مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
سیب زمینی متوسط ۴ عدد
تخم مرغ ۱ تا ۲ عدد
پیاز متوسط ۱عدد
زردوچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
آرد سفید یا سبوس ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو پودر شده ۲۰۰ گرم
ترخون، مرزه و جعفری ۳ قاشق غذاخوری
مرحله اول :
طبخ شامی کباب لری شامل دو بخش است. بخش اول پخت و سرخ کردن شامی و بخش دوم پخت شامی در سس رب انار و گردو.
ابتدا برای تهیه این شامی پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس سیبزمینیها را همان طور خام ریز رنده کنید. پیاز و سیبزمینی رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده، سبزیهای خرد شده، یک قاشق پودر گردو، دو عدد تخم مرغ و ادویه در ظرفی بریزید و خوب هم بزنید. میتواند مایه شامی را بوسیله دستان خود خوب ورز دهید. یک قاشق آرد نیز به مواد اولیه شامی اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله دوم :
در تابهای مناسب به مقدار کافی روغن ریخته تا داغ شود. سپس مقداری از مایه شامی که خوب ورز آماده و یکدست شده را به شکل دلخواه درآورده و در درون روغن سرخ کنید. بهتر است اندازه این شامیها بزرگتر از یک کف دست نباشد.
مرحله سوم :
مرحله انتهایی پخت شامی کباب لرستان مربوط به سس آن است. در تابهای مناسب و بزرگ یک پیاز کوچک خلالی شده را سرخ کنید تا طلایی شود. سپس گردوی آسیاب شده و یک قاشق آرد را به آن اضافه کنید تا کمی تفت بخورد و آرد تغییر رنگ دهد. رب انار را نیز بیافزایید تا با مابقی مواد خوب مخلوط شود. سپس یک لیوان آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت زیاد آب به جوش آید و کمی حجم آن کم شود. یک لیوان دیگر آب بیافزایید و پس از قوام آمدن سس انار و گردو، شامیهای سرخ شده را درون سس انار بگذارید و اجازه دهید تا با حرارت بسیار کم به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه جا بیافتد و آماده شود.
نکات :
طعم این شامی کاملا ترش است. اگر با ذائقه شما سازگار نیست در هنگام تهیه سس کمی شکر به آن اضافه کنید.
از آرد نخودچی به عنوان جایگزین آرد سفید یا سبوس نیز میتوان استفاده کرد.
اگر سبزی تازه نداشتید، از سبزیهای خشک نیز میتوان استفاده کرد.