مواد لازم برای تهیه ی مربای انجیر
انجیر سبز ۱ کیلو
شکر ۲۸۰ گرم
هل دو عدد هل
چوب دارچین ۱ عدد( به اندازه یک انگشت)
آب جوشیده یک سوم پیمانه
عصاره وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ۱/۴ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
برای تهیه مربای انجیر بهتر است از انجیرهای متوسط و به یک اندازه استفاده کنید که نه زیاد نرم و نه زیاد کال باشد.
انجیر ها را خوب بشویید و سعی کنید دم آن را انقدر کوتاه نکنید که پوستش باز بشه. انجیر شسته را کاملا خشک کنید .در یک ظرف لعابی تمام شکر را در لابه لای انجیر ها می ریزیم و به مدت ۷ ساعت در یخچال نگه میداریم تا تمام شکر در انجیر حل شود.
بعد از اینکه انجیر ها با شکر درهم حل شدند آن را روی حرارت متوسط به مدت ۱۵ دقیقه می جوشانیم تا پخته شوند. باید مراقب باشید که مربا سر ریز نشود
و در این مدت تمام کفی را که روی انجیر ها هنگام جوشیدن بالا می آید با قاشق میگیریم تا رنگ مربا شفاف شود. بعد از ۱۵ دقیقه جوشیدن دارچین و هل را اضافه میکنیم .احتیاج هم نیست هل را پودر کنید.سپس یک سوم پیمانه آب جوشیده شده را داخل مربای انجیر می ریزیم و اجازه میدهیم ۱۵ دقیقه دیگر هم همچنان روی حرارت متوسط بجوشد. و در مراحل آخر پخت آبلیمو و عصاره وانیل را به همراه زعفران دم کرده به مربا اضافه میکنیم و میگذاریم ۵ دقیقه به همراه بقیه مواد بجوشند.
مربای خوشمزه
مربای انجیر ما در مدت ۳۰ دقیقه آماده شد و قوام لازم را بدست آورد . بعد از سرد شدن میتوانید در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
انجیر خواص ضدسرطانی و ضد سرماخوردگی دارد و برای درمان سوء هاضمه، یبوست و التهاب ریه کاربرد دارد. این ماده خوراکی ارزشمند دارای بیشترین میزان کلسیم است و به دلیل کالری بالا، برای زنان باردار و کودکان توصیه میشود.
انجیر و خواص آن
انجیر خاصیت ضد سرطانی دارد و جوشانده غلیظ انجیر خشک برای درمان سرماخوردگی توصیه میشود.مصرف انجیر به دلیل داشتن فیبر بالا در کاهش وزن نیز موثر است چرا که گرسنگی را رفع میکند.
انجیر تقویتکننده کبد است و در رفع سوء هاضمه کمک میکند. این خوراکی ارزشمند منبع خوبی از کلسیم است به همین دلیل به افزایش تراکم استخوان کمک کرده و از پوکی استخوان پیشگیری میکند حتی گفته شده کلسیم در انجیر به اندازه کلسیم موجود در شیر است.
مصرف انجیر دفع کلسیم از طریق ادرار را کاهش میدهد گفت: مهمترین خاصیت شناخته شده انجیر رفع یبوست است چرا که فیبر بالای آن مانع یبوست میشود و به عملکرد روده کمک میکند.
برای درمان سیاه سرفه و ذاتالریه میتوان از انجیر استفاده کرد. همچنین تعرق بدن را بیشتر کرده و ضد تب است.انجیر سرشار از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای A، B و C است. این خوراکی بهعنوان یک تنقلات خوب و مفید برای کودکان باید استفاده شود چراکه کالری و انرژی زیادی هم تولید میکند.
انجیر برای درمان آرتروز و درد مفاصل کاربرد دارد و درمان کننده التهاب دستگاه تنفسی است..انجیر به میزان بالایی هم گوگرد دارد که برای تقویت مو مفید است و مصرف آن برای زنان باردار بسیار توصیه میشود.
انجیر با طبیعت گرم و تر، موافق حال سردمزاجها و سوداوی مزاجها است. خداوند به انجیر قسم یاد کرده است چرا که انجیر هم غذاست و هم دوا! شاید انسانها با توجه به انجیر و خواص انجیر که یک آیه و نشانه الهی است، توجه کنند، اسباب توسعه و رشد معنوی خود را فراهم آوردهاند.
به طور کلی باید بگوییم که
۱٫ خوردن انجیر حرارت کبد و قلب را تسکین میدهد.
۲٫ انجیر ارزش غذایی زیادی دارد و طبع را لینت داده، مسهل ملایم است.
۳٫ انجیر دارای طبع گرم و تر است.
۴٫ انجیر قوای جنسی و جسمی را افزایش میدهد.
۵٫ افرادی که میخواهند چاق شوند حتماً صبح ناشتا انجیر مصرف کنند.
۶٫ اگر انجیر در گلاب خیس خورده شود و بین وعدههای غذایی مصرف شود برای رفع یبوست در افراد سردمزاج موثر است.
۷٫ خیسانده انجیر در سرکه و مصرف آن درد ناحیه طحال را آرام میکند.
۸٫ بچههایی که هنگام دویدن و بازی کردن دچار درد ناحیه زیر دنده چپ میشوند، میتوانند برای تسکین درد از انجیر با سرکه بهره گیرند.
۹٫ توصیه مهم به کودکان این است که از خوردن چیپس، کاکائو، سوسیس و کالباس به مقدار زیاد خودداری کنند تا لکههای تیره زیر چشم و پوست آنان برطرف شود.