سس هلندی
“سس هلندی” یک چاشنی و سس مخصوص مرغ و میگو می باشد که به راحتی تهیه می شود.
مواد لازم
زرده تخم مرغ : ۲ عدد
خردل :یک قاشق سوپخوری
آب : نصف پیمانه
کره : ۴ قاشق سوپخوری
آبلیمو : یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل :به مقدار لازم
طرز تهیه
زرده تخم مرغ را با خردل ، نمک و فلفل مخلوط کنید و با همزن هم بزنید تا یکدست شود. مواد را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار دهید و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید تا بجوش بیاید. بعد کره را به آن اضافه کنید. کمی که سس غلیظ شد به آن آبلیمو بزنید و از روی حرارت بردارید.
بعد از سرد شدن سس را در ظرف مورد نظر بریزید و هنگام سرو مرغ و میگو از آن استفاده کنید.
سس بشامل
سس بشامل در انواع سوپ ها، گراتن ها و لازانیا کاربرد دارد. در این مطلب روش درست کردن سس بشامل را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
روغن :دو قاشق غذاخوری
آرد :یک قاشق غذا خوری
شیر :یک لیوان
طرز تهیه
روغن و آرد را با هم مخلوط و روی حرارت قرار دهید .
روغن باید به حدی باشد که آرد در آن باز شود .
به ازای هر یک قاشق آرد یک لیوان شیر بییفزایید و بهم بزنید تا به سفتی فرنی شود .
سس کره سبز
سس کره سبز برای سرو با انواع گوشتهای قرمز و سفید مطلوب است.
مواد لازم
آب ۲ پیمانه
سرکه ۱ قاشق سوپخوری
کره ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
اسفناج و جعفری پاک کرده ۱۰۰ گرم
طرز تهیه
آب و سرکه را با هم مخلو ط کنید . در یک قابلمه بریزید روی حرارت بکذارید جوش که آمد اسفناج و جعفری را به آن اضافه کنید ، بجوشانید تا پخته شود سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود آنگاه در مخلوط کن ریخته تا به صورت پوده در آید . با کره مخلوط کنید و در آخر نمک و فلفل را به آن اضافه کنید .
این سس بری سرو با انواع گوشتهای قرمز و سفید مطلوب است
سس بوردلز یا سس مغز قلم
سس بوردلز یا سس مغز قلم برای استیک و گوشت بسیار مناسب و خوش طعم می باشد.
مواد لازم
موسیر یا سیر دو جعبه
کره یا مغز قام ۱۰۰ گرم
آب نصف پیمانه
فلفل نیم کوب ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری
آب گوشت ۱ پیمانه
سبزی معطر (نعنا،ترخان،جعفری) یک دسته کوچک
نمک به مقدار کم
طرز تهیه
موسیر را خیس می کنیم تا نرم شود بعد می کوبیم. آنگاه کره یا مغز را در ظرفی می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و بهم می زنیم تا یک دو دقیقه موسیر کمی نرم و پخته شود آب را به این مایه اضافه می کنیم و فلفل را می ریزیم و آب گوشت را نیز اضافه می کنیم.
بعد دسته سبزی معطر را هم داخل ظرف موسیر می ریزیم و می گذاریم ده دقیقه با حرارت ملایم روی آتش بماند .
بدون اینکه بسیار بجوشد و فقط کافی است سبزی کمی نرم و سس معطر شود.بعد دسته سبزی را بر می داریم.ممکن است یک قاشق دیگر مغز قلم که ریز خرد کرده ایم و در آخر کار داخل این سس بریزیم و کمی نمک اضافه کنیم و بعد از یکی دو جوش سس را از روی آتش بر می داریم.
این سس برای انواع گوشت به طور بیفتک و تورند و مغز وقلوه پخته شده مصرف می شود و در صورتی که در آن سیر داخل کردیم احتیاج به خیس کردن ندارد.سیر را می کوبید و به جای موسیر مصرف می کنیم.
این سس برای استیک و گوشت بسیار مناسب و خوش طعم می باشد.