مواد لازم
۲۵۰ گرم اسفناج
۲ عدد تخممرغ
۱ قاشق سوپخوری آرد سفید
۵۰ گرم ماست چکیده
۸۰ گرم گردو
۱ قاشق سوپخوری روغن زیتون
نمک و فلفل به میزان لازم
پیاز سرخ شده به میزان لازم
مقداری زرشک و مغز گردو برای تزئین
طرز تهیه
۱٫ اسفناج را بشویید و ریز خرد کنید. آنها را بدون آب در قابلمهای بریزید و بخارپز کنید.
۲٫ گردو را آسیاب کنید و کنار بگذارید. اسفناجهای پخته را در روغن زیتون کمی تفت دهید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
۳٫ در یک ظرف تخممرغها، آرد و نمک و فلفل را ریخته و خوب بزنید. اسفناج خنکشده را با مواد بالا مخلوط کنید.
۴٫ مواد رو مانند کوکو داخل ماهیتابه ریخته و با حرارت کم میگذاریم خودش را بگیرد یادر فر با حرارت متوسط(فقط یک طرف رولت کافی است حرار بگیرد و هر دو طرف را نمیگذاریم )
٫ بعد از پختن رولت و خنک شدن آن را داخل سینی قرار داده و ماست چکیده را کامل روی سطح رولت پوشش داده و یک ردیف پیاز ملول شده و گردو آسیاب شده و زرشک اگر کالباس دوست داریدمیریزیم و رولت را لوله میکنیم و در صورت دلخواه با ماست چکیده ، زرشک ، گردو تزیین میکنیم
خواص داروئی:
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .
۱) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3، C و آهن و پتاسیم می باشد .
۲) بدن را قلیایی می کند .
۳) خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .
۴) ورم روده کوچک را رفع می کند .
۵)برای ورم ریه مفید است .
۶)ملین است و یبوست را برطرف می کند .
۷)برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .
۸) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می کند . این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .
۹) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .
۱۰)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .
۱۱) برای رفع سرفه های خشک برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید .
۱۲)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .
۱۳)اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند .
۱۴) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند مخصوصا در افرادی که الکل و سیگار مصرف می کنند .
۱۵)تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ ، معده ، پروستات ،حنجره و رحم موثر است .
۱۶)اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد .
۱۷)بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند .
۱۸) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می کند .
۱۹)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .
۲۰)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .
۲۱)رماتیسم و نقرس را درمان می کند .
۲۲)برای زیاد کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .
۲۳) سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزیها و کم خونی از آن استفاده می کردند .
۲۴) تخم اسفناج ملین و خنک کننده است .
۲۵)تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .
۲۶)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .
۲۷) اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند .
۲۸) اگر کسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان کند . به همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و باو بدهید .
۲۹)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید .
مضرات :
اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمناً آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند .
استفاده از اسفناج به صرت خووشمزه , آشنایی با خواص باورنکردنی اسفناج , خوردن اسفناج در بارداری , تاثیر اسفناج در زیبایی , اسفناج برای چه خوب است , آیا اسفناج نفاخ است؟ , علت خشک شدن اسفناج , خواص اسفناج پخته , اسفناج و یبوست , اسفناج و زردی , فواید اسفناج , خاصیت اسفناج , لبو نفاخ است , اسفناج پخته , سبزی اسفناج , فصل اسفناج