مواد لازم برای توپک های انرژی زا
بادام هندی ( یا بادام زمینی ) ۱ لیوان
بادام ۱ لیوان
خرما ¾ تا ۱ لیوان متناسب با ذائقه خودتان
نمک ۱ پینچ
عصاره وانیل ۲ قاشق چایخوری
آب گرم به میزان لازم
طرز تهیه توپک های انرژی زا
۱ . مغزها را در کاسه غذاساز ریخته و هم بزنید تا کاملا پودر شوند.
۲ . خرما، وانیل و نمک را اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.
۳ . مقداری از مواد را بین دو انگشت فشار دهید اگر حالت خمیری نداشت ۱ قاشق ۱ قاشق آب اضافه کرده هم بزنید تا زمانی که حالت خمیری بگیرد.
۴ . به اندازه دلخواه از مواد برداشته با کف دست گرد کنید و در مغز دانه شاهدانه بگردانید.
۵ . نیم ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شوند و خودشان را بگیرند سپس سرو نمایید.
این توپک ها را می توانید در ظرف دربسته به مدت ۱ هفته در یخچال یا ۱ ماه در فریزر نگهداری کنید.
توتک انژی زا با نارگیل
مواد لازم :
خرما = ۴۰ عدد ( خرمای بم نباشه اصلا ، از این خرماهای دشتستان که شیره ی زیادی داره و خیلی پر رنگ و چسبنده هستن استفاده کنید )
کره = ۵۰ گرم
دارچین = ۱ قاشق مربا خوری
پودر نارگیل = به میزان لازم
( از این تعداد خرما حدود ۶۰ تا دونه توپک کوچولو در میاد )
طرز تهیه
۱ . هسته ی خرماها رو جدا کنید
۲ . کره رو تو یه ماهیتابه ذوب کنید ، خیلی داغ نشه ها ، فقط کمی ذوب بشه
۳ . خرما رو به کره اضافه کنید و با قاشق باهاش بازی بازی کنید که نرم بشه
۴ . دارچین رو اضافه کنید
۵ . بازم باهاش بازی بازی کنید که کاملا خمیری بشه ( کلا شاید ۳ تا ۴ دقیقه وقت بگیره ، بستگی به سفتی و نرمیِ خرما داره ، اگه نرم باشه که ۱ دقیقه زمان می بره . کلا می خوایم یه ماده ی خمیری داشته باشیم )
۶ . یه کمی بذارید سرد بشه و بعد توپک های کوچولو ( یه کمی بزرگتر از فندق ) در بیارید و تو پودر نارگیل بغلتونید
توتک انژی با هویج
مواد لازم :
هویج (بدون پوست)- ۳ تا ۴ عدد
کره- ۲۰ گرم
خرما بدون هسته- ۲۰۰ گرم
دارچین پودر شده- ۱ قاشق چای خوری
زنجبیل پودر شده- ۴/۱ قاشق چای خوری
هل پودر شده- ۲/۱ قاشق چای خوری
مغز گردو (بوداده و ریز خرد شده)- ۲۵ گرم
کنجد (بوداده)- ۵۰ گرم
پودر پسته- ۵۰ گرم
– روش تهیه :
هویج ها را در قابلمه ای ریخته (حاوی مقداری نمک و آب) و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزند سپس آن ها را در آبکش بریزید. هویج ها را در غذاساز له کنید تا پوره شوند.
۲- در تابه ای حاوی کره، پودر هویج، خرما، دارچین، زنجبیل و هل را بریزید و روی حرارت ملایم مرتبا تفت دهید تا خرما له شود. در آخر، گردو را به تابه اضافه و مخلوط کنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید مواد به مدت ۳۰ دقیقه بمانند تا خنک شوند.
۳- کف دست را با کمی روغن مایع چرب کنید. از مواد به اندازه ی گردو بردارید، و در دست به شکل گرد فرم دهید. نیمی از گلوله های آماده شده را در ظرفی حاوی کنجد بغلتانید و بقیه آن ها را در ظرفی حاوی پودر پسته بیفزایید تا گلوله ها کاملا به کنجد و پسته آغشته شوند توپک های انرژی زا را در ظرف موردنظر بچینید و سرو کنید.