مواد لازم
سیبزمینی متوسط ۲ عدد
هویج متوسط ۲ عدد
زردک متوسط ۲ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
سیر ۴ حبه سیر
روغن زیتون بکر ۳ قاشق سوپخوری
شکر ¾ پیمانه
سرکه ۱ قاشق سوپخوری
مریم گلی
۱ قاشق سوپخوری
رزماری ۱ قاشق سوپخوری
پنیر موتزارلا ۱۸۰ گرم
خمیر فیلو۵۵۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
سیبزمینی را شسته، پوست بگیرید و بهصورت حلقههایی با ضخامت ۱.۵ سانتیمتر ببرید.
هویج و زردک را نیز بعداز پوست کندن و شستن بهصورت حلقههایی با ضخامت ۱.۵ سانتیمتر ببرید.
پیاز را بهصورت حلقهای برش بزنید و سیرها را نصف کنید.
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
سیبزمینی، هویج، زردک، پیاز و سیر را با روغن زیتون آغشته کنید و کمی نمک و فلفل بپاشید.
سبزیجات را روی سینی فر چیده و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید تا کامل نرم شوند.
۲ قاشق غذاخوری آب را با شکر مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد، سپس شعله را کم کرده تا به آرامی برای ۷ دقیقه بجوشد و طلایی رنگ شود.
شربت را از روی اجاق برداشته، سرکه و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید. سپس آن را کف یک ظرف مستطیل۲۲×۳۲ سانتیمتری بریزید و کامل آن را پهن کنید.
برگهای مریمگلی و رزماری را روی کارامل پخش کنید.
هویج، سیبزمینی و زردک را کف ظرف پهن کنید و سیر و پیاز را روی آنها بچینید.
پنیر رندهشده را روی لایه آخر سبزیجات بهصورت یکنواخت بپاشید.
خمیر فیلو را روی مواد انداخته و اضافههای آن را ببرید تا تمام سطح مواد را بپوشانید. لبههای خمیر را به سمت پایین تا کنید تا زمان برگرداندن تارت خمیر لایه سبزیجات را در بر بگیرد.
با چنگال روی خمیر را سوراخ سوراخ کنید تا زمان پخت پف نکند.
تارت را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید سپس دما را به ۱۷۵ درجه سانتیگراد کاهش دهید و برای ۲۰ دقیقه دیگر نیز بپزید تا خمیر نیز کامل بپزد.
پس از پخت تارت را ۱۰ دقیقه در دمای آشپزخانه قرار دهید تا سرد شود سپس آن را با دقت روی یک ظرف مناسب برگردانده، برش زده و سرو کنید.
تارتهایی که بهصورت برعکس طبخ شده و پس از پایان پخت برگردانده و سرو میشوند را تارت تاتین میگویند. این تارتها معمولا آبدارتر و کاراملیتر از تارتهای معمولی هستند و البته بسیار خوشطعم.