رولـت سیب زمینی
مـواد لازم
سیبزمینی یک کیلوگرم
فلفل دلمهای رنگی برای تزیین یک عدد
گوشت چرخکرده ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط دو عدد
رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای یک عدد
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
سیبزمینیها را شسته و میپزیم، سپس آنها را به صورت پوره درمیآوریم.
پیازها را خلالی سرخ نموده و گوشت چرخکرده را به آن اضافه میکنیم، بعد از این که گوشت آب انداخت، رب گوجهفرنگی را در تابه میریزیم، فلفل دلمهای را نگینی خرد کرده و به مدت پنج دقیقه با بقیه مواد تفت میدهیم.
در این مرحله پوره سیبزمینی را روی کاغذ روغنی به ابعاد ۵۰—۲۰ و به ضخامت نیم سانتیمتر پهن میکنیم.
روی سیبزمینی را یک لایه مخلوط گوشت میریزیم به طوری که تمام سطح آن به یک اندازه پوشیده شود.
از گوشه، کاغذ روغنی را گرفته و مانند رولت آن را میپیچیم و به مدت دو ساعت در یخچال میگذاریم تا خودش را بگیرد، سپس در یک تابه کمی روغن ریخته و رولت را به آرامی در آن گذاشته و سرخ میکنیم.
میتوانیم این رولت را با سس، ماست چکیده و فلفل دلمهای تزیین کنیم.
نکته
موقع پهن کردن سیبزمینی باید دستمان را با آب نیم گرم خیس کنیم تا سیبزمینی به دست نچسبد.
رولـت املـت قـارچ با اسفـناج
مـواد لازم
تخممرغ دو عدد
شیر یک فنجان
آرد یک قاشق غذاخوری
پودر سیر یک قاشق چایخوری
اسفناج ۳۰ شاخه
قارچ حلقه شده یک بسته کوچک
پنیر پارمزان (هر نوع پنیری که بتوانید رنده کنید) به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا تخممرغها را با شیر، آرد و پودر سیر خوب هم میزنیم، سپس این مایه را در یک تابه تفلون با کمی روغن آن قدر سرخ میکنیم تا دو طرفش قرمز رنگ شود.
ورقه سرخ شده را در بشقابی گذاشته و در همان تابه قارچ و اسفناج را تفت داده و سپس وسط ورقه سرخ شده میریزیم و پنیر میپاشیم.
املت را رول (لوله) کرده و بار دیگر روی آن پنیر رنده شده میریزیم.
رولت دو رنگ مرغ و گوشت
مواد لازم
گوشت دو بار چرخ شده ۳۰۰ گرم
گوشت مرغ چرخکرده ۲۰۰ گرم
جعفری خرد شده ۱۰۰ گرم
هویج رنده شده ۵۰ گرم
زرشک ۵۰ گرم
مغز گردو خردشده ۷۰ گرم
پیاز متوسط دو عدد
ورق فویل یک متر
روغن مایع ۸۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک پیمانه
آبلیمو سه قاشق سوپخوری
شکر یک قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
دارچین، فلفل و ادویه کاری به میزان لازم
طرز تهیه
یکی از پیازها را چرخ کرده و با گوشت و مرغ مخلوط میکنیم.
سپس ادویه و نمک میزنیم. برای سس رولت، پیاز دیگر را چرخ کرده، سرخ میکنیم و رب را به آن اضافه میکنیم، نمک، فلفل، ادویه و آبلیمو را اضافه میکنیم و با دو لیوان آب به جوش میآوریم.
ورق آلومینیوم را روی سطح صافی پهن میکنیم و آن را به دو قاشق روغن آغشته میکنیم تا گوشت به آن نچسبد، ابتدا گوشت قرمز را روی آن به قطر یک و نیم سانتیمتر پهن میکنیم و سپس گوشت مرغ را به آن اضافه میکنیم، آنها را صاف کرده و روی آن جعفری، هویج، زرشک و مغز گردو میریزیم.
آن را از یک طرف میپیچیم و هر دو طرف ورق فویل را جدا میکنیم تا آزاد شود و دوباره دور رولت قرار میدهیم و اجازه میدهیم داخل سس به مدت یک ساعت و نیم با حرارت ملایم بجوشد، سپس رولت را درآورده، فویل را باز کرده و پس از سرد شدن برش میدهیم.