مواد لازم برای تهیه سس سبز
جعفری: ۱ فنجان خرد شده
آب لیمو تازه: ۱/۴ فنجان
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه له شده
مواد لازم برای تهیه پایلا
آب: ۱ فنجان
زعفران: ۱ قاشق چایخوری
عصاره آب مرغ: ۱ قرص
میگو جامبو: ۸ عدد
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
ران مرغ: ۴ تکه (نصف شده، پوست کنده)
سوسیس سالامی: ۶ تکه نیم سانتیمتری
ژامبون بیکن: ۱۲۰ گرم
پیاز: ۲ فنجان خرد شده
فلفل دلمهای قرمز: ۱ فنجان (خرد شده)
گوجه فرنگی: ۱ کنسرو
فلفل پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
سیر: ۳ حبه بزرگ
برنج دانه کوتاه: ۳ فنجان
نخودفرنگی: ۱ فنجان
صدف سیاه دریایی: پاک شده
آب لیمو تازه: ۱/۴ فنجان
لیمو: چند عدد (برش داده شده)
طرز تهیه
برای تهیه سس سبز، ۴ مادهای را که نام بردیم ترکیب کنید و کنار بگذارید.
برای تهیه پایلا آب را با زعفران و قرص مرغ در یک ظرف بزرگ هم بزنید و تا جایی که به جوش نیاید روی اجاق با حرارت کم گرم کنید. پوست میگو ها را بکنید اما دم آنها را جدا نکنید.
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل تابه بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. مرغ را اضافه کنید و دو طرف آن را سرخ کنید. سالامی و بیکن را به مرغ اضافه کرده و دو دقیقه سرخ کنید، سپس از تابه به ظرف دیگری منتقل کنید.
میگو را داخل تابه بریزید، دو دقیقه سرخ کنید و به ظرف دیگری منتقل کنید.
حرارت اجاق را کم کنید، پیاز و فلفل دلمهای را با هم به مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید. حالا گوجه فرنگی، پاپریکا و سه حبه سیر را اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید.
برنج را روی مواد بریزید و یک دقیقه هم بزنید.
حالا وقت آن است که تمام موادی را که در ظرف جدا کنار گذاشته بودیم؛ ترکیب آب مرغ، تکههای مرغ؛ ترکیب سالامی و بیکن و نخود را به تابه اضافه کنیم و به مدت ده دقیقه روی حرارت ملایم در حالی که هم میزنیم بپزیم.
صدفها را به مواد داخل تابه اضافه کنید، طوری که لابلای برنجها قرار بگیرند و ۵ دقیقه بپزید تا دهان آنها باز شود. سر میگوهایی که داخل برنج هستند را به داخل برگردانید و ۵ دقیقه دیگر هم بپزید تا میگوها خوب نرم شوند.
آب لیمو را به طور یکدست روی غذا بریزید و تابه را از روی حرارت بردارید. قبل از سرو برشهای لیمو را به سلیقه خودتان روی غذا بچینید.