شورت برد
مواد لازم
کره ۱ پیمانه یا ۲۵۲ گرم
شکر ۲/۳ پیمانه یا ۱۴۲ گرم
عصاره بادام یا وانیل ۱/۲ ق چایخوری
آرد سفید ۲ و ۱/۴ پیمانه یا ۳۱۸ گرم
ترافل رنگی ۴ ق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه شورت برد، شکر و کره را داخل ظرف مخلوطکن یا میکسر بریزید و آنقدر بزنید تا به حالت کرم مانند و یکدست دربیایند.
آرد را اضافه کرده و با سرعت کم دستگاه را روشن کنید.
صبر کنید تا مواد باهم خوب مخلوط شوند. (ممکن است در ابتدا مواد خشک و تکهتکه به نظر برسند اما کمکم به حالت مناسب میرسند.)
حالا نیمی از ترافلهای رنگی را به مواد اضافه کرده و با قاشق هم بزنید.
این نکته را فراموش نکنید که بيسكويتها و كراستها را نبايد زياد هم زد يا ورز داد زیرا داخل آنها گلوتن ايجاد شده و بعد از پخت سفت خواهند بود.
خمیر را روی یک تکه کاغذ روغنی قرار داده و یک تکه کاغذ روغنی دیگر روی آن قرار دهید و خمیر را با وردنه، دست یا حتی کف یک لیوان به ضخامت ۶ میل پهن کنید.
خمیر پهنشده را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یا کمی بیشتر (تا زمانی که خمیر کاملا سفت شود) داخل یخچال قرار دهید و در این فاصله، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا حسابی داغ شود.
خمیر را از یخچال خارج کرده و کاغذ روغنی رویی را بردارید.
خمیر را به صورت نواری در آورده و با یک چاقوی تیز به شکل مربعهای یکی، دو سانتی برش بزنید و یا در صورت تمایل از قالبهای مختلف کوچک استفاده کنید.
ترافلهای رنگی را به صورت تصادفی روی برشها بپاشید و بعد با دست به آرامی فشار دهید تا کمی داخل خمیر جا بگیرند.
خمیرهای برش زده را با فاصله روی یک کاغذ روغنی کف سینی فر قرار دهید.
سینی را داخل فر قرار داده و شورت بردهای رنگی را حدود ۸ تا ۱۲ دقیقه بپزید.
این بیسکوییتها نباید تغییر رنگ دهند پس همین که حاشیه آنها طلایی شد فر را خاموش کنید.
در صورتی که میخواهید این بیسکوییتها را نگهداری کنید، باید صبر کنید تا کاملا خنک شوند و بعد آنها را داخل کیسه زیپ لاک یا ظرف در بسته قرار دهید و در دمای اتاق نگهداری کنید.
توصیه میشود برای تهیه این بیسکوییتها یا از کره نمکی استفاده کنید و یا حدود نصف ق چایخوری نمک به آرد اضافه کرده و بعد از آن استفاده کنید.
شیرینی شب کریسمس
مواد لازم :
آرد کامل ۱ و ۳/۴ پیمانه
پودر زنجبیل یک قاشق غذاخوری
پودر دارچین یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
جوش شیرین نصف قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
پودر میخک ¼ قاشق چایخوری
کره آب شده ۶ قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای ۳/۴ پیمانه
شربت ۱/۳ پیمانه
تخم مرغ بزرگ یک عدد
وانیل یک قاشق چایخوری
شکر برای تزیین (به مقدار لازم)
طرز تهیه :
۱. در یک کاسه متوسط آرد، پودر زنجبیل، پودر دارچین، بیکینگ پودر، جوششیرین، نمک و پودر میخک را با یکدیگر مخلوط کنید.
۲. شکر و کره را با یکدیگر مخلوط کنید تا حالت خامه ای پیدا کند. شربت قند، زرده تخم مرغ و وانیل را به آنها اضافه کنید. سپس به تدریج مواد خشک را به آنها اضافه کنید و با سرعت پایین همزن برقی، هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کنند. با کاردک مواد را هم بزنید تا کاملا خمیری شکل شوند.
۳. خمیر را با وردنه تا حد امکان نازک کنید و سپس روی آن پلاستیک بکشید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
۴. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید. یک لایه کاغذ روغنی کف سینی فر قرار دهید و کنار بگذارید. خمیر را از یخچال خارج کنید و با قالب گرد آنها را برش دهید و با فاصله داخل سینی فر بچینید.
۵. شیرینی ها را ۱۱ تا ۱۲ دقیقه در فر بگذارید تا برشته شوند. آنها را از فر خارج کنید. روی آنها شکر بریزید و سرو کنید.
اسکاتلند: نان کره ای نمکی
نان کره ای یا به زبان انگلیسی محاوره ای «شورتیز»، در جزایر بریتانیا همیشه در مراسم خاصی همچون کریسمس تهیه و سرو می شود. کلید تهیه این کلوچه های ترد و خوشمزه کره ای این است که خمیر را به خوبی ورز دهید و دست و ظرفی که با آن خمیر را درست می کنید، باید سرد باشد.
مواد لازم :
آرد کامل ۱ و ۱/۴ پیمانه
نمک یک قاشق چایخوری
شکر ¼ پیمانه
کره آب شده یک قالب
طرز تهیه :
۱. فر را با دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. در یک کاسه بزرگ، آرد، نمک و ¼ پیمانه شکر را با هم مخلوط کنید. با استفاده از انگشتان خود شکر را اضافه کنید تا مایه حالت ماسه ای به خود بگیرد. سپس آن را به قدری ورز دهید که خمیر یکدستی حاصل شود.
۲. خمیر را روی سینی فر پهن کنید و از کناره ها کمی خالی بگذارید. سطح خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا پف نکند. روی آن شکر بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر بگذارید تا کیک کاملا طلایی شود.
۳. هنگامی که نان کره ای هنوز گرم است آن را با چاقوی تیزی برش دهید و همان طور گرم سرو کنید.
شیرینی آلمان:
افسانه هایی در مورد این شیرینی وجود دارند که می گویند، سنت نیکولاس این نان های زنجبیلی را با فلفل سیاه تهیه می کرده و روی آنها پودر قند می پاشیده و در پنجم دسامبر آنها را در چکمه های کودکان قرار می داده است. به همین دلیل، این نان ها به شیرینی رایج و محبوب شب های عید آلمانی ها تبدیل شد.
مواد لازم :
شکر دو پیمانه
تخم مرغ درشت ۴ عدد
آرد کامل ۳.۵ پیمانه
پوست پرتقال رنده شده دو قاشق غذاخوری
پودر دارچین یک قاشق چایخوری
ادویه یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
آب لیموترش یک قاشق چایخوری
پودر میخک نصف قاشق چایخور
طرز تهیه :
۱. در یک کاسه بزرگ، شکر و تخممرغ را با همزن برقی هم بزنید تا پف کند. سرعت همزن را کم کنید و آرد را کمکم اضافه کنید. سپس پوست پرتقال، دارچین، ادویه، بیکینگ پودر، آبلیمو و میخک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۲. به دست های خود آرد بزنید و خمیر را به ۴ توپ تقسیم کنید. توپ ها را ضافه کنید و آنها را در کیسه پلاستیکی به مدت ۱ ساعت در فریزر قرار دهید.
۳. فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. سینی فر را با روغن چرب کنید و کنار بگذارید.
۴. روی سطح صاف و آردپاشی شده، خمیر را باز کنید و آنها رابه شکل مربع برش دهید. آنها را با فاصله ۲ سانتی متری از هم داخل سینی فر بچینید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند.
اوکراین و چیپس عسلی
شیرینی مخصوص اوکراین شیرینی های ترد و باریک عسلی است که در شکل های دایره، ستاره یا هلال ماه تهیه می شوند. آنهایی که سنتی تر هستند، این شیرینی را از شاخه های پایین درخت کریسمس آویزان می کنند.
مواد لازم :
کره ۲ قاشق غذاخوری
شکر قهوه ای دو قاشق غذاخوری
عسل ۱.۵ قاشق غذاخوری
آرد کامل دو قاشق غذاخوری
نمک کمی
طرز تهیه :
۱. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید. یک لایه کاغذ روغنی کف سینی فر قرار دهید و کنار بگذارید.
۲. در یک قابلمه کوچک، کره را آب کنید، شکر و عسل را ضافه کنید و هم بزنید تا آنها نیز آب شوند. سپس آنها را داخل کاسه بریزید. آرد و نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
۳. با سرعت زیاد، نصف قاشق چایخوری از مایه به دست آمده را روی کاغذ روغنی داخل سینی فر بریزید و حداقل ۸ سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند. آنها را تا زمانی در فر حرارت دهید که طلایی شوند. حدود ۶ دقیقه کافی است. سینی را از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس به آرامی شیرینی ها را از کاغذ جدا کنید.