آشپزی رژیمیآشپزی گیاهی

طرز تهیه ۴ مدل بورانی و ۷ راز مهم این بورانی ها

بورانی یک پیش‌ غذا و اصلیت ایرانی سرشار از کالری بورانی اسفناج و لبو وبادمجان وکدو حلوایی

بورانی اسفناج

اسفناج خردشده ۸ لیوان ۲۰۰ کیلوکالری

سیر ساطوری شده ۲ حبه ۰ کیلوکالری

روغن زیتون ۱ قاشق مرباخوری ۴۵ کیلوکالری

ماست ترش و کمی سفت ۲ لیوان ۱۵۰ کیلوکالری

نمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری


ظرز تهیه بورانی اسفناج

، ابتدا اسفناج‌ها را بخارپز کنید. در تابه‌ای روغن زیتون بریزید و سیر را کمی تفت دهید و به اسفناج‌های بخارپز شده بیفزایید.

سپس ماست و ادویه‌ها را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا بورانی آماده خوردن شود.


بورانی لبو

لبوی پخته ۲ لیوان ۱۰۰ کیلوکالری

ماست ۳ لیوان ۱۸۰ کیلوکالری


طرز تهیه بورانی لبو

، کافی است لبوهای پخته‌شده را به صورت نگینی برش دهید و با ماست مخلوط کنید.


بورانی بادمجان

بادمجان کباب شده ۲ عدد ۵۰ کیلوکالری

ماست ۲ لیوان ۱۲۰ کیلوکالری

سیر ساطوری شده ۲حبه ۰ کیلوکالری

نمک به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری

تهیه بورانی بادمجان

ابتدا بادمجان‌ها را که کباب شده‌اند پوست بگیرید و به صورت پوره درآورید. سپس سیر تازه را با آن‌ها مخلوط و ماست را اضافه کنید.


بورانی کدوحلوایی

 

کدوحلوایی پخته ۱ لیوان ۵۰ کیلوکالری

کره ۱ قاشق مرباخوری ۴۵ کیلوکالری

زعفران به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری

ماست خامه‌ای ۲ لیوان ۱۵۰کیلوکالری


طرزتهیه بورانی کدوحلوایی

کافی است کدوپخته‌شده را به صورت نگینی برش دهید و با ماست خامه ای کره وزعفران مخلوط کرد


۷ راز بورانی

بورانی در گروه پیش‌غذاها جای می‌گیرد و اصلیت ایرانی دارد. البته در کشورهای حاشیه مدیترانه و به خصوص ترکیه نیز انواع بورانی در سفره غذایی مردم دیده می‌شود. در شمال آفریقا نیز پیش‌غذاهایی به نام بورانی وجود دارد که در بیشتر آن‌ها از زیتون استفاده می‌شود. با اینکه انواع بورانی با سبزی‌های پخته تهیه می‌شوند

اما ماست و خیار نیز نوعی بورانی سرد است که توصیه می‌شود برای هر چه خوشمزه‌تر شدنش از شوید، نعناع خشک و کمی گردو استفاده شود. در میان انواع بورانی، بورانی اسفناج، کدو حلوایی، لبو و بادمجان هم خوشمزه‌تر هستند و هم رایج‌تر که برای تهیه‌شان بهتر است نکته‌هایی را در نظر بگیرید:

۱. هر ماستی را برای هر بورانی‌ای نباید استفاده کرد زیرا طعم ماست در حاصل کار تأثیر بسیاری خواهد داشت. به طور مثال بهتر است به بورانی اسفناج، ماست موسیر و به بورانی بادمجان، ماست خامه‌ای و به بورانی لبو، ماست شیرین بزنید تا طعم آن منحصر به فرد شود.

بورانی لبو

۲. اگر می‌خواهید بورانی لبو تهیه کنید لبوها را به مربع‌های ریز تقسیم کنید و آن‌ها را رنده نکنید. به این ترتیب این بورانی ظاهر زیباتری پیدا خواهد کرد.

۳. کافی است لبو را با آب بپزید. لزومی ندارد به آن شکر اضافه کنید. طعم و شیرینی خود لبو برای تهیه بورانی کافی است.

۴. اسفناج را برای بورانی اسفناج فقط بخارپز کنید اما کدو حلوایی را باید کاملاً بپزید و با کمی کره تفت دهید سپس به صورت پوره درآورید و برای تهیه بورانی مورد استفاده قرار دهید.

۵. هنگامی که می‌خواهید بورانی بادمجان تهیه کنید بادمجان‌ها را حتماً کباب کنید و از سرخ کردن آن‌ها بپرهیزید. یادتان باشد طعم بادمجان کباب شده در طعم بورانی تأثیر بسزایی خواهد داشت.

۶. برای هرچه خوشمزه‌تر شدن بورانی‌ها، بهتر است به بورانی بادمجان، سیر تازه، به بورانی اسفناج نعناع و گل سرخ و به بورانی کدو حلوایی، کمی شکر و زعفران اضافه کنید.

۷. خلاصه اینکه بورانی پیش غذایی ساده است که به کمک آن می‌توان میز غذا را رنگین کرد اما در صورت اضافه آمدن، باید آن‌ها را در ظرف دردار در یخچال نگه داشت تا طعم سایر مواد غذایی را به خود نگیرند.

برای هرچه خوشمزه‌تر شدن بورانی‌ها، بهتر است به بورانی بادمجان، سیر تازه،

به بورانی اسفناج نعناع و گل سرخ و به بورانی کدو حلوایی، کمی شکر و زعفران اضافه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید