بورانی خرفه یا پرپین
مواد لازم
خرفه یا پرپین … یک کیلو
پیاز ۱۵۰ گرم
تخم مرغ سه عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، روغن سرخکردن و روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه
خرفهها را پس از شستن به اندازههای دو سانتی خرد کنید (برگ و سافه). به همراه کمی آب (یک سوم پیمانه) روی حرارت بگذارید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب بیندازد، بعد حرارت را کم کنید بگذارید به اندازه سه ربع خرفه بپزد تا آب آن جمع شود.
سبزیها را در این مرحله با گوشتکوب کمی له کنید. به سبزی فلفل قرمز و نمک اضافه کنید. روی حرارت کم قرار دهید تا مرحله بعد.
روغن پیاز داغی را که آماده کردهاید بگیرید و به آن روغن زیتون اضافه کنید. به پیاز کمی زردچوبه بزنید و مخلوط کنید. تخممرغها را در ظرفی هم بزنید و به پیازداغ و زردچوبه اضافه کنید. مخلوط کنید تا یک تکه نشود ولی کمی سفت شود به اندازه یک دقیقه.
حالا تخممرغ و پیازداغ را به سبزی اضافه کنید. مخلوط کنید و اجازه بدهید دو تا سه دقیقه بپزند تا طعمشان را به هم بدهند
بورانی خرفه با ماست
.
مواد لازم:
۱۵۰گرم ماست غلیظ
۱/۴ پیمانه خیار نگینی خرد شده
۱/۴ پیمانه برگ خرفه خرد شده
۱ حبه سیر رنده شده
۱ قاشق چایخوری آبلیمو
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
نمک و فلفل
طرزتهیه:
همه مواد رو با هم ترکیب کنین و حد اقل یک ساعت در یخچال قرار بدین تا مزه ها بخورد هم بره
ترشی خرفه؛ مخصوص افراد دیابتی
مواد لازم
سبزی خرفه: ۱ کیلوگرم
سیر رنده شده: ۱۰ حبه
نمک و فلفل تند: به مقدار لازم
سرکه: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا سبزی خرفه را پاک کرده شسته و درشت خرد میکنیم.و در آب جوش ریخته تا چند قل بزند ولی هنوز تازه بماند .و بعد سبزی را آبکش کرده و میگذاریم تا کامل آبش کشیده شود.
سیر را رنده کرده و با سبزی مخلوط کرده و در ظرف مناسب ریخته نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و سرکه را روی مواد میریزیم.روی در ظرف را نایلون میگذاریم و درش را محمکم میبیندیم.
و در محیط خانه به مدت ۳ یا ۴ روز نگهداری میکنیم و بعد از این مدت در جای خنک نگهداری شود.
این ترشی که طعمی بسیار ملایم و سبک دارد به جهت برخورداری از خواص بینظیر گیاه خـُرفه، بخصوص برای افراد مبتلا به درد معده و سر درد بسیار مفید است. برگ و ساقه آن مسکن صفرا است و آن را قمع میکند.