طرز تهیه کوکوی کدو سبز و سیب زمینی
مواد لازم
سیب زمینی بزرگ ۲ عدد (۴۵۰ گرم)
کدوی سبز متوسط ۲ عدد
آرد سیب زمینی ۲ قاشق سوپ خوری
یکینگ پودر ½ قاشق چایخوری
تخم مرغ ۲ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
شوید خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه
سیب زمینی ها را می شوییم و با کمی آب می پزیم. سپس با رنده درشت آن ها را رنده می کنیم. کدو ها را تمیز می شوییم و رنده می کنیم. کدو و سیب زمینی رنده شده را با آرد سیب زمینی و بیکینگ پودر و تخم مرغ و نمک و فلفل خوب مخلوط می کنیم و سپس شوید را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
در تابه مناسب مقداری روغن می ریزیم تا داغ شود. از مواد کوکو به اندازه یک نارنگی با قاشق بزرگ بر می داریم و در روغن داغ میریزیم و با قاشق روی آن را صاف می کنیم. یک طرف که سرخ شد، بر می گردانیم تا دو طرف سرخ شود و سپس از روغن در می آوریم.
کوکوی کدو سبز و نخود فرنگی
مواد لازم
کدو خیاری متوسط ۳ عدد
تخم مرغ ۳ عدد
نخود فرنگی ۱ پیمانه
سیر۱ حبه
فلفل قرمز ۱ حبه
آرد گندم ½ پیمانه
پیازچه خرد شده ½ پیمانه
پنیر فتا ½ پیمانه
ساور کریم (برای سرو) ½ پیمانه
برگ نعناع خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
برگ ریحان خرده شده ۱ قاشق سوپخوری
پودر پاپریکای دودی۱ قاشق سوپخوری
نمک۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه تازه آسیاب شده به مقدار دلخواه
روغن مایع گیاهی جهت سرخ کردن
طرز تهیه
دانههای فلفل قرمز را جدا کرده و خرد میکنیم. سیر را نیز ریز خرد میکنیم.
کدو خیاریها را به صورت درشت رنده کنید حدوداً ۳ پیمانه میشود. بعد کدوها را به همراه ½ قاشق چایخوری نمک در یک آبکش درشت منفذ ریخته، ۱۰ دقیقه میگذاریم و بعد با فشار تا آنجا که ممکن است آب اضافی آن ها را خارج میکنیم. (میتوانید کدوها را قبل از آنکه با مواد دیگر ترکیب کنید کمی تفت دهید.)
کدوها را با نخودفرنگی، سیر، پیازچه و پنیر سفیددر یک کاسه بزرگ ریخته ونمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و پودر پاپریکا را به ان اضافه میکنیم. پودر پاپریکا طعم و عطر بسیار ملایمی دارد و بیشتر برای رنگ دادن به غذاها از آن استفاده میشود. مقدار فلفل قرمز و تندی غذا را بسته به ذائقه خانواده تنظیم کنید.
در این زمان سیر رنده شده، ریحان و نعناع خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
تخممرغها را ابتدا تک تک در ظرف جدا شکسته تا از سالم بودن آن مطمئن شویم سپس به مواد اضافه کرده و هم میزنیم تا با هم ترکیب شده و مخلوطی یکدست حاصل میشود. ابتدا یک قاشق آرد به مخلوط اضافه میکنیم اگر باز هم حالت آبکی داشت یک قاشق دیگر اضافه میکنیم تا به غلظت خمیر درآید.
مقدار ۲ قاشق سوپخوری روغن را در یک تابه بزرگ بر روی شعله ملایم اجاق حرارت میدهیم. هر بار ۲ قاشق سوپخوری پر از مخلوط را داخل روغن داغ ریخته، با ملایمت پهن و مسطح میکنیم و به شکل قالب هایکوچک و ضخیم درمیآوریم.هر طرف خمیرها را حدود ۵ دقیقه سرخ میکنیم تا ترد و طلایی رنگ شوند. کوکوهای سرخ شده را به یک بشقاب پوشیده از حوله کاغذی انتقال میدهیم تا روغن آن جذب شود.
تمام مخلوط را به این ترتیب سرخ میکنیم و در صورت لزوم روغن بیشتری به تابه اضافه میکنیم.
غذا را گرم در دمای اتاق سرو میکنیم.
برای تهیه سس کوکو، ساور کریم یا ماست پر چربی را همراه با پودر فلفل قرمز پاپریکا ترکیب میکنیم. سس را در یک ظرف ریخته، کنار کوکو سرو میکنیم.
خورش کدو سبز
مواد لازم
گوشت گوسفند ۳۰۰ گرم
کدو سبز ۳ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
پیاز ۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه۱ قاشق چایخوری
ادویه کاری مقدار کم
طرز تهیه
ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز کرده و در مقدار کمی روغن تفت دهید. سیر را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
گوشت را به صورت مربع های کوچک خرد کنید و داخل مواد بریزید و با کمی زردچوبه تفت دهید.
گوجه فرنگی ها را ریز خرد کنید و بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد؛ به گوشت اضافه کنید. رب گوجه را اضافه کنید و همراه آن بین ۵ تا ۶ لیوان آب را داخل قابلمه بریزید.درب آن را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت پایین بپزد. معمولا ۲ ساعت زمان برای پخت گوشت کافی است.
در طول پخت گوشت می توانید به کدوسبز ها برسید. ابتدا آنها را پوست بگیرید و رویشان نمک بپاشید ( گرفتن پوست کدو سلیقه ای است ). بعد از گذشت ۱۰ دقیقه آنها را در روغن سرخ کنید. بستگی به سلیقه تان دارد که چقدر بخواهید آنها را سرخ کنید اما پیشنهاد می کنیم برای سالم تر ماندن غذا از سرخ کردن زیاد پرهیز کنید.
بعد از پخت گوشت، نمک و فلفل را به اندازه دلخواه تان اضافه کنید. کدوهای سرخ شده را روی آب گوشت بچینید؛ بهتر است خورش را هم نزنید زیرا کدوها له می شوند. بعد از ۴۰ دقیقه خورش کدو سبز شما حاضر است می توانید آن را کنار برنج میل کنید.
گراتن کدو سبز
مواد لازم
کدو سبز ۹۰۰ گرم
اسفناج ۴۵۰ گرم
ژامبون دودی ۱۰۰ گرم
پنیر پارمزان ½ پیمانه
برگ جعفری تازه ½ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
سیر۳ حبه
پیاز ۱ عدد
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
ژامبونها را باریک خرد کنید.
جعفری و سیر را خرد کنید.
کدوها را رنده کنید و روی آنها مقداری نمک بپاشید و داخل یک صافی قرار دهید و زیر صافی یک کاسه قرار دهید تا آب اضافی کدو داخل آن بریزد.
پس از نیم ساعت کدوها را روی یک دستمال حولهای قرار دهید تا تمام رطوبت آنها جذب شود.
در این فاصله اسفناج ها را خرد کنید و آنها را نیز بر روی دستمال حولهای قرار دهید تا رطوبت آنها نیز جذب دستمال شود.
یک تابه بزرگ را روی حرارت ملایم گرم کنید و روغن زیتون را در آن بریزید سپس پیاز خرد شده را در آن تفت دهید و پس از مدتی ژامبونها را کمی در آن سرخ کنید.
وقتی پیاز در حال سرخ شدن است سیر، جعفری و نمک را در غذاساز با هم مخلوط کنید.
فر را تا دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
در یک کاسه بزرگ کدوی رنده شده که آب آن گرفته شده و اسفناج را به مواد داخل غذاساز اضافه کرده و یک یا ۲ پالس میزنیم تا کاملا مخلوط یکدست شود. ژامبون و پیاز رنده شده و نیمی از پنیر پارمزان را اضافه کنید.
تخم مرغها را در آن بشکنید و به مقدار لازم نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. با ۱ قاشق چوبی آنها را مخلوط کنید
کف و بدنه یک ظرف نسوز مناسب فر را چرب کنید و مخلوطی که آماده کردهاید را در آن بریزید و روی آن را با بقیه پنیر پارمزان بپوشانید و روی آن کمی روغن زیتون بریزید.
غذا را به مدت ۴۰ الی ۴۵ دقیقه در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد بپزید. طرز تهیه گراتین سبزیجات را یاد گرفتیم.
بوراک کدو سبز و قارچ
مواد لازم
گوشت فیله گوساله ۵۰۰ گرم
پوره سیب زمینی ۵۰۰ گرم
قارچ اسلایس شده ۲۵۰ گرم
خامه ترش ⅓ پیمانه
برگ جعفری خرد شده ¼ پیمانه
سیر له شده ۳ حبه
هویج ۱ عدد
پیاز خرد شده۱ عدد
کدوی سبز۱ عدد
آرد ذرت۲ قاشق مرباخوری
روغن زیتون۱ قاشق غذاخوری
سس ورسترشایر ۳ قاشق مرباخوری
طرز تهیه
گوشت را به صورت نوارهای باریک خرد کنید.
کدو و هویجها را نیز خلالی خرد کنید.
روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط گرم کنید.
پیاز خلالی خردشده را اضافه کنید و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه یا تا زمانی که پیاز نرم شود تفت دهید, سپس سیر را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
گوشت خرد شده را اضافه کنید و آنها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
شعله را کم کنید، سس ورسترشایر و هویجها را اضافه کنید.
درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه بپزد. هرچند وقت یک بار غذا را هم بزنید.
قارچها و کدو خرد شده را اضافه کنید. دوباره درب ظرف را بگذارید و به مدت ۰۱ دقیقه یا تا زمانیکه سبزیجات پخته شوند آنها را بپزید. بعد از آن خامه ترش را اضافه کنید.
آرد ذرت را با ۲ قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید. سپس آن را به غذا اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه یا تا زمانی که غلیظ شود در حالیکه غذا را هم میزنید اجازه دهید تا بپزد.
جعفری را اضافه کنید و خوراک گوشت را با پوره سیبزمینی سرو کنید.