غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه دو نوع غذا کردستان

دستور پخت غذا سنتی کردستان قایرمه وخورش تره بسیار خوشمزه

قایرمه کردستان:

مواد لازم  

– کنگر یا کرفس: ۱ کیلو
– آرد: ۱۲۵ گرم یا یک پیمانه
– نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
– زیره: یک قاشق چایخوری
– بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
– تخم مرغ: دو عدد
– آب یا شیر: نصف پیمانه
– کره: ۳ قاشق سوپ خوری
– زعفران دم کرده: ۳ قاشق چای خوری
– روغن برای سرخ کردن: ۲ پیمانه


طرز تهیه 

تیغ‌های کنگر را گرفته و بشویید (در صورت انتخاب کرفس نخ‌گیری کنید) سپس به طول ۳ سانتی‌برش بزنید در ادامه آرد را در ظرفی گود ریخته نمک، فلفل سیاه، زیره و بکینگ پودر را هم اضافه نمایید و مواد را با هم مخلوط کرده ،سپس درظرفی دیگر تخم‌مرغ، شیر، روغن و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت ماست برسد. سپس کنگرها یا کرفس‌های برش خورده را در داخل خمیر بریزید و دانه‌دانه در روغن سرخ کنید ، قایرمه را می‌توانید با کته وماست چکیده سرو کنید.


خورش تره کردی

مواد لازم

تره: ۱ کیلو
پیاز: ۱ عدد متوسط
لوبیای سفید: ۲۰۰ گرم
سیب‌زمینی: ۱ عدد متوسط
گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلو
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق
روغن مایع: به میزان دلخواه
نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
پودر لیمو: به میزان دلخواه


طرز تهیه

پخت به دو مرحله

مرحله اول

۱. برای تهیه خورش تره‌کردی، ابتدا باید پیازها را شسته و آنها را خرد کنید.

۲. سپس کمی روغن مایع درون یک ظرف ریخته و بعد از داغ شدن روغن، پیازها را در آن تفت دهید.

۳. پس از اتمام این کار نوبت به اضافه کردن گوشت می‌رسد. گوشت چرخ‌کرده را به غذا اضافه کرده و آن را کامل هم بزنید تا با پیازها مخلوط شود.

۴. بعد از حدود ۵ دقیقه رنگ گوشت شروع به تغییر می‌کند.

۵. حال وقت اضافه کردن لوبیای سفید به غذا است. توصیه می‌شود در صورت امکان لوبیا را از شب قبل در یک ظرف آب قرار دهید و حداقل ۳ مرتبه آب ظرف را عوض کنید.

۶. این کار باعث می‌شود نفخ لوبیاها گرفته شود. لوبیای سفید را به قابلمه اضافه کنید و خورش را کمی هم بزنید.

۷. سپس یک لیوان آب به خورش اضافه کنید. حال باید صبر کنید و بگذارید غذا با حرارت ملایم بپزد.

مرحله دوم پخت

۱. در این مرحله نوبت اضافه کردن بخش اصلی خورش تره‌کردی، یعنی تره است. پیش از اضافه کردن تره در این مرحله، تره‌ها را از قبل خوب بشوید و آنها را خرد کنید. سپس یک ظرف جدا بردارید و با تره‌ها را با کمی روغن در حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید.

۲. حال باید صبر کنید تا گوشت و لوبیای سفید پخته شود. پس از اینکه از پخته شدن گوشت و لوبیا مطمئن شدید، تره‌ها را به آنها اضافه کنید.

۳. حدود ۵ دقیقه بعد، یک قاشق رب گوجه‌فرنگی را به همراه نمک و فلفل سیاه درون خورش بریزید.

۴. در دقایق آخر پودر لیمو را به اندازه دلخواه به خورش اضافه کنید. اینکار باعث ترش‌تر شدن غذا می‌شود، که طعم بهتری به آن می‌دهد.

۵. پس از حدود ۱ ربع، خورش تره کردی ما کاملا پخته شده و آماده است.

۶. درانتها می‌توانید کمی سیب‌زمینی را با روغن درون ظرفی سرخ کرده، با استفاده از آن خورش را تزیین کنید

نکات

۱. اگر می‌خواهید خورش ترش‌تر باشد می‌توانید از آب لیمو یا آبغوره استفاده کنید.

۲. به جای گوشت چرخ شده، از گوشت گوسفندی قیمه شد نیز می‌توان استفاده کرد.

۳. می‌توانید در این خورش از زرشک هم استفاده کنید. دقت داشته باشد که زرشک را در آخر به غذا اضافه کنید، زیرا زرشک بعد از چند دقیقه له می‌شود و ظاهر غذای شما را خراب می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید