ترشی لبو
مواد لازم
لبو (چغندر) ۱ کیلو
نمک به میزان لازم
سرکه سفید به میزان لازم
آب ۲ لیوان
طرز تهیه:
لبوها را بشویید و داخل قابلمه قرار دهید. روی لبوها تا حدی آب بریزید که لبوها را بپوشاند. سپس روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بپزید. تا حدی که چنگال براحتی داخل لبو فرو رود. بسته به نوع لبو و برش های لبو زمان پخت می تواند متغیر باشد.
لبوها را آبکشی کنید و آب آنها را نگهدارید. اجازه دهید لبوها کمی خنک شوند. سپس پوست آنها را جدا کنید و به قطعات یا اشکال دلخواه برش بزنید. لبوهای خرد شده را داخل شیشه مورد نظر بریزید.
۲ لیوان از آب لبو، سرکه و مقداری نمک را در یک شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که مایع به جوش آمد آن را داخل شیشه و روی لبوها بریزید. درب شیشه را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید.
نکته: آب اضافی لبو را دور نریزید و در ظرف مناسب نگهداری کنید. می توانید از آب لبو بعنوان رنگ در غذاها و دسرهای مختلف استفاده کنید.
ترشی هویج
مواد لازم
هویج ۱ کیلو
پیاز سفید بزرگ ۱/۲
آب ۲ فنجان
سرکه سیب ۲ فنجان
شکر ۲ فنجان
دانه خردل ۱ قاشق چایخوری
تخم کرفس ۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل تازه ریزخردشده ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
هویج ها را بشویید. پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. پیاز را نیز پوست بکنید و بصورت برش های نازک خرد کنید.
یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوش بیاید. سپس هویج های خرد شده را داخل آن بریزید و حدود ۵ دقیقه هویج را بپزید تا کمی نرم شوند. دقت داشته باشید که قرار نیست هویج ها کاملا پخته و نرم شوند، همینکه کمی نرم شوند کافیست. بهتر است حالت تردی هویج حفظ شود. هویج ها را آبکشی کنید و در یک کاسه یا قابلمه بزرگ بریزید. پیازهای خردشده را اضافه کنید و ظرف را کنار بگذارید.
باقیمانده مواد، یعنی سرکه سیب، دو فنجان آب، شکر، دانه خردل، تخم کرفس، تخم گشنیز، زردچوبه، زنجبیل و نمک را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانیکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد.
هرازچندگاهی آن را هم بزنید تا شکر کاملا حل بشود. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و مایع را بصورت داغ روی هویج و پیاز بریزید.
چند دقیقه صبر کنید تا مایع کمی خنک شود و به دمای محیط برسد. سپس هویج ها و مایع را در ۴ الی ۵ شیشه بریزید. در شیشه ها را محکم ببندید و داخل یخچال قرار دهید. ترشی هویج بعد از ۲-۳ روز جا می افتد. این ترشی بدلیل استفاده از تخم گشنیز، تخم کرفس و زنجبیل عطر و طعم خاص و فوق العاده ای دارد.
نکته: در مقایسه با سایر ترشی ها، در این ترشی از میزان سرکه کمتری استفاده شده است. به همین دلیل این ترشی را باید در یخچال نگهداری کنید. بهتر است این ترشی را حداکثر ظرف یکی دوماه پس از تهیه مصرف کنی
ترشی مخلوط گل کلم
مواد لازم
گل کلم ۱ عدد
هویج ۵۰۰ گرم
سیب زمینی ترشی ۵۰۰ گرم
سرکه مقدار لازم
فلفل سبز تند ۵ عدد
نمک مقدار لازم
ترخون و پودر گلپر مقدار لازم
طرز تهیه :
تمام سبزی ها را بشوئید و خشک کنید سپس سبزی ها را به اندازه دلخواه خرد کنید.
سبزی های خرد شده و فلفل های تند را درون شیشه های مناسب قرار دهید و روی انها مخلوط نمک و سرکه بریزید و تا لبه شیشه ترشی پر کنید سپس شیشه های ترشی را در جای مناسبی به مدت ۲ هفته قرار دهید تا ترشی ها اماده مصرف شوند.
در صورت تمایل از مقداری کلم سفید یا قرمز هم میتوانید استفاده کنید ، برای قرمز شدن رنگ این ترشی کمی آب لبو به سرکه اضافه کنید.