سس و ترشی ها

انواع سس خوشمزه

خوردن غذاهای با سس های مخصوص لذیذ و خوشمزه سس باربیکیو و سس تارتار و“موهامورا” (سس لبنانی) سس ورستر شایر 

سس باربیکیو” آسیایی

مواد لازم 

شیر نارگیل :۵۰۰ میلی لیتر
پیاز :۱ عدد
فلفل قرمز چیلی :۱ عدد
سیر :۱ عدد
کره بادام زمینی :۲ قاشق غذاخوری
سس سویا :۱ قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای :۱ قاشق غذاخوری
پرک فلفل قرمز :۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع :۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه

تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید تا داغ شود. سپس پیاز و سیر رنده شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید . در هنگام تفت پیاز و سیر فلفل قرمز چیلی را هم خرد کنید و داخل پیاز ها بریزید تا تفت بخورد.

بعد از تفت دادن این مواد سس سویا ، کره بادام زمینی و شکر را هم اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاراملی رنگ شوند. در آخر شیر نارگیل را به بقیه مواد تفت داده شده اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید.

سپس سس غلیظ و آماده شده را به صورت گرم سرو کنید.


سس تارتار

مواد لازم

سس مایونز : ۱ پیمانه
خیار شور : ۲ ق غ
پیاز رنده شده : ۱ ق غ
آب لیموی زرد : ۲ ق غ
نمک درشت :به مقدار لازم
جعفری تازه : ۲ ق غ
کیپر :۱ ق غ
فلفل سیاه آسیابی : به مقدارلازم


طرز تهیه 

سس تارتار باید همه مواد را در یک کاسه مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدستی به و جود بیاید.

فقط در ریختن مقدار نمک دقت کنید تا بخاطر وجود خیارشور سس شور نشودبعد سس را داخل شیشه های در دار بریزید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد با هم ترکیب شود.

خوردن این سس در کنار انواع غذاهای دریایی بسیار لذت بخش است.

“سس تارتار” را با انواع غذاهای گوشتی به ویژه غذا های دریایی میل‎ کنید. این سس با طعم عالی خود باعث می شود که خیلی بوی ضخم غذاهای دریایی را احساس نکنید و از غذایتان چند برابر لذت ببرید. این سس در کنار میگوی پفکی یک غذای کم نظیر را تشکیل می دهد. با این مقدار مواد می توانید یک پیمانه سس در کمتر از ۱۵ دقیقه تهیه کنید.


موهامورا” (سس لبنانی)

“موهامورا” یک چاشنی با طعم مطبوع لبنانی است که می توانید در انواع غذاهای خود از آن استفاده کنید.طرز تهیه را در آشپزخانه نمناک ببینید.

مواد لازم

پوره فلفل قرمز (یا فلفل آلپو یا پاپریکای بوداده) :۱ قاشق چای خوری
روغن زیتون خالص :۱/۴ فنجان
فلفل دلمه ای قرمز :۳ عدد (۲۴۰ گرم پوره)
گردو : ۵۰ گرم
رب انار:۱ و نیم قاشق سوپخوری
زیره سبز آسیاب شده :۳/۴ قاشق چای خوری
پیاز:۱ عدد کوچک
سیرخرد شده :۴ حبه
نمک :۱ قاشق چایخوری


طرز تهیه 

برای درست کردن این سس ابتدا باید گردوها را در یک کاسه آب خیس کنید.سیر خرد شده را با کمی نمک در هاون له کنید و پیاز را پوست بکنید و به ۴ قسمت تقسیم کنید.

کباب پز را روشن کنید و کف سینی مخصوص شیرینی پزی یا فر را با فویل بپوشانید و فلفل های شسته شده را داخل سینی بچینید و روی کباب پز قرار دهید.

فلفل ها را مدام بر گردانید تا همه طرف آن سیاه و زغالی شود.بعد از کباب کردن فلفل ها آنها را به همراه چند قاشق آب به مدت ۱۰ دقیقه در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در کیسه را محکم ببندید . بعد از ۱۰ دقیقه در کیسه را باز کنید و پوست فلفل ها را به راحتی بکنید.سپس فلفل ها را از وسط نصف کنید و دانه های داخلش را بیرون بریزید.

در مرحله بعد فلفل پوست کنده را به همراه سیر له شده ، پیاز ، گردو ی خیس خورده ، رب انار ، زیره سبز ، روغن زیتون و پوره فلفل قرمز در داخل دستگاه غذاساز ریخته و به مدت ۱ دقیقه هم میزنیم تا سس کاملا غلیظ و یکدست شود. سس آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در یخچال نگهداری کنید. اگر دوست داشته باشید سس چربتر و غلیظ تر شود میتوانید مقدار گردو را دو برابر کنید.

نکته

۱. می توانید از فلفل پیکیلو استفاده کنید.
۲. می توانید مقدار گردو را دو برابر کنید. سس چربتر و غلیظ تر می شود.


سس ورستر شایر 

یک سس اصیل انگلیسی که طعم ویژه ای به غذای شما می بخشد. به جای ژالاپنو در این دستور می توانید از فلفل قرمز تند استفاده کنید.

مواد لازم

روغن زیتون:۲ قاشق چایخوری
پیاز شیرین درشت خردشده :۲ عدد بزرگ
تمبر هندی له شده :½ پیمانه
سیر ریز خرد شده :۲ قاشق غذاخوری
زنجفیل ریز خرد شده :۲ قاشق غذاخوری
فلفل ژالاپنوی ریز خرد شده :۲ عدد
ماهی کولی پخته یا کنسرو (در صورت تمایل) :¼ پیمانه
رب گوجه فرنگی :¼ پیمانه
میخک کامل :۲ عدد
فلفل سیاه خرد شده :۲ قاشق غذاخوری
شهد ذرت (یا عسل) :½ پیمانه
شیره انگور :۱ پیمانه
سرکه سفید :۳ پیمانه
ماءالشعیر :۱ پیمانه
آب پرتقال :½ پیمانه
آب :۲ پیمانه
لیمو ترش بزرگ حلقه شده :۱ عدد


طرز تهیه 

تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقدار روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز ها نرم شوند.

بعد سیر ، ژالاپنو ، زنجفیل و تمبر هندی را به پیاز های تفت داده شده اضافه کنید و با حرارت کم به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.

بعد از تفت این مواد به ترتیب رب ، آب پرتقال ، ماهی کولی ، میخک ، سرکه سفید ، آب ، ماءالشعیر، شهد ذرت ،فلفل و شیره انگور را به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیایند.

بعد از به جوش آمدن مواد حرارت را کم کنید تا به مدت ۳ ساعت به آرامی مواد کنار هم بپزند و غلیظ شوند.

بعد از غلیظ شدن سس آن را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.سپس در شیشه های تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید