کال کباب شمالی
مواد لازم
۵ عدد بادمجان کبابی
۷۵ گرم گردو آسیاب شده
۲ حبه سیر (متناسب با ذائقه من معمولا دو تا حبه بزرگ استفاده میکنم)
۱ قاشق غذاخوری سبزی دلال
۱/۲ لیوان آب انار یا رب انار ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱- ابتدا بادمجانها را شسته و سپس روی آنها یك شكاف عمیق ایجاد كنید و روی گاز یا داخل فر كبابی كنید تا پوست آن كاملا بسوزد و مغزپخت شود.
۲- برای اینکه بادنجانها نسوزد و در عین حال خوب بپزد آنها را مرتب بچرخانید.
۳- سپس آنها را زیر شیر آب سرد گرفته و پوست و تخم آنها را كاملا بگیرید وآنها را با گوشتکوب له کنید. حالا نوبت سیرهاست. سیرها را هم بکوبید.
۴- سبزی ها را شسته و خشك كنید و آنها را كاملا ساطوری كرده و به مواد اضافه كنید.
۵- بعد بادنجانها، سیر، سبزى، نمک، فلفل و مغزگردو و آب انار را با هم مخلوط کنید و اگر دوست دارید داخل میكسر یا مخلوط كن بریزید تا یكدست شوند
سایر نکات:
کال کباب یا همان كل كباب یک غذای اشتها آور شمالی است که از مواد بسیار ساده و در دسترس تهیه میشود. بیشتر این غذا را به گیلان نسبت میدهند اما پخت آن در سایر مناطق شمال از جمله ساری متداول است. کال کباب را با کته و ماهى شور سرو میکنند. بعضیها هم از آن به جای ترشى در کنار سایر عذاها استفاده میکنند
اصل سبزی استفاده شده در این غذا خلواش، چوچاق است كه البته خاص شمال ایران است
مقدار سیر به صورت اختیاری تعیین میشود اگر دوست دارید از سیر بیشتر یا كمتری استفاده كنید و یا پودر سیر را جایگزین کنید.
کوکو سویا
مواد لازم
۲ عدد سیب زمینی
۱ عدد پیاز
۱۵۰ گرم سویا
۲ عدد تخم مرغ
نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینی ها رو پوست میکنیم و بعد پیاز. رنده شون میکنیم
بعد هم سویا رو که از قبل ۱۰ دقیقه داخل آب داغ بود درون سبدی ریخته تا آب آن خارج شود
بعد داخل سیب زمینی و پیاز مخلوط میکنیمشون
و نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه میکنیم
بعد تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم. ۵ دقیقه صبر میکنیم تا موادمون مزه بگیره
بعد هم درون روغن داغ سرخشون میکنیم
برگر عدس
مواد لازم
۱ پیمانه عدس پخته
۱ عدد سیب زمینی بزرگ
۱ عدد پیاز کوچک
۱ عدد گوجه فرنگی
۲ حبه سیر
۱ عدد تخم مرغ
۱ پیمانه پودر سوخاری
۱ ق س سبزی معطر شامل ریحان ترخون تره وشنبلیله
طرز تهیه
سیب زمینی آپز و عدس پخته را کاملا پوره میکنیم پیاز وسیر را ریز خرد کرده سرخ میکنیم گوجه فرنگی رانیز نگینی خرد کرده به پیاز ها اضافه میکنیم وسرخ میکنیم سبزی راهم به مواد اضافه کرده وهمه ی مواد رامخلوط کرده و ورز میدهیم
از مواد به اندازه یک گردو برمیداریم به شکل کوکو درمی اوریم ابتدا در تخم مرغ وسپس در پودر سوخاری میغلتانیم ودر روغن سرخ میکنیم
سوتی پلو (شیر پلو آذری)
مواد لازم
۲ تا ۳ نفر
۲ پیمانه برنج
۲ پیمانه شیر
۱ و ۱/۲ پیمانه آب
۱ پیمانه خرما
۱ پیمانه کشمش
۳ ق غ کره
۲ ق غ روغن مایع
۱ ق غ آب زعفران
۱ ق چ پودر دارچین
۱/۲ ق چ زردچوبه
طرز تهیه
برنج را شسته و داخل قابلمه همراه با شیر- آب – دو ق غ کره و مقداری روغن مایع روی حرارت قرار میدیم تا بجوش بیاد و بعد حرارت رو کم میکنیم.
زردچوبه ومقداری زعفران به برنج اضافه می کنیم. میگذاریم شیر و آب بخورد برنج بره و مثل کته دم بکشه.تا آماده شدن کته-
داخل تابه کمی کره ریخته و کشمش هارو با مقداری دارچین و کمی زعفران تفت می دیم تا نرم بشه. همین کار رو با خرما ها هم انجام می دیم.
سوتی پلو رو با خرما و کشمش سرخ شده در کره سرو می کنیم