حلوای سوجی، جزو دسرهای ترکیهای است که در روزهای عاشورا یا اربعین به عنوان نذری بین مسلمانهای این کشور پخش میشود. این حلوا که به نرمی حلوای ایرانی نیست و کمی حالت نبات کوبیده و نرم شده دارد، به رنگ عسل و بسیار شیرین است. ترکها برای تهیه آن از آب، شکر، زعفران، کره، آرد سمولینا، بادام و هل کمک میگیرند. این حلوا با چای اولانگ، سیاه، شیر یا قهوه سرو میشود.
مواد لازم
کره ۱/۲ فنجان
سوجی ۱ فنجان
شکر ۱ فنجان
آب یا شیر ۲ و ۱/۲ فنجان
بادام، بادام زمینی و کشمش ۱/۲ فنجان
عصاره زعفران الیت و گلاب در صورت تمایل
طرز تهیه
کره را در تابه ریخته و با حرارت کم مغزیجات را تفت دهید. سپس سوجی را افزوده و هم زده تا به رنگ طلایی در آید.
شکر را در این مرحله به سوجی اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
آب یا شیر و در صورت دلخواه عصاره زعفران الیت و گلاب را به مواد اضافه کنید و حرارت را مقداری بیشتر کرده، هم زدن را ادامه داده تا آب جذب مواد شود.
سپس درب ظرف را گذاشته و ۱ الی ۲ دقیقه صبر کرده، بعد حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و سرو نمايید.
نکته
در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را بیشتر کنید.
حلوا را میتوانید برش داده، در پودر نارگیل غلطانده و سپس سرو کنید.