مواد لازم:
گردو ۳/۴ پیمانه
آرد سوخاری ۱/۳ پیمانه
سیر ۳ حبه
پودر زیره ۲ قاشق چای خوری
فلفل قرمز ۱/۴ قاشق چای خوری
نمک یک و نیم قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چای خوری
عدس ۳/۴ پیمانه
روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد بزرگ
طرز تهیه:
۱-گردو، آرد سوخاری، سیر، زیره، گشنیز، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را در غذاساز ریخته و بزنید، تا همه ی مواد کاملا پودر شوند.
۲-عدس نیم پز و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را به سایر مواد اضافه کنید و کمی دیگر بزنید (ولی خیلی خرد نکنید).
۳-در کاسه ای بزرگ، تخم مرغ را شکسته و بزنید. ترکیب عدس را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
۴-مواد را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. آنها را به شکل توپ های گرد درآورید و با فشار کف دست به پهنای ۲ سانتی متر باز کنید.
۵- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون باقیمانده را در ماهیتابه ای نچسب گرم کنید. و همبرگرها را برای ۸ تا ۱۰ دقیقه از هر طرف روی حرارت متوسط رو به پایین بپزید. آن ها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
۶-آن ها را در نان همبرگر قرار دهید و به همراه برش های گوجه فرنگی، پیاز قرمز و سس ماست و گشنیز میل کنید.
۷-برای تهیه سس ماست و گشنیز، سه چهارم پیمانه ماست، ۲ قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده و ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه را با هم ترکیب کنید. به آن ها کمی نمک و فلفل سیاه بزنید.
نکات:
۱- گردو ها را کمی تفت دهید و بگذارید تا خنک شوند. برای این کار می توانید آن ها را در سینی فر پهن کنید و برای حدود ۱۰ دقیقه تا عطرشان بلند شود، در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.
۲- می توانید به جای آرد سوخاری از تکه های نان تست شده استفاده کنید.
۳- سیرها را خرد کنید.
۴- عدس را نیم پز کنید. آن را آبکشی کرده و بگذارید تا خنک شود.