حلیم با جوانه گندم
مواد لازم
جوانه گندم ۶ پیمانه
شکر مقداری
کره ۲۰۰گرم
نمک و دارچین ۱قاشق چایخوری
طرز تهیه :
یک تا سه روز قبل ، گندم را بخیسانید و هر روز آبش را عوض کنید در عرض سه روز گندم جوانه می زند. بدین شکل گندم سرشار از ویتامین است.
سپس گندم را در صافی ریخته ، خوب با آب سرد بشویید و دو ساعت در صافی بگذارید تا کاملا آبش گرفته شود و تقریبا خشک شود. بعد آنها را آسیاب کرده یا کاملا بکوبید تا له شود، سپس به مقدار کافی آب به آن افزوده و بگذارید تا خوب بپزد. بعد به آن مقدار نمک اضافه کنید و با یک قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.
وقتی حلیم پخت ، ۱۰ دقیقه قبل از سرو حلیم نصف کره را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا جا بیفتد . سپس حلیم راسرو کرده و روی آن را با شکر و دارچین و م قداری کره ی آب شده تزئین کنید.
این غذا برای ۶ نفر کافی می باشد . همچنین در صورت تمایل می توانید گوشت را جدا پخته و ریش ریش کرده و به حلیم بیفزاید و میل نمایید . این غذا برای افطاری معرکه است.
سوپ با جوانه گندم
مواد لازم
جوانه گندم ۱۲۰ گرم
آب ۴ پیمانه
عصاره ماهی ۱۲ گرم
سس سویا ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۱ حبه
پیازچه ⅓ پیمانه
نمک ½ قاشق چایخوری
فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه :
جوانه گندم را با چهار پیمانه آب و عصاره ماهی یا میگو (که به صورت فشرده مکعبی یا پودر عرضه میشود) درون قابلمه ریخته و روی شعله قرار می دهیم تا به مدت پنج دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. حالا سیر خرد شده، سس سویا، نمک و در صورت دلخواه مقداری فلفل را اضافه کرده و دوباره برای پنج دقیقه میپزیم. سپس پیازچه خرد شده را اضافه کرده و بعد از دو دقیقه شعله را خاموش کرده و سوپ را سرو می کنیم
خوراک مرغ و جوانه ماش(غذای چینی)
مواد لازم
سینه مرغ:۲ تکه کامل
قارچ:یک بسته متوسط
جوانه ماش: یک بسته
پیاز:یک عدد متوسط
سیر: ا تا دو حبه
سس خردل به مقدار لازم
نمک فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه
طرز تهیه
ابتدا مرغ را ۲۵ دقیقه میپزیم.و بعد آن را به شکل ریش ریش شده در می آوریم.
پیاز و سیر را ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم.
قارچ را به ورقه های نازک خرد کرده و به پیاز می افزاییم و برای جلوگیری از سیاه شدن آن کمی آبلیمو ضافه می کنیم.
حدود ۵ دقیقه بعد به آنها جوانه ماش را هم می افزاییم و در انتها مرغ را هم همراه بقیه مواد تفت می دهیم.
دقایقی بعد ادویه جات را اضافه می کنیم.درب ظرف را می گذاریم و
صبر می کنیم تا آب قارچ و جوانه ها جمع شود.
در انتها سس خردل را اضافه می کنیم.
این غذا را با سس گوجه فرنگی و سبزیجات می توانیم مصرف کنیم.
این غذا به خاطر داشتن جوانه ماش سرشار از ویتامینهای گروه ب است
پلوي جوانه ماش
مواد لازم :
برنج ۲ پيمانه
قيمه سينه مرغ ۲ پيمانه
جوانه ماش ۴ پيمانه
پياز سزخ شده ۳ الي ۴ قاشق غذا خوري
آب ۵/۳ پيمانه
روغن زيتون ۲ قاشق غذا خوري
نمك قدري
زعفران دم كرده به مقدار لازم
دارچين ۱ قطعه
برگ بو ۲ عدد
زنجبيل يک قطعه
طرز تهيه :
قبلاً طرز تهيه جوانه ماش را برايتان نوشته بودم به همان روش جوانه را آماده كنيد و یا به صورت آماده از بازار تهیه کنید.
برنج را شسته ويك ساعت قبل از پخت آب و نمك رويش بريزيد تا خيس بخورد . گوشت قيمه سينه مرغ را با دارچين و زنجبيل و برگ بو و يك عدد پياز رنده شده و نمك و زردچوبه با كمي روغن تفت دهيد و بعد رويش آب بريزيد و بگذاريد بپزد اين گوشت ظرف نيم ساعت پخته ميشودوصبر كنيد تا آب آن هم كاملاً تبخير شود تا گوشت خوشمزه شود بعد از پخت برگ بو و دارچين و زنجبيل را دور بيندازيد .
برنج را با آب و روغن زيتون و زعفران در پلو پز بريزيد و بعد از اينكه آبش جمع شد .برنج را در سيني بريزيد و كف پلوپز را اگر دوست داشتيد كمي روغن بريزيد و نان و يا سيب زميني بچينيد سپس از برنج يك كفگير در قابلمه پلوپز ريخته و روي آن يك لايه جوانه ماش و بعد يك لايه گوشت بريزيد ودوباره همين كار را تكرا كنيد تا تمامي مواد را در فابلمه بريزيد و بعد پلوپز را مجدداً به برق زده و فرصت دهيد پلو دم بكشدوقتي دم كشيد در هنگام كشيدن پلو لا به لاي آنرا پياز سرخ شده بريزيد .