Uncategorizedآش و سوپ

طرز تهیه انواع آش محلی با ماش

آش ماش محلی بسیار خوشمزه مناسب روزهای سرد زمستان با طعم های متفاوت

حلیم ماش و قمری (اصفهانی)

مواد لازم 

کلم قمری متوسط ۳ تا۴ عدد
گوشت ۳۵۰ کیلو
پیاز ۲ عدد خلالی و سرخ شده
پیاز ۱ عدد خرد شده
ماش خرده ۲ لیوان
برنج لنجانی ۱ لیوان
سبزی قمری 🙁 جعفری ، تره ، شوید ، تلخون ، مرزه و شنبلیله ) ۳۰۰ گرم
نمک ، زردچوبه ، فلفل ، دارچین و ادویه کاری به میزان کافی


طرز تهیه

سبزی ها را تمیز کنید بشویید و بعد خشک کنید و پس از اینکه سبزی ها خشک شدند آنها را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.

گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیاز خرد شده تفت دهید. کمی که رنگ گوشت تغییر کرد قمری خرد شده را به آن اضافه کنید و به همراه گوشت در پیاز و روغن سرخ کنید.در حین سرخ کرد کلم قمری ادویه ها را هم اضافه کنید تا کمی تفت بخورند.در آخر سبزی های تفت داده شده را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا گوشت و قمری بپزد.

برنج و ماش را هم جدا گانه بپزید تا کاملا له شوند.

وقتی گوشت و قمری خوب پخته شدند آنها را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه کمی خنک شدند در ظرفی بکوبید و دوباره داخل قابلمه بریزید و برنج و ماش پخته شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا همه مواد باهم جا بیفتند. در مرحله آخر نصفی از پیاز داغ ها را داخل غذا بریزید و هم بزنید تا کمی به همراه بقیه مواد بجوشد . نصف دیگر پیاز داغ ها را هم برای تزیین غذا استفاده کنید.این غذای خوشمزه را با ترشی سرو کنید


آش ماش محلی

مواد لازم

۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
نصف فنجان پیاز رنده شده
۲۵۰ گرم ماش
۱۰۰ گرم عدس
یک فنجان پیاز داغ
نصف فنجان برنج
۲۵۰ گرم جعفری و گشنیز خرد شده
زردچوبه، نمک و فلفل


طرز تهیه

۱. عدس و ماش را از چند ساعت قبل بشویید و خیس کنید. سپس درون قابلمه با آب بگذارید بپزد.

۲. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و آن را به صورت کوفته ریز در آورید و کوفته ها را به آش اضافه کنید.

۳. پیاز داغ را به عدس و ماش پخته اضافه کنید. برنج و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد.

۴. در صورت تمایل می توانید ۳ تا ۴ عدد شلغم خرد شده هم به این آش اضافه کنید . آش را در کاسه بزرگی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.


 آش ماش یزدی:

مواد لازم

ماش: ۱ پیمانه

برنج: نصف پیمانه

سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۱ و نیم پیمانه خرد شده

رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زرچوبه: به مقدار لازم

پیاز داغ: به مقدار لازم

نعناع داغ: به مقدار لازم


طرز تهیه

این آش زود آماده می‌شود برای این است که ماش احتیاج به خیساندن ندارد. برنج را قبل از شروع به کار خیس نمایید. ماش را با ۲ قاشق پیاز داغ و نمک و زرچوبه و ۴ لیوان آب داغ می‌گذاریم بپزد. وقتی ماش باز شد و نیم پز شد، برنج خیس خورده را به آن اضافه می‌کنیم و با درنظر گرفتن اینکه برنج آب می برد، آبش را اندازه می‌کنیم. هر از گاهی هم می‌ زنیم تا برنج ته نگیرد. برنج باید خوب از هم باز شود. وقتی حسابی نرم شد، سبزی را اضافه می‌کنیم. رب گوجه و نمک و فلفل را در روغن کم، تفت می‌دهیم و در آش می‌ریزیم. ادویه آش را میزان می‌کنیم و می‌گذاریم آش جا بیفتد. در روغن داغ، نعناع خشک را می‌ریزیم و هم می‌زنیم و زود از روی حرارت برمی داریم تا سیاه نشود.

موقع سرو، روی آش را با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین می‌کنیم. این آش سیر داغ ندارد.


 آش ماش بدون گوشت

مواد لازم

ماش:۱و نیم پیمانه
جو:نصف پیمانه
کلم برگ سفید:۱ پیمانه خورد شده
هویج متوسط خورد شده:۱عدد
سیب زمینی متوسط :۱عدد
گوجه فرنگی متوسط :۶ عدد
گشنیز خرد شده:۲ پیمانه
نمک، فلفل، ادویه، زیره سبز به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم


طرز تهیه

ماش و جو را از شب قبل خیس کنید، هویج و سیب زمینی و کلم برگ را ریز خورد کرده و گوجه ها را با کمی آّب مخلوط کنید، جو را جداگانه ۱ ساعت بپزید بعد تمام این مواد به همراه ادویه ها را به جز گشنیز به مدت ۱ ساعت بگذارید بپزند ، ۱۵ دقیقه قبل از آماده شدن گشنیزها را اضافه کنید و به همراه روغن زیتون میل کنید.


 آش ماش و شله ماش ( غذای محلی شهرستان درود-لرستان)

لوبیا را از شب قبل بگذارید خیس بخورد و چند باری آب آن را عوض کنید. بعد بگذارید بپزد

موادلازم

ماش: ۱ پیمانه

برنج: نصف پیمانه

سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۱ و نیم پیمانه خرد شده (تقریبا)

رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زرچوبه

پیاز داغ

نعناع داغ


طرزتهیه

این آش زود آماده می‌شود واسه اینه که ماش احتیاج به خیسوندن نداره. برنج را قبل از شروع به کار خیس بدین .. ماش رو با ۲ قاشق پیاز داغ و نمک و زرچوبه و ۴ لیوان آب داغ می‌گذاریم بپزد وقتی ماش باز شد و نیم پز شد، برنج خیس خورده را بهش اضافه می‌کنیم و با درنظر گرفتن اینکه برنج آب می بره، آبش را اندازه می‌کنیم. هر از گاهی هم می‌زنیم تا برنج ته نگیره … برنج باید خوب وا بشه. وقتی حسابی نرم شد، سبزی را اضافه می‌کنیم… رب گوجه و نمک و فلفل را توی روغن کم، تفت می‌دهیم و توی آش می‌ریزیم. ادویه اش را میزان می‌کنیم و می‌گذاریم آش جا بیفته … سر بزنین بهش و هم بزنین تا ته نگیره… توی روغن داغ، نعناع خشک را می‌ریزیم و هم می‌زنیم و زود از روی حرارت برمی داریم تا سیاه نشه. موقع سرو، روی آش رو با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین می‌کنیم… این آش سیر داغ ندارد.


آش ماش محلی

مواد لازم :

لوبیاچیتی یک چهارم پیمانه

ماش ۲ پیمانه

عدس نصف پیمانه

برنج یک چهارم پیمانه

پیازداغ به مقدار زیاد

آب گوشت ۴ پیمانه

کشک به مقدار لازم

زعفران به مقدار لازم

نعناع داغ به مقدار زیاد


طرز تهیه :

لوبیا را از شب قبل بگذارید خیس بخورد و چند باری آب آن را عوض کنید. بعد بگذارید بپزد. . برنج و عدس را از یک ساعت قبل بگذارید خیس بخورد. ماش را با ۳ پیمانه آب گوشت می گذاریم بپزد. داخل یک ظرف دیگر برنج و عدس را بگذاریدبا آب بپزد و نرم شود .ماش که نیم پز شد.برنج و عدس نرم شده را هم به آن اضافه کرنید.بعد هم لوبیا چیتی پخته را اضافه کنید.

نمک و فلفل، زرچوبه و نصف پیازداغ را ریختیه و آب گوشت باقیمانده را اضافه می کنیم و می گذاریم آش بپزد و جا بیفتد.

حالا نصف موادمان را می ریزیم داخل میکسر و له می کنیم و به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم .وبعدمقداری زیره بریزید.کمی محلول غلیظ زعفران و ۲ قاشق پر کشک هم داخلش ریخته و هم زده

۲ قاشق از نعناع داغ را داخل آش ریخته و هم زده و توی ظرف کشیده و با پیازداغ و نعناع داغ و کشک روی آن را تزیین کرده

نکته : اگر هم آب گوشت نداشتید، از ۲ تا قرص (عصاره گوشت) استفاده کنید.

این آش هم مثل بعضی از آش ها سبزی ندارد ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید