مواد لازم :برای سوخاری تخم مرغ
تخم مرغ بزرگ ۷ عدد
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده ۱ عدد
هویج رنده شده ۲۵۰ گرم
خرده نان سبوس دار خشک شده ۲۰۰ گرم
بادام هندی بو داده کاملاً خرد شده ۸۵ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
روش تهیه:
* تخممرغها را داخل آب سرد بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کند. بعد از این که تخم مرغها ۵ دقیقه در آب جوشیدند، آنها را بیرون بیاورید و سریع در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند. سپس با دقت پوست آنها را جدا کنید.
* طی مدتی که تخم مرغها سرد میشوند، روغن را داغ کنید و پیاز را ۵ دقیقه در آن تفت دهید. سپس هویج را اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه یا بیشتر هویج را روی حرارت نگاه دارید تا کاملاً نرم شود. سپس پودر کاری را اضافه کنید و بگذارید چند دقیقهای بیشتر روی حرارت باقی بمانند.
* بعد از برداشتن آنها از روی حرارت، خرده نان را بیفزایید و خوب به هم بزنید. وقتی مواد سرد شدند، تخم مرغ باقیمانده را در ظرف جداگانهای خوب بزنید و به سایر مواد اضافه کنید. با چاشنیهای دلخواه خود، طعم آن را طبق ذائقه خود تنظیم کنید.
* مواد را به شش قسمت تقسیم نمایید و با دست آنها را صاف و یکدست کنید. برای اینکه تخم مرغ به دستانتان نچسبد، دستان خود را مرطوب کنید و یا با چند قطره روغن آفتابگردان، چرب نمایید.
* با مواد، تمام اطراف تخم مرغ را بپوشانید. اگر مواد را خوب فشار دهید آنها کاملاً به دیواره تخم مرغها میچسبند. سپس تخم مرغهای پوشیده شده را داخل ظرف بادام هندی بغلتانید. غلتاندن تخم مرغها در آرد سبب میشود مواد بهتر اطراف تخم مرغها بچسبند.
* تخم مرغها را میتوانید به مدت یک شب در یخچال نگه داری کنید.
* برای پخت تخم مرغها، آنها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. سپس آنها را بیرون بیاورید و وقتی سرد شدند، با چاقوی تیز از وسط، نصف کنید. غذا آماده سرو است
مواد لازم:برای سوخاری قارچ
قارچ تازه: ۳۰۰ گرم
آرد سفید : ۱ پیمانه
نشاسته ذرت: ۱/۲ پیمانه
بکینگ پودر: ۳/۴ ق چایخوری
نمک: ۱/۴ ق چایخوری
آب: ۱ پیمانه
پودر سوخاری : ۲ پیمانه
طرز تهیه:
۱. ابتدا قارچها را به روش گفتهشده در بالا تمیز کرده و کنار بگذارید.
۲. داخل یک کاسه، آرد سفید، نشاسته ذرت، بکینگپودر و نمک ریخته و آب را کمکم به آنها اضافه کنید. غلطت این ترکیب باید کمی بیشتر از ماست باشد.
۳. قارچها را یکییکی با چنگال داخل ترکیب بالا زده و چند ثانیه صبر کنید تا اضافه مواد آن بریزد سپس داخل پودرسوخاری بزنید.
۴. هرکدام از قارچهایی که آماده کردید را روی یک توری سیمی قرار دهید و همینکار را برای همه قارچها تکرار کنید.
۵. قارچها را یکییکی داخل روغن داغ بیندازید و وقتی نیمهسرخ شدند، آنها را با چنگال از داخل تابه خارج کنید. حرارت زیر تابه باید به اندازهای باشد که خمیر دور قارچها و خود قارچها به خوبی پخته شوند. (توجه کنید که
حرارت بالا، باعث میشود روی خمیر سرخ شده و مغز آن خام بماند.)
۶. وقتی همه قارچها به حالت نیمهسرخشده آماده شدند، این بار چندتا-چندتا دوباره داخل روغن داغ بریزد و صبر کنید تا به رنگ مورد نظر برسند. این کار برای این است که همه قارچها به یک اندازه سرخ و ترد شوند و علاوه
بر این موقع سرو، همه قارچها گرم باشند.
مواد لازم برای تهیه گل کلم سوخاری
گل کلم : ۱/۲ عدد
آرد نخودچی : ۱ لیوان
پودر زنجبیل : ۱ قاشق چایخوری
گشنیز : به مقدار لازم
جوش شیرین یا بکینگ پودر : ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر سیر : ۱ قاشق چایخوری
فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه
گل کلم را بشویید و به تکه های درشت خرد کنید ، داخل قابلمه ای آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس گل کلم ها را داخل آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه کناری قرار دهید ( پس از اضافه کردن گل کلم ، قابلمه را از روی حرارت بردارید ).
آرد نخودچی ، پودر زنجبیل ، پودر سیر ، جوش شیرین یا بکینگ پودر ، مقداری نمک و فلفل قرمز را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس به این مواد مقداری آب گرم اضافه کنید تا خمیری رقیق بدست بیاید.
داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود سپس گل کلم ها را به نوبت داخل خمیر رقیق بزنید و در روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.
پس از سرخ شدن گل کلم ها را بر روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود سپس روی آن مقداری گشنیز خرد شده بپاشید و همراه با سس دلخواه سرو کنید.