ماهی شکم پر
مواد لازم:
ماهی کپور ۴ عدد
پیاز: ۲ عدد درشت
سیر: ۱ حبه
سبزی معطر (گشنیز،شوید،جعفری و کمی شنبلیله): ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه: ۱ عدد
نمک، فلفل، ادویه ماهی: به میزان لازم
طرز تهیه
برای تهیه ماهی شکم پر ابتدا ماهی تازه را خوب شسته و بسته به سلیقه خود، سر و دم آن را جداکنید یا اینکه ماهی را به صورت کامل با سر و دم طبخ کنید.
. شکم ماهی یعنی قسمت سفیدرنگ را بهصورت طولی از زیر گردن تا قسمت دم ماهی شکاف دهید و آن را خوب بشویید تا کاملا تمیز شود.
بعد از قسمت شکم، ماهی را داخل صافی بگذارید تا آب آن خارج شود.
. حالا مواد مرینیت یا مواد لازم برای مزهدار کردن ماهی را آماده کنید و ماهی را برای چند ساعت داخل مواد قرار دهید تا مزهدار شود.
. برای تهیه مواد مرینیت یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و به آن کمی آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن، تخمگشنیز و زردچوبه اضافه کنید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
حالا ماهی را داخل این مواد بخوابانید و با دست، ماهی را با این مواد به خوبی ماساژ دهید.
. در فاصلهای که ماهی طعمدار میشود به سراغ آمادهکردن مواد داخل شکم ماهی بروید.
برای مواد داخل شکم ماهی پیاز، سیر و فلفل دلمهای را نگینی خرد کرده
. سپس سبزی معطر را به آنها اضافه کنید.
حالا ادویهجات را نیز اضافه کرده و مواد را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
. کف ظرف رو با کره چرب کنید و انواع سبزیجات دلخواه مثل سیب زمینی، فلفل دلمهای، قارچ، پیاز و هویج حلقهشده را کف طرف بچینید.
. بعد از چند ساعت، ماهی را از داخل مواد مرینیت خارج کرده
. داخل شکم ماهی را با مواد میانی آمادهشده پرکنید.
. حالا دو طرف شکم ماهی را یا با خلال دندان یا با نخ و سوزن خیلی تمیز بهم وصل کنید.
. ماهی را روی سبزیجات حلقهشده داخل ظرف قرار دهید، بهصورتیکه ماهی با کف ظرف تماسی نداشته باشد.
میتوانید مواد مرینت ماهی که آبلیمو دارد را نیز کف ظرف بریزید.
. روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید.
. بعد از ۴۵ دقیقه که از پخت ماهی گذشت، فویل را از روی ظرف بردارید و یک ربع بدون فویل بگذارید ماهی پخته شود.
. حالا روی ماهی را با زعفران برس بکشید و ۱۰ دقیقه گریل را روشن کنید تا رنگ روی ماهی طلایی شود.
ماهی شکم پر شما آماده است. میتوانید این ماهی خوشمزه و را در کنار سبزی پلو یا چلو ساده سرو کنید