مواد لازم برای ۳ نفر:
ماهی ۱عدد(۲كیلوگرم) (سرخو یا سنگسر)
سیب زمینی۲عدد (ورقه شده)
آبلیمو ۳قاشق سوپخوری
روغن زیتون ۱چهارم پیمانه
زعفران ۱قاشق چایخوری (آبكرده و غلیظ)
سیر۲حبه (پوره شده)
زردچوبه به میزان لازم
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
ارده به میزان لازم (اختیاری و برای تزیین)
سبزیجات به میزان لازم (برای تزیین و اختیاری)
رب انار به میزان لازم (اختیاری)
طرز تهیه:
برای درست کردن ماهی تنوری ابتدا فر را روشن كنید تا داغ شود سپس در ظرفی مناسب نمك،فلفل،پوره سیر،زردچوبه،آبلیمو،نصف روغن زیتون و زعفران را مخلوط كرده و داخل شكم و سطح روی ماهی را با آن مزهدار كنید. سپس ماهی را برای یكساعت در یخچال قرار دهید.سینی فر را با فویل بپوشانید، روی فویل را چرب نموده، و ورقههای سیبزمینی را روی فویل قرار دهید و سطح روی سیبزمینی را چرب كنید سپس ماهی را روی سیبزمینی چرب شده قرار دهید تا با این روش از چسبیدن ماهی جلوگیری كنید. سطح روی ماهی را با بقیه روغن زیتون چرب نمایید. سینی ماهی را روی پنجره وسط فر قرار دهید و برای ۴۵ دقیقه تا یكساعت بپزید بعد از طبخ ماهی را از فر خارج نموده و به ظرف سرو منتقل كنید. پس از كمی سرد شدن سطح روی ماهی را با سس ارده یا رب انار پوشانده و یا با دانههای انار منقش كنید و با سایر سبزیجات تزیین كرده و این غذا را سرو كنید.
نكات:
۱)بهتر است موقع قرار دادن ماهی در فر چند عدد لیمو ترش تازه را ورقه كرده و آن را داخل شكمماهی بگذارید.
۲)سعی كنید سر و دم ماهی را با فویل چرب شده بپوشانده، تا از برشته شدن سر و دم ماهی جلوگیری شود.
۳)قرار دادن یك ظرف آب در فر به مغز پخت شدن این غذا كمك زیادی میكند.