کولی غورابیج (شمال ایران)
مواد لازم:
ماهی کولی: نیم کیلو
مغز گردو: ۱۵۰ گرم
نعناع، چوچاق، حلواش و گشنیز: ۲۵۰ گرم
(چوچاق و حلواش از سبزی های بومی هستند. اگر در دسترس شما نمی باشد از ریحان و مرزه استفاده کنید.)
شکر (در صورت چاشنی دار بودن): یک قاشق سوپ خوری
آب: ۴ لیوان
آبغوره: یک قاشق سوپ خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گردو را پس از آسیاب کردن با ۴ لیوان آب می گذاریم بپزد و به روغن بیفتد. پوست ماهی کولی را می گیریم و کمی نمک و زردچوبه به آن می زنیم و در روغن سرخ می کنیم و به گردوی به روغن نشسته اضافه می کنیم. پس ماهی کولی سرخ شده، نمک، فلفل، زردچوبه، شکر و آبغوره را اضافه کرده روی حرارت خیلی ملایم می گذاریم دو جوش بزند و به روغن بیفتد، سپس با نان یا کته میل می کنیم.
خورشت سیروشوید (ماسوله گیلان)
مواد لازم:
گوشت راسته بدون استخوان: نیم کیلو
سیر: ۵ تا ۶ حبه
باقلا تازه: ۱ پیمانه
روغن: به میزان لازم
تخم مرغ: ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را ریز یا به صورت قیمه ای خرد می کنیم، کمی تفت می دهیم و با مقداری آب و نمک و زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم. باقلا را از یک پوست بیرون آورده و به گوشت که هنوز کاملا پخته نشده است اضافه می کنیم. سیر را پوست گرفته خلال کرده و در روغن کمی سرخ می کنیم و به بقیه مواد اضافه می کنیم تا غذا کاملا بپزد و جا بیفتد.
تخم مرغ ها را می شکنیم و با چنگال می زنیم و یا درسته داخل غذا می ریزیم و بهم می زنیم. کمی نمک و زردچوبه هم به خورشت اضافه می کنیم و بعد از جا افتادن با کته یا برنج صافی میل می کنیم.