خورش کنگر
مواد لازم
گوشت ماهیچه گوسفندی ۵۰۰ گرم
کنگر ۲۰۰۰ گرم
پیاز داغ عسلی ۳ قاشق سوپخوری
روغن ۳ قاشق سوپخوری
آب لیموترش ۰.۵ فنجان
زعفران ۱ قاشق مرباخوری
فلفل نمک قدری
طرز تهیه
گوشت را تکه تکه خرد می کنیم و میشوئیم و با پیاز سرخ کرده و ۳ تا ۴ لیوان آب میگذاریم بپزد , بعد ساقه های کنگر تمیز کرده و تیغ آن را میگیریم و میشوئیم و با ۳ تا ۴ قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و داخل گوشت میریزیم تا کنگر نیز پخته شود ولی زیاد له نشود , نمک و فلفل و آبلیمو و زعفران سائیده را در خورش میریزیم و میگذاریم خورش آهسته بجوشد و جا بیافتد
برای نیم کیلو گوشت ۲ کیلو کنگر لازم است کنگر را بعد از تمیز کردن و تیغ گرفتن و شستن باید کمی سرخ کرد و داخل گوشت ریخت خورش کنگر را میشود با نعنا و جعفری آماده کرد ، در اینصورت یک کیلو کنگر کافی است و ترشی آن آب لیمو یا غوره است ، خورش کنگر را با قیمه و لیمو عمانی نیز درست میکنند ، بعد از اینکه قیمه و لپه کمی پخت کنگر را سرخ و اضافه می نمایند و کمی رب گوجه فرنگی به ان میزنند .
خورش باقلا سبز
مواد لازم
– باقلای بدون پوست یک کیلوگرم- گوشت لخم نیم کیلوگرم
– پیاز یک عدد
– شوید تازه نیم کیلوگرم؛ یا شوید تازه خردشده ۳۰۰ گرم
– سیر ۴ حبه
– نمک و فلفل به میزان لازم
– زردچوبه یک قاشق چایخوری
– پودر زعفران یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
ابتدا شوید را پاک کرده، خوب بشویید. سپس داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد آن را ریز خرد کنید.
در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود. سپس شوید خردشده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این فاصله، سیرها را نیز پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس به همراه شوید سرخ کنید. در پایان، شعله اجاقگاز را خاموش کنید و مواد تفت داده شده را کنار بگذارید.
پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس پیاز را اضافه کنید و به طور کامل تفت دهید. البته هنگام سرخ شدن پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه کنید.
از طرف دیگر، گوشت را پاک کرده و بعد از شستن به صورت قیمهای خرد کنید. سپس به قابلمه حاوی پیاز داغ بیفزایید. حالا به مخلوط گوشت و پیاز حدود ۲ تا ۳ لیوان آبجوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بهطور کامل بپزد.
باقلا را به همراه شوید، سیر خرد شده و کمی نمک به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد که معمولا حدود ۴۵ دقیقه زمان میبرد.
بعد از جا افتادن خورش می توانید کمی محلول زعفران(یک چهارم قاشق چایخوری پودر زعفران را در یک استکان آب جوش حل کنید) به آن اضافه کنید.
نکته :
بعضیها در مراحل پایانی پخت این خورش، تخممرغ نیز به آن میافزایند. به این ترتیب که با توجه به این میزان مواد، زرده و سفیده دو عدد تخممرغ را از هم جدا کرده، ابتدا سفیده تخممرغ ها را به خورش اضافه میکنند و همانطور که قابلمه روی شعله اجاقگاز قرار دارد، هم میزنند تا سفیدهها با مواد مخلوط شوند و بپزند. سپس زردهها را روی خورش میریزند و با گذاشتن در قابلمه، ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر میکنند تا زردهها سفت شوند و در پایان بههمین صورت سرو میکنند