کونفه یا کِنافه،
نوعی شیرینی دسر است که گرچه ریشه عربی دارد و در ابتدا در سراسر خاورمیانه رواج داشت اما امروزه بیشتر بهعنوان شیرینی ترکی و یونانی شناخته میشود و در ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری خودمختار نخجوان، یونان و قبرس طبخ میشود.
ماده اصلی این شیرینی که طعم منحصربهفردش را مدیون آن است پنیر شیر بز و نوعی خمیر است که بهشکل رشتهسوپ با دقت برش خورده است و به آن کاتایفی یا رشته کاداییف میگویند. شربتی که برای کونفه استفاده میشود از همان نوعی است که برای باقلوای ترکی بهکار میرود.
مواد لازم
۵۰۰ گرم رشته کاداییف
۲۰۰ گرم کره
۵۰۰ گرم پنیر لبنه یا پنیر بز یا ترکیبی از هر دو
برای شربت:
۳۰۰ گرم شکر
۳۰۰ میلیلیتر آب
آبلیموی صافشده و پوست لیموی رندهشده
دارچین (درصورت تمایل)
عرق بهارنارنج یا گلاب (این مواد میتوانند همراه یا بهجای دارچین استفاده شود)
۷۰ گرم پودر پسته
طرز تهیه:
فر را بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
رشته کاداییف را در بشقاب بزرگی بریزید و با کره آبشده مخلوط کنید بهگونهای تمام رشتهها به کره آغشته شوند.
کف یک قالب کیک با قطر ۱۵ سانتیمتر را بهدقت به کره آبشده آغشته کنید.
نیمی از رشته کاداییف را بردارید و درون قالب بریزید. اگر خیلی سفت شد به آن کره اضافه کنید.
پنیر را با همزن آنقدر بههم بزنید تا بهحالت کرم در بیاید. سپس یک لایه از آن را روی رشتههای کاداییف بریزید و رویش را با نصف دیگر رشتهها که کنار گذاشته بودید بپوشانید. برای پخت بهتر لایه آخر را به کره آبشده آغشته کنید.
آن را داخل فر بگذارید تا بهمدت ۳۵ دقیقه بپزد.
در فرصت بهدستآمده شیره را آماده کنید. شکر را در آب و آبلیمو و پوست لیموی پودرشده آرام روی شعله کم بههم بزنید تا قوام بیاید.
شیره براساس ذائقه شما میتواند طعمهای مختلف داشته باشد. میتوانید آب سیب، آب هلو یا دارچین، عرق بهار نارنج یا گلاب بهجای آبلیمو اضافه کنید.
شیرینی را از فر خارج کنید و رویش شیره بریزید.
برای تزئین، از یک قاشق بزرگ سرشیر یا پنیر ماسکارپونه یا خامه زدهشده و پودر پسته استفاده کنید