آچما بورک
مواد خمیر
یک قاشق خمیر مایه
یک قاشق شکر
نصف لیوان روغن مایع
نمک مقداری
شیر ولرم یک لیوان
آرد به میزان لازم
مواد داخل بورک
اسفناج ۱۰۰ گرم
قارچ ۱۵۰ گرم
مرغ خرد شده ۲۰۰ گرم
پیاز و سیر به میزان لازم دلخواه
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه
خمیر مایه رو به همراه شکر داخل شیر می ریزم و ۱۰دقیقه می زاریم تا عمل بیاد بعد تو کاسه ای روغن ،نمک ،و خمیر مایه ی عمل اومده رو می ریزیم بعد تا زمانی که خمیر بدست نچسبه آرد می ریزم تا خمیر نرمی بدست آید (زیاد آرد اضافه نکنین خمیرتون سفت میشه )خمیرو یک ساعت جای گرم استراحت می دیم
حالا تا خمیر استراحت می کنه مواد داخل بورک و آماده می کنیم یدونه پیازو خرد و با روغ کم سرخ می کنیم بهش اسفناج و قارچ خرد شده رو اضافه می کنیم بعد بهش مرغ ریش شده مقداری نمک زردچوبه و فلفل سیاه و می ریزین و می زاریدتا آبش خوب کشیده بشه اصلا موادمو آب یا روغن اضافی نداشته باشه .خمیر عمل اومده رو به چندتا چونه تقسیم می کنیم با مخلوط آرد و نشاسته ی ذرت خمیر و نازک با وردنه باز می کنیم به صورت دایره بعد مقداری کره و روغن مایع رو که قبلا آب کردیم و کنار
دستمون هست خوب روی خمیر باز شده می مالیم از موادن رو خمیر پخش می کنم و آروم رول می کنم و به صورت دایره در میاریم و رو سینی می زاریم همه ی چونه هارو به این صورت آماده می کنیم و در آخر با زرده ی تخم مرغ و چند قاشق شیر که باهم مخلوط کردیم رمال می کنیم و داخل فر گرم شده تا زمانی که سرخ بشن می زاریم اگه دوست داشتین چند دقیقه ی آخر گریل رو روشن کنین تا روی بورکا خوب طلایی و سرخ بشه
نکته
تو دستور اصلی بورک واسه مواد داخلش فقط گوشت چرخ کرده با پیازو اسفناج بودمیتونید تغییر داد و مرغ و قارچ و سیر اضافه کرد که خیلی خوشمزه شد.
اشترودل قارچ و مرغ با یه خمیر عالی
خمیر اشترودل
مواد لازم
آرد ۳.۵ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
خمیر مایه ۱/۲ قاشق غذاخوری
شیر یا آب ۱ لیوان سر خالی
شکر ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
نمک ۱ قاشق چای خوری
روغن ۱/۴ لیوان
زرده ی تخم مرغ ۱ عدد برای رومال
مراحل تهیه ی خمیر اشترودل
در ابتدا شیر را در حدی که ولرم بشه روی حرارت بذارین و داخل یه ظرف خمیر مایه ، شیر و نصف شکر رو بریزین و ۱۰ دقیقه وقت بدید تا عمل بیاد .در ظرفی جداگانه تخم مرغ ، باقی مانده ی شکر ، روغن و نمک رو با هم مخلوط کنید.
بعد از ۱۰ دقیقه خمیر مایه را با کمی آرد مخلوط کنید و به مواد داخل ظرفتون اضافه کنید .برای هم زدن نیازی به همزن نیست و با قاشق میتونین این کارو انجام بدین.
بعد از اینکه خمیر مایه ی اضافه شده رو کامل با مواد قبلی مخلوط کردین باقی مانده ی آرد رو کم کم اضافه کنید و خمیر رو مرتب هم بزنید .همه ی آرد رو یکباره نریزین چون ممکنه خمیر سفت و خشک بشه .اگه بعد از اینکه این مقدار آرد رو اضافه کردین و احساس کردین که خمیر خیسه کمی دیگه هم بهش آرد بزنید.
حدود ۱۰ دقیقه خمیر رو کاملا ورز بدین و بعد روی ظرف رو با یه پارچه ی گرم بپوشونین و بذارین تا ور بیاد .۱ ساعت برای استراحت این خمیر کافیه.
مایه مرغ و قارچ اشترودل
مواد لازم
مرغ پخته و ریش شده ۳ تکه
قارچ ۲۰۰ گرم
پیاز یک عدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه ی کافی
زرشک به اندازه ی دلخواه و در صورت تمایل ( من مزه ی ترش زرشک رو خیلی میپسندم و توی غذاهام زیاد استفاده میکنم )
در صورت تمایل میتونین ذرت ، فلفل دلمه ای و به جای مرغ از گوشت چرخ کرده ام میتونین استفاده کنین
طرز تهیه
پیاز رو خلالی و سیب زمینی ها رو نگینی خرد کنید و زرشک رو هم بشورین.برای شستن زرشک نیازی نیست که اونو داخل آب بریزین که زرشکا شل بشن .کافیه اونارو داخل یه آبکش بریزین و زیر آب بگیرین و با دست بشورینش تا شن ریزه هاشون بره .
اگه میخواین ظرف زیادی کثیف نکنین به روش من عمل کنید .داخل تابه کمی روغن بریزین و قارچ ها رو تفت بدین بعد از ۳ الی ۴ دقیقه زرشک رو هم اضافه کنید و یه تفت کوچیک بدین و از تابه خارج کنید.
سپس باز هم کمی روغن داخل تابه ریخته و سیب زمینی ها رو سرخ کنید .بعد از سرخ شدن سیب زمینی ، پیاز رو با کمی زردچوبه تفت بدید و وقتی که طلایی شد رب گوجه رو اضافه کنید تا پیاز بوی خامی رب رو بگیره .در این مرحله مرغ پخته و ریش ریش شده رو بریزین داخل مواد و با هم مخلوط کنید.
و سیب زمینی ، قارچ و زرشک رو هم داخل تابه اضافه کنید و هم بزنین تا کاملا مخلوط شن .مواد داخل اشترودل آمادست.
طرز پیچیدن خمیر اشترودل
بعد از یک ساعت خمیر به عمل میاد و حجمش دو برابر حجم اولیه میشه .دوباره خمیر رو ورز بدین تا پفش بخوابه و برای هر اشترودل به اندازه ی یه پرتقال ، خمیر جدا کنید .این خمیر برای ۶ اشترودل کافی است .
به کمک وردنه خمیر رو به شکل مستطیل باز کنید و سعی کنید که قطر اون نیم سانتی متر بشه .مثل شکل زیر خمیر رو از عرض به سه قسمت تقسیم کنید و با چاقو روشو علامت بزنین اما برش ندین .سپس کناره های خمیر رو به صورت مورب برش بدین .
بعد از اینکه برشای مورب رو روی خمیر ایجاد کردین از مواد داخل خمیر بذارین و برشای مورب رو روی هم بیارین تا گیس بافت بشه .ابتدا و انتهای خمیر رو هم به هم وصل کنید تا مواد بیرون نریزه .
به کمک یه قلم مو روی خمیر رو زرده ی تخم مرغ بزنین و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه بذارین .
۳۰ دقیقه برای پخت اشترودل کافیه .