کیک خامهای شب یلدا به شکل هندوانه
مواد لازم
تخم مرغ: ۳ عدد
پودر قند: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
شیر: ۳ قاشق غذا خوری
آرد: ۲/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چای خوری
وانیل: ۱ قاشق چای خوری
خامه: به میزان لازم
رنگ خوراکی سبز و قرمز: به میزان لازم
شکلات: ۵۰ گرم
طرز تهیه
ابتدا پیش از هر چیز، فر را روی دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود و
در یک ظرف مناسب زرده و سفیده تخممرغ را جدا کنید و زردهها را با پودر قند مخلوط کنید. مواد را تا حدی به هم بزنید که کرمی رنگ و غلیظ و کشدار شود. سپس شیر، آرد و بیکینگ پودر را به آن اضافه کن
در یک ظرف دیگر، سفیدهها را به هم بزنید، آنقدر که پف کند. سفیدهها را به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی به هم بزنید.
مخلوط به دست آمده را در قالبی که از قبل با روغن، چرب کردهاید، بریزید و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا رنگ طلایی به خودش بگیرد.
کیک را از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود. کیک را از وسط ببرید و به دو یا سه قسمت تقسیم کنید. کیک اسفنجی را به ۲ یا ۳ لایه تقسیم کنید.
روی لایه اول کیک اسفنجی، خامه را با هر قطری که مطابق میلتان است، قرار دهید و با پالت یا هر وسیله مناسبی، خامه را صاف کنید. لایه دوم و (یا) سوم را روی لایه اول قرار دهید و همین کار را تکرار کنید
کمی کیک را فشار دهید تا خامه و کیک سطح صافی بگیرند و قسمتهای بیرون زده را با چاقو برش دهید و بعد تمام خامه کیک را صاف کنید.
کیک خانگی شب یلدا را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید و دوباره خامه را صاف کنید. البته لزومی ندارد وسواس زیادی به خرج بدهید چون خامه سبز و قرمز روی آن را میپوشاند.
رنگ قرمز و سبز خوراکی را جداگانه با خامه فرم گرفته مخلوط کنید. خامه قرمز را درون قیف خامه بریزید و روی قسمتهایی که قرار است قرمز شوند بپوشانید و صاف کنید.
برای رنگ سبز هم همین کار را تکرار کنید
شکلات قهوهای را داغ کنید و آن را در قیف بریزید. سر قیف را به مقدار کمی، برش دهید و روی یک نایلون یا داخل یک ظرف پهن، شکلهایی شبیه تخمه درست کنید. سپس بعد آنها را روی کیک قرار دهید.
میتوانید با قیف مستقیما شکلاتها را به شکل تخم هندوانه روی کیک قرار دهید.
در آخرین مرحله کیک را به ظرف مناسب منتقل و سرو کنید.
نکته
برای اینکه رنگ قرمز خامه رنگ بهتری بگیرد، کمی رنگ نارنجی هم به آن اضافه کنید.
یکی از راههای تزیین کیک خانگی شب یلدا، استفاده از فوندانت است که در طرز تهیه آن، به جای خامه، فوندانت روی کیک قرار میگیرد و باید با قلممو کیک را رنگ کنید.د.
اگر به اندازه کافی وقت ندارید، میتوانید کیک اسفنجی را از قنادی تهیه کنید و شما تنها مسئولیت تزیین آن به شکل هندوانه را به عهده بگیرید.
کیک لبو خوشرنگ با پف زیاد با استفاده از فر و بدون
مواد لازم
لبو:۲۰۰ گرم
تخممرغ: ۳ عدد
شکر: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
روغن یا کره: ۲/۱ لیوان دستهدار فرانسوی
آرد: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
پوست لیمو تازه رنده شده: ۲ قاشق چایخوری
کشمش بدون هسته: ۱۵۰ گرم
طرز تهیه
برای تهیه کیک ساده و اسفنجی لبو با فر، قبل از هر کاری فر را گرم کنید. اگر فر شما برقی یا گازی و بدون فن است، دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنطیم کنید و اگر فرتان از نوع فن دار است، دمای آن را روی ۱۶۰ بگذارید.
لبوی خام را رنده کنید. اگر میخواهید تکههای لبو را به چشم ببنید این کار را با قسمت درشت رنده انجام دهید. کف قالب را با گره یا روغن چرب کنید و کف و دیواره آن را کاغذ روغنی بیندازید. میتوانید به دیوارهها و بدنه قالب، آرد سوخاری هم بپاشید تا بعدا کیک به قالب نچسبد و بعد از پخت، به راحتی از قالب جدا شود
کره را با شکر و پوست لیمو مخلوط کنید و با همزن به هم بزنید. طوری کره را به هم بزنید که رنگ مخلوط به دست آمده کرمی و بافت آن هم پفدار شود. سپس سفیده تخممرغها را اضافه کنید. بعد از اینکه حدود دو دقیقه با همزن مواد را مخلوط کردید، زردهها را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر به هم بزنید.
لبوی رندهشده و کشمش را به مواد اضافه کنید و هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مواد، تقریبا سفت شوند. در انتها آرد و بکینگ پودر را هم بیفزایید. مخلوط به دست آمده را در قالب بریزید و روی آن را صاف و یکدست کنید. قالب را در قسمت وسط فر قرار دهید و تا زمان پخت، در فر را باز نکنید. به خاطر داشته باشید که اگر به هر دلیلی درِ فر را قبل از پخت باز کنید، کیک شما به اندازه کافی پف نخواهد کرد. بعد از پخت، کیک لبو را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه سرد شود. قالب را در ظرف جدا برگردانید و روی آن را با خامه، میوههای مختلف یا حتی لبو تزیین کنید.
کیک لبو بدون فر
برای پختن کیک لبو بدون فر، یک قابلمه بزرگتر از قالبی که مواد را در آن ریختهاید، انتخاب کنید و وسیلهای مثل قالب فلزی کوچک مخصوص برش سیب زمینی کف آن بگذارید تا نقش پایه داشته باشد. قابلمه را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود.
قالبی را که در آن مواد مخصوص کیک لبو ریختهاید، روی پایهها بگذارید و دمکنی را روی قابلمه بگذارید. شعله گاز را تا انتها کم کنید. میتوانید از شعلهپخشکن هم استفاده کنید. در این حالت اگر در ظرف را هم برداشتید، نیازی به نگرانی بابت پف نکردن کیک لبو ندارید. بعد از ۴۵ دقیقه یا یک ساعت میتوانید کیک لبو پف کرده و خوشرنگ را میل کنید. در صورت تمایل روی کیک را با خامه فرم گرفته قنادی تزیین کنید. کیک لبو را به صورت کاپ کیک و در قالبهای کاپ کیک هم میتوانید درست کنید.
نکته
برای داشتن کیک لبو پف و اسفنجی
هنگام هم زدن مواد، مخلوط آرد و بکینگ پودر را به یکباره به مواد اضافه نکنید. اگر هر بار یک سوم این مخلوط را در مایه خود بریزید، باعث پوک شدن آرد میشود.
سعی کنید ظروفی که با لبو در تماس بودهاند، به سرعت بشویید تا رنگ نگیرند. میتوانید از نمک درشت برای از بین بردن لکه رنگی خشک و سفت شده روی تخته استفاده کنید و راحتتر از شر لکهها خلاص شوید.
سلام متشکریم خوشحالیم که مورد پسند شما قرار گرفته.