۱. کتف مرغ برشته با نمک و پنج ادویه لیمویی
مواد لازم
۲ حبه سیر خرد شده
۲ قاشق غذاخوری زنجبیل پوست گرفته و رنده شده
۲ قاشق غذاخوری سرکه
۱ قاشق غذاخوری پنج ادویه
۴ قاشق غذاخوری سس سویای رقیق
۲ قاشق غذاخوری عسل
۲ قاشق غذاخوری خمیر لوبیای زرد
۱۲ عدد کتف مرغ
روغن بادام زمینی یا روغن سبزیجات برای سرخ کردن
۴ عدد پیازچه ورقهای شده
۱ عدد فلفل قرمز ورقهای شده
سبزیجات معطر
برای پنج ادویه لیمویی
آب ۱ عدد لیو
۲ قاشق غذاخوری پنج ادویه
۲ قاشق غذاخوری شکر
۲ قاشق غذاخوری نمک دریا
طرز تهیه
۱. تمام مواد پنج ادویه لیمویی را در یک کاسه کوچک ریخته و تا زمان استفاده، کنار بگذارید. در یک کاسه کوچک دیگر، زنجبیل، سیر، سرکه، سس سویا، عسل، خمیر لوبیا زرد و ۱ قاشق غذاخوری از پنج ادویه لیمویی ( میتوانید بقیه آن را در شیشه نگهداری کنید) را مخلوط کنید. بالها را در یک پلاستیک مخصوص نگهداری غذا ریخته و مواد را روی آنها بریزید. کیسه را ببندید و خوب تکان دهید تا مواد به تمام کتف هابرسد. حداقل به مدت ۳ ساعت در یخچال بگذارید.
۲. حرارت فر را از قبل روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. کاغذ مخصوص آشپزی را در سینی پهن کرده و با اسپری روی آن روغن بپاشید. کتف ها را از مواد بیرون آورده، مواد اضافی را از روی آنها بتکانید و روی سینی بچینید. تا زمانی که طلایی و قهوهای شوند بپزید که معمولا ۲۵ دقیقه طول میکشد، سپس آنها را از فر بیرون بیاورید.
۳. باقی مانده مواد را در تابه ریخته و روی حرارت بگذارید تا به غلظت دیپ درآید. در یک تابه ووک، هر طرف مرغ را به مدت ۳۰ ثانیه در روغنی به عمق ۱ سانتیمتر سرخ کنید. بالها را در کاسهای ریخته و روی آنها مقداری از پنج ادویه لیمویی بپاشید. کتف ها را در ظرف چیده، پیازچهها را روی آنها بپاشید و گرم سرو کنید.
۲.کتف مرغ با سس بوفالو
مواد لازم
۱۶ عدد کتف مرغ (حدود ۱.۵ کیلوگرم)
۱۱۰ گرم کره بدون نمک
۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز
۴ قاشق چایخوری سس تاباسکو
۱ قاشق چایخوری نمک
۲۰۰ گرم بلوچیز (پنیر آبی) خرد شده
۲۲۰ گرم مایونز
۱۹۰ گرم خامه ترش
۲ قاشق غذاخوری شیر
۴/۳ قاشق چایخوری سس ورسترشایر
۴/۳ قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
ساقه کرفس برای سرو کردن
طرز تهیه
کبابپز را از قبل گرم کنید
–کتف ها را از سمت استخوان برش بزنید و . کره را آب کرده و فلفل قرمز، سس تند و نمک را اضافه کنید.کتف هارا در سینی چیده و روی آنها از مخلوط کره بزنید. به مدت ۸ دقیقه در فاصله حدود ۷ سانتیمتی با حرارت کباب کنید. آنها را برگردانید، دوباره کره بزنید و یا ۴ دقیقه دیگر یا تا زمانی که بپزند، کباب کنید.
برای سس، بلوچیز، مایونز، خامه ترش، شیر، سس ورسترشایر و فلفل را در غذاساز بریزید. بگذارید نرم شود.
کتف های مرغ را به صورت گرم یا در دمای اتاق با سس بلوچیز و ساقه کرفس سرو کنید.
۳.کتف مرغ با سس پرتقال
کتف مرغ کبابی در فر
مواد لازم
۱.۵ یا ۲.۵ کیلوگرم کتف مرغ
۲ فنجان کچاپ
۴/۱ فنجان روغن زیتون
۴/۱ فنجان آب پرتقال
۴/۱ فنجان سس تاباسکو
۴ حبه سیر رنده شده
۱ قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه
کتف ها را درآورده باقی مواد را در کاسهای ترکیب کرده و بپزید تا نرم شوند و مخلوط را به دو قسمت تقسیم کنید. مرغ و نصف سس را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و خوب تکان بدهید تا سس به همه جای مرغ برسد و به مدت ۳ ساعت یا یک شب در یخچال بگذارید. باقی سس را در یخچال و برای سرو کردن بالها بگذارید.
فر را از قبل روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید. مرغها را از مواد درآورده و در یک ظرف کم عمق بچینید. مواد را از روی مرغ جدا کنید. به مدت ۵۰ دقیقه بپزید و طی پخت، آنها را پشت و رو کنید. حرارت را بالا ببرید و بگذارید ۳ دقیقه با این حرارت بپزند تا بالها برشته شوند. با باقی مانده سس سرو کنید.
– به جای پختن در فر میتوانید بالها به مدت ۲۵ دقیقه روی حرارت متوسط گریل کنید و روی آنها سس بزنید. با باقی مانده سس سرو کنید.
۴. کتف مرغ کبابی در فر
کتف مرغ کبابی در فر
مواد لازم
۱.۸ کیلوگرم کتف مرغ، نوک آنها را چیده و از مفصل جدا کنید
۶۰ میلیلیتر آبلیموی تازه
۱ قاشق غذخوری پودر فلفل سیاه
۱ قاشق غذاخوری پودر سیر
۱ قاشق غذاخوری پودر پیاز
۲ قاشق چایخوری نمک دریا
۲ قاشق چایخوری آویشن خشک
۲/۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز
۴ قاشق غذاخوری کره آب شده
سس مورد علاقه ( مانند سس باربیکیو، بلو چیز…) برای سرو (اختیاری)
طرز تهیه
فر را از قبل روی ۲۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. یک سینی فر بزرگ لبهدار را با فویل آلومینیومی بپوشانید
– در یک کاسه بزرگ، کتف ها و آبلیمو را خوب مخلوط کنید. فلفل، پودر سیر، پودر پیاز و نمک را ترکیب کنید. آویشن را با کف دست له کرده و اضافه کنید. فلفل قرمز و کره آب شده را اضافه کنید. یک بار دیگر خوب مخلوط کنید.کتف ها را به صورت یک لایه روی سینی بچینید.
آنها را ۱۰ دقیقه کباب کنید. سینی را چرخانده و ۱۰ دقیقه دیگر یا تا زمانی که کتف ها قهوهای شده و بپزند، کباب کنید. کتف ها را به همین شکل یا با سس دلخواه سرو کنید.
۵.کتف مرغ برشته با کره فلفلی – لیمویی
کتف مرغ با سس پرتقال
مواد لازم
حدود ۲ کیلو کتف مرغ
روغن زیتون فوق بکر
نمک و پودر فلفل سیاه
۸ قاشق غذاخوری (۱ قالب) کره بدون نمک، نرم شده
۴/۱ فنجان عسل
۴/۱ فنجان سس سویا
۱ عدد لیمو، نصف شده
گشنیز خرد شده، برای تزیین
طرز تهیه
فر را از قبل روی حرارت ۴۲۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید.
کتف ها را با آب سرد بشویید و خشک کنید. آنها را یک کاسه ریخته، روغن زیتون بپاشید و با نمک و فلفل طعمدار کنید. هم بزنید تا همه آنها به مواد آغشته شوند. سپس کتف ها را روی سینی فر بگذارید و ۲۵ دقیقه بپزید تا پوست آنها برشته و قهوهای شده و گوشت آنها ترد شود.
زمانی که منتظر پخت مرغ هستید، کره، خمیر کاری قرمز، عسل و سس سویا را در مخلوط کن بریزید. نمک و فلفل بزنید. به یک کاسه بزرگ منتقل کنید. زمانی که کتف ها را از فر درمیآورید آنها را به کاسه حاوی کره و کاری اضافه کنید. آبلیمو را روی کتف ها بریزید. تکان دهید تا لیمو به همه کتف ها برسد. همین! با گشنیز تزیین کنید.
۶. بال مرغ باربیکیو
بال مرغ باربکیو
مواد لازم
۲۰ عدد کنف مرغ
۴ قاشق غذاخوری سس سویای تیره
پودر فلفل سیاه
۲۵۰ میلیلیتر سس چیلی شیرین
۲۵۰ میلیلیتر سس باربیکیوی دودی
گشنیز، برای سرو کردن
۴ عدد پیازچه، خرد شده
لیمو، برای سرو کردن
طرز تهیه
فر را از قبل روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و ظرف را با روغن چرب کنید.
در یک کاسه بزرگ، مواد طعمدار کردن ( مرینیت)را با هم ترکیب کنید
کتف های مرغ را در این مخلوط بریزید تا کاملا به آن آغشته شوند.
آنها را روی سینی فر چیده و در فر بگذارید.
۲۰-۱۵ دقیقه بپزید تا کتف ها طلایی شده و کاملا بپزند.
آن را در ظرف چیده و با گشنیز، پیازچه و برشهای لیمو تزیین کنید.