخچال قرار دهید تا مغز گوشت کاملا سرد شود. حتی بعد از اینکه کبابها را به سیخ گرفتید مجددا آنها را یک ساعت دیگر داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا سرد شوند و خودشان را بگیرند.

دو طرف گوشتهای به سیخ کشیده شده را از بالا و پایین خوب با دست فشار دهید تا به سیخ بچسبند.

حرارت اولیه آتش منقل گازی و یا ذغالی هنگامی که کباب ها را روی آن قرار میدهید باید خیلی زیاد باشد و باید با قدرت روی آتش زغال باد بزنید سیخها را باید تند تند پشت و رو کنید تا یک طرف آن بیشتر روی آتش نباشد. وقتی هم که گوشتها خودشان را گرفتند حرارت را کم کنید و یا باد زدن را به آرامی انجام دهید.


برای جلوگیری از شل شدن ته چین و “وا رفتن ته چین”

دلایل خراب شدن ته چین مرغ و ته چین گوشت خانگی:

ته چین یک غذای بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که در سرتاسر دنیا این غذا به اسم ایرانی ها شناخته می شود و به آن کیک برنج ایرانی نیز گفته می شود.در این مطلب به طور مختصر علت وا رفتن و شل شدن ته چین توضیح داده خواهد شد پس با نمناک همراه باشید.

علت وا رفتن ته چین و شل شدن ته چین:

دلیل اصلی برای شل شدن ته چین صحیح نبودن نسبت مواد ته چین به برنج می تواند باشد یعنی نسبت مواد اصلی که برنج، ماست و مرغ می باشد از تخم مرغ بیشتر است و دلیل دیگر میتواند زمان پخت کم مواد باشد، به طور کلی اگر از قابلمه استفاده می کنید باید بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه زمان برای پخت ته چین سپری کنید تا مواد خودش را بگیرد.
اگر مواد ته چین و برنج به خوبی مخلوط نشوند باعث وار رفتن ته چین می شود.

برای جلوگیری از شل شدن ته چین باید از سفیده تخم مرغ استفاده کنید.
در زمان ریختن مواد درون ظرف باید مواد را به اندازه کافی بفشارید تا شکل مناسب بگیرد توجه کنید که این فشار باعث له شدن ته چین نشود.

اگر روغن کف ظرف ته چین کم باشد باعث می شود ته دیگ ته چین شل بماند و وا برود.
به طور کلی برای پخت ته چین باید ظروف مناسب انتخاب کنید و ۵ علت بالا که باعث شل شدن و وا رفتن ته چین می شود را انجام ندهید تا یک ته چین خوشمزه با ظاهری زیبا تهیه کنید


“رفع تندی غذا” چکار باید بکنیم؟

راه های رفع تندی غذا

شاید برای شما هم اتفاق بیفتد که در هنگام طبخ غذا ناخواسته مقدار زیادتری ادویه تند وارد غذا شود و شما یا اعضای خانواده هم تمایلی به خوردن غذای تند نداشته باشید.

– برای رفع تندی غذا اژ لبنیات پرچرب استفاده کنید .کپسایسین به راحتی در چربی موجود در لبنیات حل میشود. مثلا اضافه کردن شیر به سس تند باعث میشود تندی سس کم شود.به همین دلیل است که به همراه غذاهای مکزیکی خامه ترش و به همراه غذاهای هندی ماست رایتا سرو میشود.

– اگر هم کسی به لاکتوز حساسیت داشت میتوان از جایگزین لبنیات استفاده کرد و به جای آن از شیر نارگیل ، شیر سویا ، شیر برنج و یا شیر بادام استفاده کرد.

از بین بردن تندی غذا چگونه امکان پذیر است ؟

– همچنین میتوانید غذا را به همراه غذاهای نشاسته ای مثل برنج و نان سرو کرد. تا تاثیر تندی غذا کاهش یابد.

– اضافه کردن آب لیمو و یا سرکه به غذای در حال پخت و یا لاکتیک اسید موجود در شیر هم میتواند تاثیر زیادی در برطرف کردن تندی غذا داشته باشد.

– روش دیگر هم اضافه کردن مواد اولیه غذاست . یعنی اگر در حین پخت غذا متوجه شدید غذا خیلی تند است و وقت کافی داشتید مقداری از مواد غذایی اولیه برای پخت را به نسبت غذا به آن اضافه کنید .

– مواد غذایی جدید که به طعم غذا آسیب نرساند مانند اضافه کردن سبزیجات ، حبوبات و یا گوشت میتواند تندی غذا را از بین ببرد.

– اگر هم با شیرین شدن غذا مشکل ندارید میتوانید به آن مقداری عسل و یا شکر اضافه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن