قرابیه_سیب
مواد لازم:
تخم مرغ ۱عدد
پودرقند نصف پیمانه
نشاسته ۱پیمانه
روغن مایع نصف پیمانه
کره ۱۲۵ گرم (یا مارگارین)
ماست نصف پیمانه
بکینگ پودر۱قاشق مربا خوری
وانیل ۱ قاشق چایخوری
آرد ۳/۵ پیمانه یا بیشتر
مواد میانی:
سیب متوسط ۳ عدد
شکر ۱ لیوان(دسته دار فرانسوی)
پودر دارچین نصف قاشق مرباخوری یا بیشتر
طرز تهیه
ابتدامواد میانی رو آماده میکنیم تا خنک بشه سیب ها پوستشو کنده و باقسمت ریز رنده کرده وبایک لیوان شکر میذاریم تا بپزه مخلوط کرده آبش که کاملا کشیده شد به شیره افتاد از روی حرارت بر میداریم و دارچین اضافه میکنیم.
برای خمیر قرابیه ابتدا تخم مرغ و پودر قند رو با هزن دستی زده بعد ماست وروغن مایع وکره رو هم اضافه کرده خوب مخلوط کرده حالا نشاسته وبکینگ پودر وآرد رو کم کم اضافه کرده با نوک انگشت ورز میدیم این خمیر احتیاج به ورز دادن زیاد نداره وبعد با وردنه باز کرده ضخامت این خمیر نباید زیاد باشه وبل کاتر قالب زده ویکقسمت خمیر از مواد سیبی که آماده کردیم میریزیم ویک قسمتشو روش تا کرده وتوی سینی فر قرار میدیم وبا دمای ۱۶۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه قرار میدیم
شیرینی_نان_چای_قزوین
مواد لازم
اردسفید ۳۷۵گرم
روغن جامد ۲۰۰گرم
پودرقند۱۲۵گرم
زرده تخم مرع۲عدد
ماست۴۰گرم
پودر هل ۱ ق غ
بیکینگ پودر۱/۲ق م
رعفران دم شده غلیظ ۱/۲ق س
طرز تهیه
روغن جامد با پودر قند ۴تا۵دقیقه باهمرن میزنیم تا سفید سبک ویکدست بشه.درحالی که میزنیم .زرده هاراافزوده ماست وبیکینگ پودر باهم مخلوط میکنیم شروع میکنه به پف کردن به مواد اضافه کرده.زعفران و ارد راهم توی چند مرحله اضافه کرده وبا نوک انگشتان خمیر ورز داده تا یکدست بشه نباید زیاد ورزبدید به روغن میفته.
خمیر داخل نایلون گذاشته نیم ساعت توی یخچال استراحت داده.بعد خمیر باز کرده وقالب زده رومال میزنیم وکنجد پاشیده داخل فر از قبل گرم شده ۱۷۰به مدت ۱۰تا ۱۵دقیقه میزاریم زمان بسته به حرارات فرتون امکان داره کم با زیاد بشه .پودر هل خودتون تهیه کنید.پودردر هل های بیرون اون طعم وبو دلخواه بهتون نمیده .هل سبز بخرید وبا میکسر پودر کنید عطرش فوق العادست
.زدن روغن جامد وپودر قند خیلی توی شیرینی های خشک مهمه حتما ۳تا۴دقیقه باهمزن بزنید.اگر از روغن صاف قنادی استفاده میکنید چون سفت هست اول خود روغن به تنهایی انقدر باهمزن بزنید تا کمی شل ویکدست بشه .سعی کنیدموقع ریختن ارد دقت لازم بکنید وتوی دویاسه مرحله ارد اَضافه کنید.چون جنس اردها فرق داره.شاید کمی کم یا اضافه بیاد.سعی کنید خمیر زیاد ورزندید که به روغن بیفته ومجبور بشید ارد اضافی استفاده کنیدکیفیت شیرینی رامیاره پایین
از ورز دادن خمیری که در آن کره به کار رفته است پرهیز کنید. ورز دادن بیش از اندازه خمیر موجب روغن انداختن آن م یشود و
پس از پخت، شیرینی سفت خواهد شد. اگر مشاهده کردید که خمیر شیرینی در حال روغن انداختن و نرم شدن است،بلافاصله آن را داخل کیسه نایلونی قرار داده و ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شده و آماده قالب زدن شود
رومال :زرده تخم مرغ.زعفران وخیلی کم پودرقند
شیرینی_آردی_نارگیلی
مواد لازم
پودر قند الک شده ۱۳۵گرم
آرد۱۸۵ گرم
وانیل ۱/۴ ق چ
پودر نارگیل ۱۱۲ گرم
طرز تهیه
روغن صاف قنادب ۱۱۲گرم اول پودر نارگیل رو توی میکسریا غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا ریزتر بشه
ابتدا روغن وپودر قند را با دور تند همزن ۴تا۵ دقیقه میزنیم تا سبک ویکدست بشه
سپس وانیل را اضافه و یکی دو دقیقه دیگرمیزنیم
اسانس راافزوده هم زده
پودر نارگیل را افزوده و با لیسک یا بادست مخلوط میکنیم
آرد را به تدریج ودر چند مرحله افزوده ورز میدیم تا جایی که خمیر کاملا لطیف بدست بیاد.اگر خمیرتون منسجم نبود حتما یکی دوبار چرخ کنید .چونابخور وجنس اردها فرق میکنه امکان داره کمی ارد بیشتر یا کمتر بشه .
کمی خمیر را با نوک انگشت منسجم کنید تا کاملا جمع شود.خمیر زیاد ورز ندید چون به روغن میافته
خمیر را بین دو نایلون بازکرده وقالب زده روش پودر پسته پاشیده وداخل فر از قبل گرم شده به مدت ۱۰دقیقه میزاریم .
شیرینی اسکار
مواد لازم :
کره۱۰۰گرم،
پودر شکر ۵۰ گرم
پودر وانیل۱/۲ق چ.
پودر وانیل۱/۲ق چ.
،، زرده تخم مرغ۱عدد
، آرد سفید شیرینی پزی ۱۶۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۱عدد،
. مغز گردوی خردشده و پسته نیم کوب شده به اندازه لازم
طرزتهیه :
کره که به دمای محیط رسیده، پودر شکر،وانیل و هل با همزن بزنید تا سبک و پفکی بشه.بعد زرده تخم مرغ را اضافه و بزنید حتما در حین زدن یکی دوبار اطراف ظرف رو با لیسک تمیز و مواد رو به وسط ظرف حرکت دهید تا همه مواد یکدست بشه.
حالا آرد رو که قبلا الک کردین به مواد اضافه و مخلوط کنید.از خمیر به اندازه دلخواه بردارید و در دست گرد کنید داخل سفیده تخم مرغ بزنید و سپس در مغز گردو که ریز خردشده یا پسته بغلتونید و در سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتین، قرار بدین بعد سینی رو در فری که از قبل با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد گرم شده به مدت تقریبا ۲۰ دقیقه قرار بدین.پس از خنک شدن روش پودر قند بپاشید.
نکته مهم اینکه وقتی خمیر رو در مغز گردو یا پسته قرار میدین زیاد بهش فشار ندین تا مغز گردو در خمیر فرو نره فقط در حدی که همون سفیده تخم مرغ باعث چسبیدن مغز گردو بهش بشه کافیه چون در غیر اینصورت باعث ترک روی شیرینی میشه.